Mexicaanse wraps met gehakt-kaas-saus

Hoi hoi! Vandaag is het tijd voor een klassiek Gewoonwateenstudentjesavondseet-recept, namelijk… wraps! Ik maakte wraps klaar met allemaal random ingrediënten die ik nog in huis had en het was echt súper lekker. Echt een top recept om zelf eens na te maken. Mjam!

Klaar voor? Let’s wrap it up!

Nodig voor twee personen: 300gr gehakt – stuk of 5 tomaten (middelgroot) – 1 avocado – 1 eetlepel crème fraîche – 2 eetlepels Mexicaanse kruiden van Euroma – 10cm courgette – 2 bosuitjes – beetje gemengde sla – snufje knoflookpoeder – 2 eetlepels geraspte kaas – 4 tot 6 kleine wraps (die echt kleine)

Bak het gehakt rul in de pan. Wanneer het gehakt helemaal grijs/bruin van kleur is, ga je naar de volgende stap.

Snijd de courgette en bosui in kleine stukjes. Voeg die toe aan de pan met rul gehakt en roer lekker door.

Voeg ook de Mexicaanse kruiden toe en breng het een beetje op smaak met zout. Ik gebruik de Mexicaanse kruiden van Euroma omdat ik die lekker puur vind én omdat daar nog geen zout aan toegevoegd is. Zo kun je zelf bepalen hoe zout je maal wordt en dat vind ik fijn 🙂

Snijd ondertussen de tomaten in partjes en voeg die ook toe aan de pan met gehakt en groentes. Je bakt de tomatenpartjes net zo lang mee totdat ze zacht worden en je ze kapot kunt drukken. Zo krijg je een soort gehakt-saus en dat is mega lekker. Bind de saus een beetje door er wat geraspte kaas doorheen te roeren. Jaja, vet lekker!

Maak in de tussentijd zelf guacamole door avocado en crème fraîche met elkaar te mengen met een staafmixer. Breng op smaak met knoflookpoeder (een beetje!!) en peper.

Verwarm de wraps ff in de pan (droge pan, 1 minuutje ongeveer) en smeer ze dan in met guacamole. Drapeer daarop de gehaktsaus en top af met een handje gemengde sla. Klaar!

rwasp

Zo, dat was echt een vet lekker maaltje. Klassieke Mexicaanse wraps, maar toch ff net anders klaargemaakt dan in m’n studententijd. Heerlijk vind ik dit.

Hoe maak jij je Mexicaanse wraps altijd klaar?

HEY! De vierde druk van mijn boek TOFFE TOSTI’S is net uit! Check het hier!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *