Eten bestellen in Haarlem: dit zijn de beste restaurants

Hallo beste mensen! Ben jij zo iemand die regelmatig een hapje bestelt in Haarlem? Dan heb ik vandaag een fijne blogpost voor je. Ik ben namelijk zo iemand en ik mis ontzettend een overzicht van écht lekkere plekken om je eten te bestellen.

In deze blogpost vind je daarom een lijst van mijn favoriete bestel-restaurants in Haarlem. Ik zal deze lijst aanvullen als ik iets nieuws heb ontdekt en aanpassen waar nodig. En dan steeds opnieuw ff bovenaan de homepage zetten op m’n blog. Dus niet iedere keer een nieuwe blogpost met een nieuwe bezorg-hotspot, maar gewoon één blogpost met een complete lijst. Zin in? Let’s go! Dit zijn mijn favoriete besteladresjes in Haarlem, op random volgorde:

LALA Lasagneria Haarlem
Maaltijd: 1x lasagne met ricotta en spinazie (la ricotta) en 1x lasagne met ragú (la nonna), 1x tiramisu
Kosten: €42
Besteld via Thuisbezorgd.nl

Jan is echt dol op lasagne en ik had geen zin om te koken en toen ontdekte ik LALA Lasagneria in m’n thuisbezorgd app. Tijd om het uit te proberen! En dat viel niet tegen. Ik ben niet de grootste lasagne-fan op aarde, maar vond dit een prima maaltje. Zeker smakelijk en ook echt twee hele verschillende lasagnes. De tiramisu is trouwens niet echt een aanrader, die kan echt veel beter en is mega duur voor een matige tiramisu. Maar verder: prima plek om fatsoenlijk avondeten te bestellen. Voor die avonden waarop je geen zin hebt om te koken, maar wel fatsoenlijk wil eten.

Chique des Frites
Maaltijd: 2x patatje stoofvlees, 1x kaaskroket en 1x hamburger + cola
Kosten: €34,81
Besteld via Thuisbezorgd.nl

Mensen dit is een AANWINST. Dat patatje stoofvlees komt in een bak, waardoor het best wel goed blijft tijdens de rit van het restaurant naar ons huis. De frites zijn heerlijk, het stoofvlees is echt lekker en goed op smaak en het is heer-lijk dat er ook zilveruitjes, mosterdzaad en mayo bij “gereserveerd” wordt. Allemaal in één bak. Echttttt heel erg lekker. Verder vond ik de kaaskroket echt he-mels. Die maken ze zelf en is echt gruwelijk knapperig van buiten met een heel lekker dun korstje. De binnenkant had iets warmer gemogen, maar dat mag niet afdoen aan de pret want ik heb er echt van gesmuld. Alleen de burger was erg slecht; hele lekkere saus, prima broodje, maar ontzettend slecht vlees. Maar ook dat mag de pret niet drukken. Aan alleen een patatje stoofvlees heb je al genoeg en zo’n kaaskroket als bonus erbij bestellen is alleen maar winnen – maar wel vol zitten. AANRADERRRR!

Oh en je betaalt 9 euro voor de frites met stoofvlees; dat vind ik best te doen.

De Pizzabakkers
Maaltijd: 1x pizza salami en 1x pizza salami met olijven en champignons
Kosten: €30,74
Besteld via Thuisbezorgd.nl

SUPER LEKKER. De pizza’s kwamen een beetje lauwwarm aan en hebben we nog even in de oven gedaan, maar mannnnnn wat was dit lekker. De venkelsalami heerlijk van smaak, de pizzabodem lekker peperig en super dun en gewoon al met al echt verrukkelijk. Ik ga hier ABSOLUUT vaker bestellen; tot nu toe is dit m’n favoriete pizza die ik in Haarlem heb besteld.

Fortuyn
Maaltijd: 2x zoete aardappelfrites, 1x gepofte aubergine, 1 salade met geitenkaas, 1 huisgemaakte kalfsburger, 1x snickerstaart
Kosten: €48,50
Besteld via Thuisbezorgd.nl

Sinds Corona kun je ook bestellen bij Fortuyn en dat is best wel goed nieuws. Voor de avonden waarop je zin hebt om te snacken, maar óók zin hebt om fatsoenlijk te eten. De zoete aardappelfrites (met parmezaan en truffelsaus; dat stond er niet bij maar was een very pleasant surprise) is geweldig lekker. De gepofte aubergine ook fantastisch (en genoeg voor 2 personen). De salade met geitenkaas vond ik heel erg tegenvallen; de combinatie van smaken was gewoon echt niet zo lekker. Maar goed; wie bestelt er ook een salade ;-). Jan vond de kalfsburger prima; goed bereid, alleen niet helemaal zijn smaak. Maar dat ligt echt meer aan hem dan aan Fortuyn. Al met al vond ik het in ieder geval echt een aanrader, vanwege die aubergine en zoete aardappelfrites. Oh en die snickerstaart klinkt geweldig, maar viel tegen. Die hoef je er dus niet bij te bestellen. ;-).

Roti Queen
Maaltijd: Saoto soep, kipgerecht aubergine en kip ketjap, roti rol tempeh, bara pompoen en roti rol kerrie kipfilet
Kosten: €65,25
Besteld via Thuisbezorgd.nl

Het was m’n eerste keer roti, dus echt goed kan ik er niet over schrijven, maarrrr ik vond het erg lekker. Vooral die roti tempeh is geweldig en ga ik absoluut vaker eten. Het kipgerecht met aubergine en kip ketjap vond ik prima; de bami die erbij zat was lekker en de kip ook, de aubergine iets minder. De roti kip kerrie vond ik erg lekker, maar die met tempeh was echt 10x lekkerder. De saoto soep vond ik echt helemaal niet lekker, maar ik had dit nog nooit gehad, dus waarschijnlijk ligt dit aan mij en het feit dat ik deze smaak nog niet ken. Ennn de bara pompoen was erg lekker! Al met al zeker een aanrader. Hoewel ik vermoed dat ik hierna alleen nog de roti tempeh bestel of afhaal hahaha.

Bistrobar Indonesia
Maaltijd: Saté ayam, Perkadel jagung, Risolles, Taco ayam bali, Ayam goreng, Iga babi bakar, Ikan dabu, Nasi Goreng en Spekkoek
Kosten: €71,75
Besteld via Thuisbezorgd.nl

Ooooooh mensen, de horeca is momenteel dicht maar wat is het FIJN dat we nog bij de restaurants kunnen bestellen! Jan en ik zijn helemaal lós gegaan bij Bistrobar Indonesia en het was echt fantastisch. SUPER lekker, mooie porties, hartstikke duur, maar totally worth it. Zowel voor vegetariërs als vleeseters een lekker adresje. M’n favoriete dingen waren de taco, het maiskoekje, de tonijn en de kipsaté. Mjam! We hadden veel besteld voor 2 personen, maar bijna alles kwam op. 😀

36CB66FB-CF61-4ECC-AEBF-D495012987CE

Freaking Vegan
Maaltijd: Vegan kapsalon, cheese burger, pita shoarma, onion rings, nuggets & tiramisu (alles vegan)
Kosten: 43,94
Besteld via Thuisbezorgd.nl

Er is een nieuw vegan restaurant in town en het heet Freaking Vegan. Ik hoorde van een veganistich etende vriendin dat het erg goed was, dus wilde het graag zelf uitproberen. En inderdaad zeg; dit is echttttttt HEEL erg lekker. De kapsalon was prima (kritiek puntje; ik heb liever sambal dan jalapeños, maar prima), de pita shoarma niet van echt te onderscheiden en ook prima, maar vooral de nuggets, uienringen en de cheeseburger vond ik HEERLIJK. Op de cheeseburger zou ik persoonlijk nog een augurkje doen, maar verder was ‘ie perfect. En alles dus helemaal plantaardig he!

Alleen maar pluspunten dan Leo? Nou nee; de prijs is absurd. De cheeseburger (een broodje met een halve burger erop) is €7. Voor een portie die vergelijkbaar is met de McDonald’s hamburger van €1. En ik snap heus dat het niet zó goedkoop kan (en moet), maar €7 is wel echt heeeel erg duur. Alleen de kapsalon vonden we qua prijs-kwaliteit kloppen. De rest véél te duur. Maar wel erg lekker :D.

TOLK about FOOD
Maaltijd: risotto met gegrilde zalm en gegrilde groentes en een wrap met carpaccio
Kosten: €21,50
Besteld via: Thuisbezorgd

Nouuuu mensen, wat is dit een goed adresje! Als je fatsoenlijk eten wil (gezond-ish, vers, dat soort) dan ben je hier helemaal aan het juiste adres. Ik bestelde er in principe de wrap met carpaccio (die smaakte echt heerlijk), maar moest er nog meer bij bestellen ivm minimum bestelbedrag. Toen besloot ik ook maar risotto met zalm te nemen en die was echt ge-wel-dig. Het werd goed thuisbezorgd, was op een fijne temperatuur en alle structuren van het maaltje waren top. Ik ga hier absoluut vaker bestellen!

zalm

Nolita pizza’s
Maaltijd: Pizza piccante, Pizza spinaci en Tiramisu
Kosten: €36,24
Besteld via: Uber Eats

Dat die Corona-crisis ook nog ergens goed voor is, had niemand verwacht. Maar! Je kunt nu tijdelijk pizza’s bestellen bij de beste pizzatent van Haarlem: Nolita. Ik ben nog nooit in het fysieke restaurant geweest, maar hoorde altijd goede verhalen en nu we er kunnen bestellen, zag ik m’n kans schoon. En mensen; dit is fantastisch. De pizza piccante (met salami) was écht pikant, de pizza spinaci kwam een beetje door elkaar geschud aan, maar was heerlijk (niet mega speciaal) en de tiramisu was reden alleen al om hier vaker te bestellen. WAT HEERLIJK. Eerlijk gezegd is wat mij betreft die tiramisu bestellen bij je pizza’s, een verplichting. Enjoy <3.

Ramen Brothers Haarlem
Maaltijd: 2x Tonkutsu Shoyu Ramen met extra buikspek
Kosten: €33,99
Besteld via: Uber Eats

Oooh wat ben ik een gelukkig mens nu ik ontdekt heb dat je thuis Ramen kunt eten. Bestel een bak Japanse noedelsoep bij Ramen Brothers in Haarlem en je bent blij hoor. Het is niet de aller lekkerste Ramen die ik ooit heb gegeten, maar zéker een hele goede. De bouillon is lekker, de ingrediënten smaakvol en de portie ENORM. Aan één zo’n bak heb je echt meer dan genoeg. Mjam! Hier ga ik vaker bestellen!

IMG_2904
Ook netjes: de bouillon en de rest zijn apart geleverd; dus die kun je zelf nog mengen. Oh en; van mij had er wel minder taugé in gemogen. Verder was het top!

Sorrento
Maaltijd: Scaloppine ala gorgonzola (kalfsoester in gorgonzolasaus met naar keuze frites of aardappeltjes en wat gegrilde groentes)
Kosten: €20,25 incl bezorgkosten
Besteld via: Thuisbezorgd

YES BABY! Ik moest nog een goed adres hebben voor dit heerlijke maaltje dat ik regelmatig bestel en mennnnn wat is die van Sorrento goed. Ik heb Scaloppa in tijden niet zo lekker gegeten. SUPER heftige en smaakvolle saus, lekker veel saus, lekker veel vlees, ontzettend mals vlees. Echt, dit is TOP. Ik vond alleen de frites te zout en wilde er liever sla bij dan gegrilde groentes, maar ik zou hier ab-so-luut vaker bestellen. Wat een fantastische heerlijkheid.

PokeLohaBowl
Maaltijd: Een zelf samengestelde pokebowl met rijst, rauwe zalm, wakame, avocado en meer
Kosten: €14,70
Besteld via: Thuisbezorgd

Dit is echt een top adres voor pokebowl. Ik vond de portie groot, de keuze enorm en de smaak echt top. Absoluut een plek waar ik vaker ga bestellen. Ja, wel wat prijzig, maar ook wel echt heel erg lekker.

Versetenbestellen
Maaltijd: Andijviestamppot met een rundergehaktbal
Kosten: €8,25 voor de bio stamppot en €5 voor een gehaktbal
Besteld via: Thuisbezorgd

Dit was echt super lekker. We kregen (per ongeluk?) twee andijviestamppotten en twee gehaktballen, terwijl ik maar 1 stamppot en 2 gehaktballen had besteld, omdat we niet super veel honger hadden. Maar we kregen er dus toch 2. En het was ECHT lekker. De stamppot vond ik top: lekker romig, lekkere spekjes, goede smaak, flinke portie (kun je inderdaad met 2 personen van eten). De jus die erbij zat zat in een bakje dat lekte, dus dat was wat jammer. En de gehaktbal vond ik een heel klein beetje droog; ik denk dat ‘ie niet vers gemaakt was op het moment van bestellen. Maarrr: al met al wel echt een lekker maaltje. Aanrader!

IMG_5209

Update: ik heb onlangs ook de biefstuk en de steak salade besteld bij Versetenbestellen.nl (via thuisbezorgd) en ook die waren goed. De salade een beetje saai, maar de biefstuk echt HEEL ERG GOED. En biologisch! Duur ook, maar onwijsssssss lekker. Aanrader!

versetenbestellen

Asian Delights (Chinees)
Maaltijd: Koe Yuk (combinatiegerecht van Koe Lo Kai en Babi Pangang), Grote loempia vegetarisch, saté saus en nasi vegetarisch
Kosten: €32,85 (genoeg voor 2 personen)
Besteld via: Thuisbezorgd

Omdat ik eens een andere Chinees in Haarlem wilde proberen, bestelde ik bij Asian Delights. Ze hebben veel goede reviews op Thuisbezorgd, dus ik was benieuwd. En ja: dit is erg lekker. Ik vond de babi pangang echt goed en de Koe Lo Kai prima. De nasi was heerlijk en ook de loempia vond ik verrukkelijk. Al met al heb ik echt heel erg lekker gegeten: precies waar ik zin in had. Jammer dat ze er niet gratis kroepoek bij doen, maar verder: helemaal prima. Ik zou hier zeker nog eens bestellen.

Mayflower Chinees
Maaltijd: Koe lo yuk combinatiemaal met babi pangang en 2 satéstokjes, nasi, loempiaatjes en pisang goreng (gefrituurde banaan)
Kosten: €24,75
Besteld via: Thuisbezorgd

(Edit: twijfelgevalletje!). Ik moest heel lang op mijn bestelling wachten (op zondagavond, logisch dus), maar het was het wachten wel waard. Ik kreeg een goede portie (kon hier makkelijk met 2 personen van eten) en vond de prijs daarom heel goed. Bovendien is de kwaliteit ook top. Een van de betere bestellingen Chinees die ik ooit at!

Kleine edit een paar weken later: ik heb wel heel erg last gehad van buikpijn achteraf en vermoed dat dat te maken had met een grote hoeveelheid Vetsin (bepaald E nummer dat veel in de chinese keuken wordt gebruikt, waar westerse mensen slecht tegen kunnen), maar weet het niet zeker. Evengoed: fucking lekker gegeten. Oh en check even de slechte review in de reactie hieronder, haha.

IMG_1036

Poke Bowls Haarlem
Maaltijd: Poke Bowl Hello Tuna (rijst, sashimi tonijn, edamame, courgette, wasabinootjes, bosui, wakame, komkommer, wortel, avocado met misodressing) en Poke Bowl Suzalme (rijst, zalm, edamame, krokantje uitjes, wakame, rode kool, komkommer, tomaat, wasabinootjes, mango en wasabimayonaise).
Prijs: €28,70
Besteld via: Thuisbezorgd

Erg lekkere Pokébowls en echt een goede hoeveelheid. In de app staan de gerechten beschreven met ‘wasabicrunch’ en daar was ik wel benieuwd naar, maar dat blijken gewoon gecrunchte wasabinootjes. Beetje gek, maar wel lekker. Ik vond beide varianten erg lekker en zou hier zeker nog eens bestellen.

IMG_6068

Rubens pizza
Maaltijd: Pizza truffel proscuitto (tomaat, mozzarella, truffelmascarpone, gegrilde courgette en aubergine, parmaham, parmezaan en rucola), pizza chorizo (tomaat, mozzarella, Hollandse kaas, pikante chorizo, paprika, rode ui, oregano en manchego), pizza spinazie (tomaat, spinazie, gekarameliseerde rode ui, geitenkaas, courgette, zongedroogde tomaat, pecannoten, tijm en honing) en pizza pistache (tomaat, pistachepesto, Hollandse kaas, gegrilde courgette, paprika, aubergine en manchego)
Kosten: €47 totaal
Besteld via: Deliveroo (niet aanrader; ga voor Thuisbezorgd)

Ik vond alle pizza’s erg lekker. Die chorizo was het saaist en die met geitenkaas was het aller lekkerst, hoewel die met truffel ook echt verrukkelijk was. De portie was goed, het was met een lekkere dunne bodem en we vonden het echt héél erg lekker. Absoluut aan aanrader deze pizzeria.

Ook top: ik bestelde via Deliveroo en dat duurde SUPER lang omdat er geen koeriers waren.. Uiteindelijk heeft de pizzeria met Deliveroo gebeld om te zorgen dat er iemand onze kant op zou komen, dus dat was fijne service. De volgende keer bestel ik hier via Thuisbezorgd :).

thumbnail_IMG_6774

Pasta Pizza Pasta Al Dente
Maaltijd: Ravioli ai funghi (met champignons gevulde ravioli in tomatensaus met room en kaas), Putanesca pasta (tomatensaus, olijven, kappertjes, knoflook, champignons en paprika) en Lasagna verde con spinaci (gehaktsaus, kaas, spinazie en room)
Kosten: €26
Besteld via: Thuisbezorgd

Mensen, wat een goede prijs-kwaliteit verhouding hierzo. Ik vond dit echt super betaalbaar voor echt lekkere pasta’s. Hier kun je echt prima bestellen als je even geen zin hebt om zelf te koken. De portie was goed, de smaak lekker, de prijs fijn en het was ook lekker snel. Echt een aanrader! De Putanesca vond ik een klein beetje saai, maar dat is gewoon niet echt mijn ding. De ravioli en de lasagne vond ik allebei te gek!

thumbnail_IMG_6797

Wild Wester Burgers
Maaltijd: Black angus burger, Cowboy burger, portie friet, portie potato wegdes
Kosten: €21,40
Besteld via: Thuisbezorgd

You hate them, or you love them. De google-recensies van deze burgertent bestaan echt alleen maar uit óf 1-ster beoordelingen of 5-sterren beoordelingen. Jan en ik zijn helemaal fan van deze burgertent. De burgers zijn top (beetje rood nog, LOVE it) met fantastisch beleg, lekker broodje, lekker veel saus. Echt heer-lijk vinden we het. Ennnn een flinke keuze en zelfs vegan opties! Ook de potato wedges vind ik heel heel heel erg lekker. Dus echt een top plek om burgers te bestellen. Vinden wij. Gek genoeg zijn er ook echt vernietigende recensies haha. Dus probeer het lekker eens zelf!

thumbnail_IMG_7145

Satebestellen
Maaltijd: Saté van ossenhaas (met verse friet, Balinese kroepoek, gedroogde uitjes, huisgemaakte verse atjar) ), saté van kippendij (met verse friet, Balinese kroepoek, gedroogde uitjes, huisgemaakte verse atjar)en een extra bakje satésaus
Kosten: €41
Besteld via: Thuisbezorgd.nl

Dit was echt geweldig mensen. Beetje duur, maar ZO lekker. Dit is saté waar ik van houd. Zowel de haas als kip variant vond ik verrukkelijk. Bovendien zit er mega veel satésaus bij en hoef je dus echt niet extra te bestellen of zuinig te doen met je saus. HEERLIJK! Ook de bijgerechten waren top; lekkere frietjes en heerlijke atjar. Dit is een plek waar ik absoluut vaker ga bestellen. Heerlijk!

Kleine edit een paar weken later: ik heb hier ook nog eens de vegetarische saté besteld (van nepkip) en die is echt ge-wel-dig. GEWELDIG! Mijn vriend nam een hapje (met het idee dat het kip was) en zei letterlijk: Oeeeh, lekker kipdij! Nou, niet dus. Helemaal vega! VETTE aanrader!

Goos Street Food
Maaltijd: Pita falafel, kapsalon van vegetarische shoarma en een portie friet
Kosten: €17
Besteld via: Thuisbezorgd

Ook echt een aanrader dit; ik bestelde de pita en kreeg echt zo’n hele lekkere verse. Jan had de vega kapsalon en ook die was heerlijk. Mijn portie was bescheiden, maar toch precies genoeg en echt lekker. De kapsalon was, zoals gebruikelijk, best veel. Maar heerlijk! Ook een dik pluspunt: we kregen alles apart geleverd; de sla en tomaat in een apart bakje, de saus in een apart bakje. Zo moest ik m’n pita zelf nog vullen (en Jan z’n kapsalon zelf afmaken met saus en sla), maar daardoor was alles wel lekker gearriveerd na een scooter-tocht door Haarlem. Top dus!

Sushipoint.nl
Maaltijd: sashimi, maki’s komkommer en avocado, tuna top special, soft shell rainbow, crispy crab, nigiri paling en crunchy crackers
Kosten: €69 (maar dit was echt veel te veel sushi voor 2 personen)
Besteld via: Sushipoint.nl

Dit is inmiddels mijn favoriete sushi bezorgrestaurant in Haarlem. Ik heb er al een paar keer besteld en ik vind de verhouding prijs-kwaliteit echt super goed. Je krijgt veel sushi, goede sushi en het is ook nog echt betaalbaar. (Wij hadden gewoon echt asociaal veel besteld). Ook tof; de sushi wordt heel netjes verpakt, in kartonnen doosjes. Het ziet er echt super netjes uit. Love dat. En dan de smaak; ja die is gewoon goed. Het is allemaal lekker. Mijn favoriete dingen hier zijn de crunchy crackers – die zijn ook écht crunchy; dat verwacht je niet zo gauw van thuisbezorgd eten. Ik weet ook van eerdere bestellingen dat de crispy veggie HEEL lekker is. En de sashimi is lekker dik en vettig. Love dat. Kortom; echt een aanrader dit adres.

FAA5A399-B3C1-419B-B032-DBD7113E8990

Myjagi & Jones
Maaltijd: pokébowl, rijst met zalm teriyaki, kip met citroen en vietnamese loempia’s
Kosten: €34
Besteld via: Thuisbezorgd.nl
Ik vond dit lekker, maar niet per se gewelllldig. Wel gewoon echt prima en je kan hier uitstekend een keer wat bestellen, maar ik ga het zelf denk ik niet nog een keer doen. Het is ook meer dat ik hier ff een stukje in dit overzicht typ voor mezelf; zodat ik weet; oh ja, dat vond ik prima, maar niet uitzinnig. 😀

NIET VOOR HERHALING VATBAAR:
Niet omdat ik wil haten op (hardwerkende horeca-) mensen, maar gewoon omdat ik je wil behoeden voor de fouten die ik heb gemaakt met eten bestellen in Haarlem, volgt hier een lijstje met restaurants die ik niet zou aanraden:

Kaneda (sushi)
Maaltijd: sake sashimi, maguro sashimi, dragon roll, sake avocado maki, ebi tempura maki
Kosten: €55,75 (!!)
Besteld via: Thuisbezorgd

Deze sushi is echt heel erg lekker. Héél erg lekker. Maar dude, wat is dit DUUR. Ja; goede kwaliteit daar betaal je voor, maar voor €55 euro hadden wij een maaltijd waar we met z’n tweeën niet genoeg aan hadden en man, wat is dit veel geld voor thuis ff een hapje eten bestellen. Helaas niet voor herhaling vatbaar dus…

thumbnail_IMG_7036

Sumo (sushi)
Maaltijd: Salmon taste, crispy mayo maki, unagi nigiri, avocado maki, ebi maki
Kosten: €38,75
Besteld via: Thuisbezorgd

De prijs vond ik goed voor de hoeveelheid die ik kreeg, dus dat is fijn. De zalm vond ik ook erg lekker en de crispy rol ook. De paling was daarentegen echt HEEL goor en dat zeg ik niet snel. En ook de sushi met gefrituurde garnaal vond ik dramatisch slecht; er staat op het doosje dat iedere order vers bereid wordt, maar daar geloofde ik echt geen bal van toen ik deze ebi proefde. Bah! Jammer, want de zalm sashimi was wel echt goed…

thumbnail_IMG_8540

Sushi chef noord
Maaltijd: sake maki, sake crunch roll, unagi roll, soft shell crab roll, hotategai, tobiko, spicy maguro crunchy roll
Kosten: €50,75
Besteld via Thuisbezorgd

Wéér een bezorgrestaurant waarvan ik de sushi niet fantastisch vond. Serieus, bij mijn Albert Heijn maken ze betere sushi dan de twee adresjes hierboven. Sad. Bij sushi chef noord vond ik het wel prima, maar als ik zin in sushi heb, dan heb ik niet zin in prima, maar in LEKKER. Jammer…

IMG_3708 2

Pizza van Ristorante Lazaro
Maaltijd: Pizza verde en pizza salami
Kosten: €21,65
Via: Thuisbezorgd

Een prima pizzeria, maar echt niet speciaal en ik vond dat er veel te veel kaas zat op mijn pizza. En dan denk je; dat is toch nooit een slecht ding? Maar hier wel. Ik vond het echt een héle saaie pizza, veel te veel beleg, slechte ingrediënten en gewoon niet echt een succes. Echt heel middelmatig en daarom zou ik er niet nog eens bestellen. Sorry!

Spaanse tapas bij Hasta la tapa (in Hoofddorp)
Maaltijd: Gebakken champignons, Patatas bravas, uienringen, gamba’s ajillo, merquez worstjes en deeghapjes met feta
Kosten: €35,50
Via: Thuisbezorgd

Prima gegeten, maar echt niet voor herhaling vatbaar. De gebakken champignons waren amper gebakken en het waren er maar 3, de patatas bravas vond ik sompig en gewoon niet zo lekker, de uienringen waren heerlijk, de gamba’s smaakten totaal niet naar knoflook en zaten in een soort roomsaus (erg lekker, maar niet wat ik had verwacht), de merquez worstjes waren geweldig en de deeghapjes met feta waren zonder feta en was gewoon alleen.. deeg? Wel lekker gegeten, maar niet voor herhaling vatbaar.

Dat was mijn lijstje tot nu toe. Mochten er nieuwe restaurants bij komen, dan voeg ik ze toe en publiceer ik deze blog nog eens. Wees slim, en sla deze blog ook gewoon ergens op, zodat je altijd ff kan terugzoeken waar je wel en niet moet bestellen in Haarlem.

Heb je zelf een goede tip? Drop ‘m hieronder in een reactie!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

47 reacties op “Eten bestellen in Haarlem: dit zijn de beste restaurants

  • Ik woon in een dorp met letterlijk 5 thuisbezorgd-opties. Als ik deze post dan lees ben ik echt jaloers op alle mogelijkheden.

  • Ik woon in een dorp met letterlijk 5 thuisbezorgd-opties. Als ik deze post dan lees ben ik echt jaloers op alle mogelijkheden.

  • Caroline zegt:

    Hi Leonie, ik kreeg zoveel zin in Indonesisch eten na deze post! Gelukkig in grun ook een hele goede : Toko Semarang! Ook iets voor jullie als jullie bij je zus zijn!

  • Caroline zegt:

    Hi Leonie, ik kreeg zoveel zin in Indonesisch eten na deze post! Gelukkig in grun ook een hele goede : Toko Semarang! Ook iets voor jullie als jullie bij je zus zijn!

  • Klazien zegt:

    Mijn aanraders:
    – Marnetta’s Soul Food. Simpel maar heerlijk Caribisch eten!!
    – Freakin’ Vegan. Die burger was echt goddelijk, patatjes wat minder (wel gewoon oké), voor de burger ga ik zéker nog een keer bestellen, maar de patat dan van de snackbar om de hoek haha.
    – De Wereldkeuken. Doen sinds de coronacrisis aan afhalen, ‘nieuwe Haarlemmers’ koken eten uit hun land van oorsprong. Sowieso leuk om nieuwe smaken te ontdekken en wat wij toen hadden (Syrische rijst met lam en aubergine en Somalische gevulde pannenkoeken) was echt heerlijk en ik moet nog steeds aan het Soedanese toetje denken want dat is het allerbeste toetje dat ik ooit heb gegeten.
    – El Pincho. De beste tapas van Haarlem! Volgens mij doen ze inmiddels niet meer aan bezorgen, maar nog wel afhalen. Je krijgt 1 tapastas, moet thuis nog wel dingen opwarmen, maar het is allemaal echt heerlijk en zeker genoeg voor 2 personen. Dit voelt echt als thuis uit eten gaan.
    – Konomi. Over thuis uit eten gaan gesproken! Dit is écht goede sushi! De Deluxe box is ook perfect voor 2 personen, je krijgt daarvoor sushi, sashimi en ook wat gefrituurde dingen, allemaal heel mooi opgediend.
    – Ristorante Napoli. De geflambeerde pasta is echt goddelijk net als de tiramisu!
    – Maita Cocina Nikkei. Heel erg apart eten, mix van Japans en Peruviaans. Weinig op het menu, maar wat er staat is erg goed! Je kan er ook sushi krijgen, maar dat nog niet geprobeerd.

    Oh en ik moet ook even reageren op jouw recensie over Mayflower, laatst voor het eerst besteld en ik was zooo teleurgesteld (ik had hoge verwachtingen wegens goede ervaringen als kind en goede recensies overal). We moesten 2(!) uur wachten op de bestelling en toen het er was, was alles gewoon zo smakeloos. Ik had de Lo Ho Jai en dat waren gewoon letterlijk groenten met vis/sojasaus. Verder niets, geen kruiden, niets. Ik heb het zelf maar met kruiden op smaak gebracht. Mijn vriend had de Koe yok compleet, de koe lu yuk was ook smakeloos, ik heb dit echt véél beter gegeten bij andere restaurants. De saté was oké en de babi pangang was wel echt lekker. Verder ook veel te veel, ik zou voor 1 bestellen en dat delen, en ik ben echt geen kleine eter.

  • Klazien zegt:

    Mijn aanraders:
    – Marnetta’s Soul Food. Simpel maar heerlijk Caribisch eten!!
    – Freakin’ Vegan. Die burger was echt goddelijk, patatjes wat minder (wel gewoon oké), voor de burger ga ik zéker nog een keer bestellen, maar de patat dan van de snackbar om de hoek haha.
    – De Wereldkeuken. Doen sinds de coronacrisis aan afhalen, ‘nieuwe Haarlemmers’ koken eten uit hun land van oorsprong. Sowieso leuk om nieuwe smaken te ontdekken en wat wij toen hadden (Syrische rijst met lam en aubergine en Somalische gevulde pannenkoeken) was echt heerlijk en ik moet nog steeds aan het Soedanese toetje denken want dat is het allerbeste toetje dat ik ooit heb gegeten.
    – El Pincho. De beste tapas van Haarlem! Volgens mij doen ze inmiddels niet meer aan bezorgen, maar nog wel afhalen. Je krijgt 1 tapastas, moet thuis nog wel dingen opwarmen, maar het is allemaal echt heerlijk en zeker genoeg voor 2 personen. Dit voelt echt als thuis uit eten gaan.
    – Konomi. Over thuis uit eten gaan gesproken! Dit is écht goede sushi! De Deluxe box is ook perfect voor 2 personen, je krijgt daarvoor sushi, sashimi en ook wat gefrituurde dingen, allemaal heel mooi opgediend.
    – Ristorante Napoli. De geflambeerde pasta is echt goddelijk net als de tiramisu!
    – Maita Cocina Nikkei. Heel erg apart eten, mix van Japans en Peruviaans. Weinig op het menu, maar wat er staat is erg goed! Je kan er ook sushi krijgen, maar dat nog niet geprobeerd.

    Oh en ik moet ook even reageren op jouw recensie over Mayflower, laatst voor het eerst besteld en ik was zooo teleurgesteld (ik had hoge verwachtingen wegens goede ervaringen als kind en goede recensies overal). We moesten 2(!) uur wachten op de bestelling en toen het er was, was alles gewoon zo smakeloos. Ik had de Lo Ho Jai en dat waren gewoon letterlijk groenten met vis/sojasaus. Verder niets, geen kruiden, niets. Ik heb het zelf maar met kruiden op smaak gebracht. Mijn vriend had de Koe yok compleet, de koe lu yuk was ook smakeloos, ik heb dit echt véél beter gegeten bij andere restaurants. De saté was oké en de babi pangang was wel echt lekker. Verder ook veel te veel, ik zou voor 1 bestellen en dat delen, en ik ben echt geen kleine eter.

  • Joëlla zegt:

    Hey!

    Super handige lijst!

    https://www.sushi-traiteur-heemstede.nl bestaat nu twee maanden en is ook echt een aanrader, ze hebben lekkerste sushi! Een aanrader is de special lobster uramaki roll met kreeft, avocado, limoen koriander mayonaise.

    Ze bezorgen bijna overal in Haarlem volgens mij maar anders is het ook zeker het afhalen waard. Het restaurant zit op de Zandvoortselaan 139

  • Joëlla zegt:

    Hey!

    Super handige lijst!

    https://www.sushi-traiteur-heemstede.nl bestaat nu twee maanden en is ook echt een aanrader, ze hebben lekkerste sushi! Een aanrader is de special lobster uramaki roll met kreeft, avocado, limoen koriander mayonaise.

    Ze bezorgen bijna overal in Haarlem volgens mij maar anders is het ook zeker het afhalen waard. Het restaurant zit op de Zandvoortselaan 139

  • Hi Leonie
    Voor heerlijk thais eten moet je echt eens bij phang nga bay bestellen
    De curry’s zijn heerlijk en ook de loempia’s en pangsit is heerlijk
    Voor echte italiaanse pizza’s Venezia top pizza’s alleen via de site of telefoon te bestellen
    En voor surinaams eten toko snelly via thuis bezorgd vooral de roti is erg lekker de rest ook hoor
    Misschien heb je er wat aan

  • Hi Leonie
    Voor heerlijk thais eten moet je echt eens bij phang nga bay bestellen
    De curry’s zijn heerlijk en ook de loempia’s en pangsit is heerlijk
    Voor echte italiaanse pizza’s Venezia top pizza’s alleen via de site of telefoon te bestellen
    En voor surinaams eten toko snelly via thuis bezorgd vooral de roti is erg lekker de rest ook hoor
    Misschien heb je er wat aan

  • Rubens Burger is ook echt geweldig! De burgers zijn heerlijk nog een beetje roze van binnen, goede broodjes en bijzondere combinaties van beleg. Friet is van het Friethoes in Haarlem wat de lekkerste friet EVER is. En dan de famous Chili mayo, na die geproefd te hebben wilde ik nooit meer anders! Echt een aanrader! Via hun eigen site bestellen trouwens, kan niet meer via thuisbezorgd.

  • Rubens Burger is ook echt geweldig! De burgers zijn heerlijk nog een beetje roze van binnen, goede broodjes en bijzondere combinaties van beleg. Friet is van het Friethoes in Haarlem wat de lekkerste friet EVER is. En dan de famous Chili mayo, na die geproefd te hebben wilde ik nooit meer anders! Echt een aanrader! Via hun eigen site bestellen trouwens, kan niet meer via thuisbezorgd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *