Witte asperges met vega schnitzel

Hoi allemaal! Afgelopen maandag had ik heel erg veel zin in witte asperges en ze liggen nog in de winkel, dus dat is awesome! Nu was het natuurlijk meat-free-monday, dus het klassieke recept met ham of zalm kon ik niet maken. Shit! Ik had een goed vegetarisch alternatief nodig en koos er daarom voor om een kaasschnitzel erbij te eten. Die dingen zijn echt bijzonder lekker, helemaal vega ennn doordat de rest van de maaltijd vrij vlak was (witte asperges, gekookte aardappelen), kon het nog wel wat smaak (KAAS, ZOUT) gebruiken.

Ook interessant; de afgelopen drie keer dat ik witte asperges at, heb ik iedere keer een ander merk saus gebruikt. Ik weet zelf niet hoe ik aspergesaus moet maken, dus gebruik altijd een pakje en ik wilde wel eens weten welk pakje nou het lekkerst is. Aan het eind van deze blogpost een keihard oordeel, haha. 😀 Zin in? Let’s asperge!

Nodig voor 2 personen: 8 asperges* – 2 kaasschnitzels** – 1 zakje AH eigen merk aspergesaus – 50gr boter – beetje verse peterselie – 500gr krieltjes zonder schil – 3 eieren – 1 blokje bouillon

*ik koos dit keer voor de buitenbeentjes asperges bij Albert Heijn. Niet alleen is het goed om ook buitenbeentjes te eten (groentes die eigenlijk niet ‘gelukt’ genoeg zijn voor het perfecte supermarktschap), vaak zijn ze ook goedkoper.

**ik gebruikte die van AH eigen merk en die zijn SUPER lekker.

Schil de asperges; snijd het kontje (de vlakke onderkant) van de asperges en schil dan van boven (de bloemige top) naar beneden totdat je mooie stronken overhoudt. Deze kook je in 10 minuten gaar en laat je dan nog 5 minuten in het kookvocht rusten.

Kook ondertussen de krieltjes in 10 minuten gaar met een bouillonblokje in het kokende water.

Bak de kaasschnitzels in een goede laag olie op middelhoog vuur en keer ze at en toe om. Deze zijn in een minuut of 5-6 wel mooi goudbruin en heerlijk.

Bak dan ook nog even 3 eieren, sunny side up.

De aspergesaus maak je door de inhoud van het zakje van AH te mengen met 250ml water. Verwarm dit vervolgens in een pannetje op hoog vuur en breng al roerend aan de kook. Laat het dan nog een paar minuutjes zachtjes doorkoken en roer af en toe. Haal dan van het vuur en roer er een klontje boter door.

Serveer alles bij elkaar op je bord en eet smakelijk!

Smakelijk…? Ja, ik had gewild dat dat het was maar HOLYMOLY, wat was deze aspergesaus vre-se-lijk slecht. Nattig, waterig, doorzichtig, glibberig, smakeloos. Echt; dit heeft NIETS met aspergesaus te maken en het verpeste daadwerkelijk mijn hele maaltijd. M’n asperges werden er super waterig van, het eitje met hele dooier dat erop lag mengde met de saus en werd daardoor ook mega snotterig en al met al sloeg de hele maaltijd echt nergens op.

Gelukkig waren m’n aardappeltjes enigszins smaakvol en was de kaasschnitzel heerlijk, maar van de asperges heb ik echt niet genoten. Shit, wat ZONDE. En absoluut 100% de schuld van de saus van Appie. Boeeee!

Qua aspergesauzentest kunnen we dus wel concluderen dat je absoluut niet die van AH moet hebben. Ik vond die van Knorr wel goed, maar veruit de beste vond ik toch die van MAGGI. Die belandt voortaan gewoon standaard in mijn supermarktmandje. Tot ik weet hoe ik het zelf makkelijk en lekker klaar kan maken. Tips?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?


8 reacties

Stijntje -

Op mijn werk maakten we ze met hollandaise saus! Half zacht gekookt eitje, beenham, krieltjes en verse peterselie erbij en klaar!

Melissa -

Saus kun je heel makkelijk en snel zelf maken van een roux van boter en bloem, melk, bouillonblokje en verse kruiden (peterselie/tijm). Heerlijk! :)

Leonie -

Ik kan dit dus niet, haha. Heb je tips?!

Melissa -

Zie je bericht nu pas. Dit is hoe: flinke klont boter met ongeveer twee flinke eetlepels bloem mengen (eerst boter smelten, bloem erdoor, goed roeren tot egale massa), dan melk toevoegen (eerst iets van 250, 300 ml), verwarmen en mooi mengen met een garde (bij verwarmen wordt de roux dikker, je kunt meer water of melk toevoegen als dat nodig is) (meer bloem toevoegen kan niet!! dan moet je eerst apart weer een roux maken en dat door je saus doen, anders gaat het klonteren). Bouillonblokje erdoor, verse kruiden erdoor, smaken beetje laten intrekken, klaar!

Sabine -

Ik heb afgelopen weekend voor het eerst e
in mijn leven witte asperges gegeten en klaargemaakt. Ik kwam op culy.nl een recept tegen voor gegrilde asperges met couscous, falafel en tahinisaus en besloot deze toch maar es te proberen. Echt heerlijk en ik zoek nu constant naar andere aspergerecepten haha.

Leonie -

NICE! Ik was ook wat late to the party; volgens mij at ik ze een paar jaar geleden voor het eerst en sinds dien kan ik echt nooit wachten op aspergeseizoen

Lotte -

Ik heb geen saustip, maar wil toch reageren. Asperges heb ik nog nooit met saus gegeten, maar eigenlijk vind ik dat ook niet nodig. Misschien komt dat doordat ik niet weet wat ik mis, maar ik mis het niet. Ik eet ze altijd met peterselieboter (roomboter smelten en gehakte peterselie erdoor) en een geprakt gekookt ei.

Leonie -

Ja maar….. SAUS! Hahah! Nee ze zijn zonder ook lekker, maar met nóg lekkerder, mjam! Thanks voor de boter-tip!

Reageer ook