Taco’s met pulled jackfruit en guacamole

Hey you! Heb je al gehoord van pulled jackfruit? Sinds een tijdje ligt dit fruit uit Azië in de Nederlandse supermarkten (in blik wel te verstaan) en ik heb er al veel recepten mee voorbij zien komen. Maar ik had geen idee hoe dit spul zou smaken en vond het dus tijd om het eens even zelf uit te proberen. Ik had nog twee blikken jackfruit staan, die ik ooit toegestuurd had gekregen van Fairtrade en zocht een receptje op op de Interwebs. Alleen vond ik niet echt iets waarvan ik dacht; YES, en dus ging ik maar zelf aan de slag.

Wat ik er van vond? Bést wel awesome. Doorlezen dus!

Oh, voordat ik helemaal in het recept duik, is het misschien chill om even uit te leggen wat jackfruit nou precies is. Het is een vrucht die z’n oorsprong in India vindt. De vrucht heeft een soort stevige en vlezige structuur en wordt daarom veel als vleesvervanger gebruikt. Het smaakt volgens wikipedia zoet, maar straks zal blijken dat dat helemaal niet het geval is… In de supermarkt in Nederland koop je jackfruit in stukjes in blik.

Oké. Let’s recept!

Nodig voor 2 personen: 1 blik Fairtrade jackfruit – 2 eetlepels barbecuesaus – 2 eetlepels Mexicaanse kruiden* – beetje zout – geraspte kaas – sambal – komkommer – pomme duchesse – 1 avocado – 1 eetlepel zure room

*ik gebruik die van Euroma; dat is makkelijk want dan staat er gewoon een potje kruiden in de kast, in plaats van dat je altijd van die halve zakjes met texmexkruiden in de kast hebt liggen

Maak het blik van de jackfruit open en spoel de jackfruit af met koud water. Trek de stukken dan uit elkaar en bak in een pan met een scheut olie. Roer er meteen twee eetlepels barbecuesaus door, de Mexicaanse kruiden en wat zout. Bak de jackfruit een minuut of 10; totdat het er lekker uitziet als gebakken vlees.

Vul de taco’s dan met de pulled jackfruit en een beetje kaas en bak ze nog ongeveer 10-15 minuten af in de oven (180C). Als de kaas gesmolten is en de taco’s lekker een beetje bruin kleuren, is het goed.

In de tussentijd bakte ik de pomme duchesse af in de Airfryer, wat echt perfect gaat op 200C voor 15 minuutjes. En ik maakte nog wat guacamole ernaast van avocado met zure room en dat ff met de staafmixer fijn gemaakt. Ennnn ik deed er nog wat komkommer bij. Eigenlijk wilde ik die in de taco’s doen, maar taco’s zijn zo fucking klein, dat dat vet onhandig werd. Dan maar zo… 🙂

taco

Ik vond het een vet lekkere maaltijd. Aan die jackfruit zit echt bijzonder weinig smaak; echt amper. Maar de structuur is wel chill en als je ‘m dus op smaak maakt met barbecuesaus en Mexicaanse kruiden, tja; dan smaakt het gewoon lekker. Ik vond het echt een hele lekkere maaltijd en zou het zeker nog een keer eten. Gewoon echt een lekker vegetarisch alternatief voor pulled pork of pulled chicken. Hoewel dat natuurlijk echt veel smaakvoller en vettiger is, maarrrrr ik vond dit wel echt lekker. Mjam!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *