Thaise bami met garnalen en ei

Door Elske – Hallo daar! Gisteren had ik werkelijk waar geen idee wat ik koken moest. Ik liep maar wat te dwalen door de supermarkt en toen zag ik een 35% korting stikker zitten op de garnalen. De keuze was snel gemaakt: die gingen mee naar huis. Maar wat zou ik daar mee maken? Ietsjes verderop lagen de wokgroentes in de aanbieding en daarmee werd dit ‘bonus-maaltje’ geboren. Ik hou ervan wanneer ik bepaalde producten goedkoper kan krijgen. Confession: soms maak ik er zelfs een soort sport van en kijk ik welke producten er in de aanbiedingen zijn, voordat ik boodschappen ga doen. Vast een kwaaltje wat ik over heb gehouden aan mijn studenten-periode. Toevallig iemand die dit bij zichzelf herkent? Hopelijk ben ik niet de enige… 😉

In ieder geval, ik nam die twee producten mee naar huis en besloot er een soort Thaise bami van te maken. Met rijstnoedels omdat ik die nog had liggen. Dit gerecht heeft wat weg van Pad Thai, maar is het, gezien de ingrediënten, niet helemaal. Vandaar de naam Thaise bami. Benieuwd hoe je dat maakt? Let’s bami!

Je hebt nodig voor 1 persoon: 1 blok ongekookte (rijst)noedels – 150 gram wokgarnalen* – 200 gram Thaise wokgroente – 1 ei – 1 ui – 1 teentje knoflook – scheut vissaus – scheut zoete ketjap

*deze zijn al gepeld etc. Je kunt ook gewone andere rauwe garnalen kopen, maar dit vind ik wel fijn werken, want je hoeft ze alleen maar in de pan te flikkeren en kan je ze meteen bakken. Geen geknoei met schilletjes enz.

Bereid de noedels zoals op de verpakking. Ik koos voor rijstnoedels, maar beide soorten werken prima in dit gerecht.

Ondertussen snipper je de ui en bak je deze in een laagje olie in een wok- of koekenpan glazig. Pers hierboven de teen knoflook uit. Voeg na een minuut de wokgroentes toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Na 3 minuten bakken schuif je de wokgroentes naar één helft van de pan. In de andere helft van de pan bak je nu de wokgarnalen. Bespaart afwas! Voeg nog wat olie toe als dat nodig is.

Na 2 minuten bakken roer je alles door elkaar en schuif je wederom je garnaal/groente-mengsel naar één helft van de pan. Breek je ei en bak deze in de lege helft van de pan. Maak hier een soort roerei van. Meng met de rest van het mengsel en breng op smaak met een scheut vissaus en ketjap.

Giet je noedels af en voeg ze bij de rest. Roer alles goed door elkaar ennnnn.. eet smakelijk! Je kunt dit gerecht nog afmaken met wat gemalen pinda’s on top, maar die had ik niet in huis.

Vette aanrader! Als je van Pad Thai houdt ga je dit zeker ook een succesje vinden. De vissaus geeft een lekker zoutige smaak aan de garnalen en het ei. En de ketjap geeft daarbij weer een lekker zoetje aan de noedels. MJAM. Lijkt jouw dit een lekker recept? En ben jij net zo ’n koopjesjager als ik in de supermarkt? Laat het hieronder weten 😀

Thaise_bami

Wist je dat je Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook kunt volgen via andere kanalen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *