Eieren met boontjes in gele curry saus

Door Elske – Hallo! Laatst bracht ik weer een bezoekje aan de toko. Standaard gaan dan zakjes met curry-pasta mee naar huis, die daar veel goedkoper én -naar mijn mening- smaakvoller zijn dan in de supermarkt. Dit keer koos ik voor gele en de massaman curry. Zorgvuldig uitgezocht op het laagste percentage chili, want man man man, 34% chili in de Nederlandse currypasta’s is dat zeker niet in die van de toko. Ik bedoel, na mijn reisjes door Sri Lanka en Thailand kan ik behoorlijk wat pit hebben, maar bepaalde percentages chili gaan voor mij echt te fur.

Van de gele curry besloot ik een vegetarische variant te maken, zoals ik hem ooit in Thailand at. Met boontjes en ei. Op reis smaakt natuurlijk alles veel lekkerder dan thuis, dus ik was benieuwd of ik hem kon evenaren met deze currypasta uit de toko. Let’s curry!

eieren_gelecurry_2

Voor 2 personen: 2 kopjes basmatirijst – halve zak thaise wokgroente – 250 gram gebroken sperzieboontjes – 2 eieren – half zakje gele currypasta * – 200 ml kokosmelk
* ik kocht deze dus bij de toko; in de supermarkt zijn gele currypasta’s soms lastiger te vinden. Hoewel Fairtrade er tegenwoordig een in de appie heeft liggen geloof ik.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook ondertussen ook alvast je eieren gaar. Hiervoor heb ik een geweldige foodhack uitgevonden die je onderaan dit recept leest. Eerst even verder met de bereiding 😉

Zet een wokpan op het vuur met wat olie en bak daarin je wokgroentes samen met de sperzieboontjes gaar. Voeg de currypasta toe en daarna ook de kokosmelk. Proef even. Is het nog te pittig? Voeg dan wat extra (kokos)melk toe om het geheel wat zachter te maken. Uh.. even denken. Was dit het echt? Rijst gaar, eieren gaar, currysaus met groentes klaar? JA. Zo makkelijk is het echt.

Doe wat rijst in de kom, schep er de curry saus met groentes op. Pel de eieren en halveer ze. Verdeel ze over de twee borden en top af met nog wat van de currysaus. Klaar 😀

MJAM. Ik heb echt lekker gegeten. Was dit zo lekker als toen der tijd in Thailand? Misschien niet, maar wel echt erg lekker :) Een tikkeltje pittig nog #waternodig, maar daar hou ik wel van. Niet extreem pittig. Gewoon goed. Dat is denk ik wel een verschil met wanneer je de currypasta in de supermarkt koopt; die zijn over het algemeen minder pittig dan die uit te de toko.

eieren_gelecurry_1

OH en ik zou nog even op de foodhack  terugkomen. Een collega zei mij laatst dat ze haar eieren kookt in haar.. ja nu komt het.. waterkoker! Wat een uitvinding. Ik was eerst wat sceptisch, maar ik heb het geprobeerd en het is fantastisch. Je vult de waterkoker eerst met wat water, laat vervolgens de eieren (voorzichtig!) zakken in de waterkoker en vult hem daarna verder, maar niet helemaal tot de top. Zet de waterkoker aan en laat daarna de eieren zeker nog zo’n 10 minuten in de waterkoker liggen. Dan krijg je ze perfect hard. Top! Of ben ik nu totaal niet origineel en kenden jullie deze al? 😀

En dan nog dit…
Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK


8 reacties

Bart -

Kun je een paar dingetjes vertalen voor deze Belg?
Toko?
Fairtrade heeft er een in de appie liggen?
Dankjewel!

C -

Ha Bart,

Een toko is een aziatische supermarkt. Fairtrade is een merk wat in NL in de appie ligt. En de appie? dat is de Albert Heijn, een van de bekendste supermarkten van het land. 😉

Maureen -

Mijn oma had laatst van die ranzige stukjes in haar waterkoker drijven omdat er een ei gebarsten was :’) ik kook wel water in de waterkoker, maar dan gaan de eitjes toch in een pannetje. Even op het vuur met dat gekookte water en klaar. Kun je ze ook makkelijker laten schrikken vind ik! Lekker recept lijkt me dit. Smaakt ook goed met een wat mildere kerriesaus!

Elske -

Haha Maureen, wel even de waterkoker schoonspoelen na de tijd natuurlijk! Ik kook hem altijd gewoon nog een keer na. Maar in een pannetje werkt altijd natuurlijk, alleen voor team #lievergeenafwas is de waterkoker een uitkomst :)

Lieve -

Haha, ik doe mijn eieren altijd in de airfryer! Op 120 graden, 10 min is zacht, 13 min is hardgekookt eitje! Ook lekker makkelijk :)

Elske -

Ik moet echt een keer die airfryer aan gaan schaffen.. Daar kan zoveel in!

Diede -

Yum! Welk merk currypastazakjes gebruik jij van de toko? Ik sta daar altijd maar te twijfelen welke lekker is haha

Elske -

Hoi Diede, ik heb het even voor je nagekeken maar ik heb Namjai brand (??) gebruikt. Hoop dat je daar iets mee kunt ‘;) !

Reageer ook