Pasta met gerookte zalm, kruiden roomkaas en doperwtjes

Door Elske – Hallo daar! Gisteren kwam een vriendin eten en ik was totaaaaal inspiratieloos. Echt; het leek wel alsof ik een totale blokkade in mijn brein had. Wellicht ietsjes te hard gewerkt die dag. Anyways, voor dat soort dingen is er altijd een oplossing: internet 😀 Net als jullie waarschijnlijk, haal ik daar ook vaak inspiratie voor receptjes vandaan. En vandaag maakte ik het mijzelf wel heel erg makkelijk. Ik gebruikte bijna het complete recept van de allerhande (deze) als inspiratiebron, maar halveerde en veranderde hier en daar wat aan ingrediënten. Niet omdat mij dat per se veel lekkerder leek, maar omdat ik in een zuinige bui was en vond dat ik beter kon gebruiken wat ik nog in de koelkast had liggen. Zodoende verving ik de spinazie door gebakken sla (ik leerde van Leo in dit recept dat dat heel erg prima kan zijn!) en de de citroen door limoen. Ietwat andere smaak dat laatste, maar hé als we toch aan het experimenteren zijn. Of dat ook nog lekkere smaakte? Daar ga je nu achter komen!

pasta_roomkaas_zalm_doperwt_4

Voor 2 personen: 150 gram spaghetti (ongekookt) – 100 gram gerookte zalmfilet – 125 gram doperwten * – half bakje kruiden roomkaas – halve zak gemengde salade – 1 limoen – optioneel: pijnboompitten

* oke; zijn het nou doperwten en tuinerwten? Zit er een verschil tussen? Ik noem die groene kleine erwtjes in ieder geval doperwten. En oh, deze kwamen uit de diepvries

Zet een pan met water op het vuur en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Ondertussen zet je nog een pan op laag vuur, Doe in deze pan de doperwten. Omdat deze uit de vriezer komen en de pan op laag vuur zet zullen deze nu langzaam ontdooien. Na ongeveer 5 minuten verwarmen kan je de salade toevoegen. Roer even door en laat op laag vuur staan.

Snijd de gerookte zalm ondertussen in reepjes. Rasp hierboven de schil van de limoen. Pasta gaar? Giet deze bijna volledig af, maar bewaar een heel klein beetje kookvocht in de pan. Voeg alles, samen met de zalmreepjes, de limoenrasp en de kruiden roomkaas toe aan de pan met doperwten. Roer even goed door en laat nog even op het vuur pruttelen als de saus nog te dun is. Voeg desnoods een beetje bloem toe. Breng op smaak met wat peper en zout en bestrooi na het serveren met wat pijnboompitten.

Nou dit was dus wel oke-ig. Niet helemaal geweldig fantastisch zoals ik dacht dat het zou zijn (zeg nou zelf: pasta, roomkaas en gerookte zalm), maar wel goed te eten. Ik denk niet dat het door de verandering van ingrediënten kwam. De gebakken sla was gewoon lekker en de smaak van limoen proefde ik niet echt terug. Ik heb wel extra opgeschept, maar dat kwam meer omdat ik honger had dan dat het nou zo fantastisch lekker was. Maargoed, niet alles in het leven kan geweldig zijn en soms is goed gewoon goed :) Zo ook deze pasta!

Maak jij wel eens een pasta met roomkaas en heb je dé tip om deze variant beter te maken? Laat het hieronder weten in de reacties 😀

pasta_zalm_doperwt_2

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen via andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?


7 reacties

Moniek -

En de sla kan dan ook achteewege blijven

Moniek -

Een pak diepvriesspinazie blokjes met room werkt beter dan doperwten

Elske -

a la creme bedoel je? Ik moet echt vaker van die doosjes in de vriezer hebben voor noodgevallen als deze.. Staat op het boodschappenlijstje!

Susan -

Ik vind zalm vaak best wel zwaar en roomkaas ook, je kunt het wat lichter maken door roomkaas te mengen met een scheut witte wijn of kookvocht van de pasta. Ik vind roomkaas/ creme fraiche met parmezaan, champignons en evt spinazie of rucola wel echt Heel Lekker.

Elske -

Goeie tip met die wijn of kookvocht Susan; ga ik een volgende keer proberen! En die combi champignons parmezaan klinkt geweldig; thanks voor de tip 😀

Anmari -

Werkt deze ook wel met gehakt?

Elske -

Hi Anmari! Ik denk dat dit best kan; gehakt met roomkaas klinkt prima! Ik zou dan wel de doperwtjes door iets vervangen, van tomaat en spinazie ofzo.. Maar ik zou zeggen: proberen waard! Laat je weten hoe het was? :)

Reageer ook