Gembershot tegen verkoudheid

Hoi hoi! Vandaag deel ik even een heel ander recept dan je van me gewend bent, maar ik heb iets chills uitgevonden en ik denk dat jij het de komende maanden ook nodig hebt. Een gembershot. Ja ja. Leo goes all superfood and all.

Nee, natuurlijk niet. Maar! Ik heb echt een super slechte weerstand en ik heb geen idee wat ik er aan kan doen (gooi je tips op me), maar met die slechte weerstand komen soms echt huge ass verkoudheden opzetten en dat is ellende en ik heb ein-de-lijk een redmiddel gevonden tegen m’n dreigende keelonsteking all the time: Gembershots.

Ik kreeg deze tip via Instagram en van een vriendin en op mijn beurt deel ik ‘m graag met jou. Baadt het niet, dan schaadt het niet.

Het schijnt dat gember goed is voor van alles, maar dat wordt wel vaker over iets geschreven en of dat nou echt waar is weet ik ook niet, maar hierrrr lees je er meer over.

Ik maak nu in ieder geval regelmatig een gembershotje, dat ik op de lege maag (en lege keel dus vooral) drink. En ik had de indruk dat het me van m’n keelpijn af hielp. Dus hopelijk jou ook.

Recept gembershot

Gang: Drankjes
Totale tijd: 30 minuten
Makkelijk recept om een gembershot te maken zonder keukenmachine.
Recept afdrukken

Keukentools

Ingrediënten

  • 300 gr gember
  • 3 citroenen
  • 2 el honing
  • beetje water

Instructies

  • Snijd de gember (inclusief schil) in grove stukken en doe in een bakje . Pers er 1,5 citroen over uit en doe er een klein beetje water bij. Zet de staafmixer erop en mix het totdat het zo fijn mogelijk is.
  • Pak dan een ander kommetje en leg daar een theedoek overheen. Schenk de gemberprut door de theedoek in het kommetje en wring de theedoek zelfs even uit, zodat al het sap uit de gemberprut in het kommetje komt.
  • Meng dat vervolgens met een beetje honing en klaar is je gembershot.

Ik heb sinds kort deze staafmixersituatie van Philips (voordeel als je vriend bij Philips werkt haha) en ik ben ZO blij ermee; dit ding mixt echt alles lekker door elkaar en er zitten hele handige verschillende opzetstukken bij, zodat ik echt alles kan maken; van gembershots tot pesto tot soep tot geraspte kaas (ja echt). Fucking chill ding.

Je kunt dit een paar dagen bewaren in de koelkast. Ik vond het fijn om 2x per dag zo’n shot te nemen; dan vulde ik een half espressokopje ermee en dronk ik het ‘s ochtends op een lege maag en ‘s avonds voor het slapen nog eens. 10 minuten daarna moet je ff niets drinken en dan is het goed.

Bij mij hielp het als een tiet. Ik hoop bij jou ook. Fuck keelpijn!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

12 reacties op “Gembershot tegen verkoudheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept