Mexicaanse wraps met 5 groentes, gehakt en kaas

Goedemiddag! Ik ben weer eens even wat blogs aan het uitschrijven en heb hier een lekker recept dat ik ongetwijfeld al wel eerder met jullie heb gedeeld, maar dat maakt het niet minder lekker.

Ik eet m’n Mexicaanse wraps tegenwoordig vrij vaak op dezelfde manier en ik ben er fan van, dus ik kan jullie niet vaak genoeg vertellen hoe je ze nou echt lekker maakt. Het geheim zit ‘m in: tomaten, kaas en zoete aardappel. Zin in? Let’s wrap!

Nodig voor twee personen: 300gr Biologisch half-om-half gehakt – 5 tomaten – handje spinazie – 1/2 courgette – 2 avocado’s – 3 zoete aardappelen (klein-middelgroot) – 2 eetlepels Mexicaanse kruiden* – 2 eetlepels zure room – beetje chilipoeder – beetje knoflookpoeder – zout & peper – geraspte kaas – 5 wraps** – beetje sweet chili saus

*ik gebruik die van Euroma en ik vind die handig omdat daar geen zout in zit. Dan kun je zelf bepalen hoeveel zout je binnenkrijgt :).
** ik maakte 5 wraps voor 2 personen, maar we konden er maar 4 op. Chill, want die vijfde kon ik de volgende dag mooi als lunch opeten!

Snijd de zoete aardappel (met schil) in kleine blokjes en meng met olijfolie. Doe ze even in de oven of in de Airfryer, totdat dit gaar is. In de pan duurt dit een eeuwigheid, vandaar dat ik in dit geval het liefst ff de Airfryer gebruik. Daar heb je ze binnen 10 minuten gaar. TOP!

Snijd courgette in kleine stukjes en bak in een pan met olijfolie. Voeg dan het gehakt hier aan toe en bak mee totdat het helemaal verkleurd is.

Voeg dan de tomaten toe, die je in stukjes hebt gesneden, en een handje spinazie. Roer er 2 eetlepels Mexicaanse kruiden doorheen en breng eventueel wat op smaak met peper en zout. Laat dit pruttelen met de deksel op de pan, totdat de tomaten helemaal zacht zijn geworden. Voeg dan de zoete aardappel toe aan de pan en proef of je de smaak al chill vindt. Zo niet, voeg dan wat extra kruiden toe. Laat het nog heel even pruttelen, zodat ook de zoete aardappel lekker door het geheel mengt.

Voeg dan 3 eetlepels kaas toe aan de saus en laat dit smelten en roer dan door elkaar. Mjam!

Leg de wraps in een ovenschaal en vul met deze vulling. Schenk er dan nog een beetje sweet chili saus overheen en vouw ze dan dicht. Top af met lekker veel kaas en zet dit 20 minuten op 200C in de oven. Het is klaar als de wraps wat bruin kleuren en de kaas lekker knapperig begint te worden.

Serveer met zelfgemaakte guacamole, die je maakt van avocado’s met zure room en een beetje knoflookpoeder. Mix dit met de staafmixer of lekker met een vork. Eet smakelijk!

wraps2

Tja, ik eet deze wraps vaker op deze manier dus natúúrlijk zijn ze mega lekker. Wat ik echt chill vond aan dit recept is dat er 5 groentes in verwerkt zaten (spinazie, zoete aardappel, avocado, tomaat en courgette) en verder smaakt het ook gewoon heel goed. Zo lekker. Door die kaas al door de saus te doen, krijg je echt een lekker goedje. Bovendien maken die gaar gekookte tomaten er een lekker sausje van en zorgt die zoete aardappel voor een zetmelerige body. Wat dat ook mag zijn. Echt; dit recept is top. En je zal je nog verbazen over hoe erg deze wraps vullen. Maar goed nieuws; alles wat je niet op krijgt, kun je de dag erna prima als lunch klaarmaken. Heel ff in de oven of magnetron en genieten maar weer. Chill!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

2 reacties op “Mexicaanse wraps met 5 groentes, gehakt en kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *