Quesadilla’s met champignons, aubergine, oude kaas en peterselie

Hello you! Ik ben van mening dat quesedilla’s en een topuitvinding zijn. Hoe makkelijk is het om een wrap voor een kwart te beleggen en vervolgens warm te maken tussen een tosti-ijzer-grill-unit? SUPER makkelijk. En daar houden we van hier op Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl.

Ik maakte dit keer quedesilla’s met random dingen die ik nog in huis had én ik maakte er nog tortizza’s bij, maar in deze blogpost vind je alleen het recept van de quesedilla’s. Dus… Zin in wraps? Let’s grillijzer!

Nodig voor één persoon: 3 grote wraps – 3 eetlepels crème fraîche – 12 plakjes aubergine – champignons* – 1 bosui – beetje verse peterselie – wat geraspte oude kaas – peper (lekkere extra toevoeging: spekjes)

Ook nodig: een grill-ijzer

*ik weet niet precies hoeveel, maar uiteindelijk wil je ongeveer 3 eetlepels gebakken champignonplakjes hebben, haha. Je moet zelf ff bedenken hoeveel rauwe champignons je daarvoor nodig denkt te hebben.

Snijd de aubergine in plakjes en grill ze even tussen de grill met een beetje olijfolie. Bak ondertussen de plakjes champignon in een pannetje totdat het lekker begin te ruiken <3.

Beleg vervolgens een kwart van de grote wraps met crème fraîche, 4 plakjes aubergine en wat champignons. Verdeel er wat verse peterselie over en een beetje bosui (in ringen gesneden) en top af met peper en geraspte oude kaas. Vouw de quesedilla tot een kwartje en bak af tussen het grillijzer, totdat de kaas lekker gesmolten is en er grillstrepen op de wrap verschijnen. Mjam!

Klaar is je maal! Eet smakelijk!

wra

Toegegeven: dit klinkt iets lekkerder dan het is. Het was namelijk een klein beetje flauw…. Super jammer! Erbij aten wij nog tortizza’s met spekjes, bosui en crème fraîche en die waren wel echt veel smaakvoller. Misschien dat je het al oplost door ook spekjes toe te voegen aan deze quesedilla’s. Probeer jij dat ff voor me uit? 😀

Evengoed was het wel echt een chill maaltje. Wat ik zeg; het is zoooo makkelijk en snel klaar te maken. Nice!

HEY! De vierde druk van mijn boek TOFFE TOSTI’S is net uit! Check het hier!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *