Stamppot andijvie met HEMA worst

Hello you! Het is begin, bijna half mei en het is bijzonder koud buiten. Ik draag nog gewoon mijn winterjas, heb de verwarming nog aan (hallo energierekening) én heb nog steeds zin in stamppot. Potverdikkeme.

Nu werd ik gisterochtend wakker met een intense zin in HEMA worst en daarom MOEST en zou ik dat gisteravond eten. Let’s HEMA!

Nodig voor 3 personen: 400gr andijvie – 1 kilo iets kruimige aardappelen in schil – 1 tablet groentebouillon – 1 scheut melk – 2 klontjes boter – beetje nootmuskaat, peper en zout – 2 HEMA worsten

Lekker erbij: gebakken uitjes, mosterd, augurk en jus

Kook de aardappelen in de schil in een pan met lekker veel water en voeg daar een tablet groentebouillon aan toe. Kook dit 12-15 minuten gaar. Voeg dan de hele zak andijvie toe aan de pan en doe de deksel erop. Laat de andijvie slinken door het stroom (en wat gekookt water). Een deel van de andijvie kook je zo echt gaar, en een deel stoom je, waardoor het ietwat knapperig blijft.

De HEMA-worsten kook je 20 minuten in een pan met water.

Giet de pan met aardappelen en andijvie af, zodat al het vocht uit de pan is. Stamp het vervolgens door elkaar met een stamppot-stamper. Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat, zout en (witte) peper. Maak ‘m smeuïg door er wat melk en een klontje boter door te roeren.

Ondertussen maakte ik ook nog jus uit een zakje (jus voor stamppot; alleen water en boter toevoegen). En erbij serveerde ik mosterd, gebakken uitjes (uit een pakje) en augurk. Klaar!

Ik vond het echt een SUPER lekkere maaltijd en mijn twee tafelgenoten ook. MAN, wat is die HEMA worst toch echt de koning van de rookworsten. Niet normaal! En m’n stamppot was ook echt mega goed gelukt en alles bij elkaar was het gewoon echt een hele lekkere maaltijd. En dat in mei :O. #Huilen.

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

8 reacties op “Stamppot andijvie met HEMA worst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *