Leo’s week 16: koe gekocht, vrijgezellenfeest, shoppen, Leo-tijd, 2 jaar verkering en meer!

Hallo en welkom bij LEO’S WEEK 16 ALWEER! DUDE, wat vliegt de tijd!! Ik beleefde vorige week best wel wat leuke dingen. Zo gaf ik een workshop mocktails maken in Barendrecht, hielden we een fotoshoot op ons dakterras, ging ik voor het eerst naar een VVE-vergadering en vond ik dat een soort Rijdende Rechter-belevenis, was ik 2x goed aangeschoten, o.a. op het vrijgezellenfeest van een van mijn beste vriendinnetjes Vera en hadden we een lang weekend vrij i.v.m. Pasen en dat weekend hebben we fantastisch goed besteed. Een bomvol dagboek, terwijl ik ‘m er eigenlijk ff snel doorheen wil jassen omdat ik een drukke dag heb. Maar nee; ik ga ‘m toch gewoon uitgebreid voor je uitschrijven. Duurt even, maar dan heb je ook iets.

Ga je er lekker voor zitten? Dit waren mijn belevenissen van week 16:

Maandag: workshop Mocktails maken
Maandag overdag was een lekkere drukke werkdag. Geen stress, maar wel genoeg te doen. O.a. hield ik me bezig met een presentatie in elkaar flansen voor die avond. Ik reisde namelijk ‘s avonds af naar Barendrecht om een presentatie en workshop te geven over Mocktails, in samenwerking met Fuze Tea.

IMG_9091

Ik mocht voor een groep medewerkers (vooral jongeren) van horecazaak Spruit vertellen over trends in de horeca en daarna hebben we zelf mocktails gemaakt. Dit was echt super leuk! Het was een hele gezellige groep mensen bij elkaar en iedereen deed mega leuk mee en het resultaat was echt TOP. Loved it!

IMG_9078

IMG_9093

Zo kom je als foodblogger nog eens ergens ;-).

Dinsdag: Fotoshoot op het dakterras
Op dinsdag kwamen twee meiden van fonQ bij me langs om ons dakterras te fotograferen. Zoals ik ongetwijfeld al eerder heb verteld hebben we bijna de hele inrichting van het dakterras gekregen van fonQ, in een samenwerking waarbij we content met elkaar uitwisselen. Vandaar dat we vandaag een fotoshoot hadden. Ons dakterras was nu een set! 😀 Vet leuk!

Het was echt een hele gezellige middag en ik heb de foto’s gisteren ontvangen en die zijn ZOO mooi geworden. Ik deel ze volgende week dinsdag met jullie, omdat er dan een video, blog en insta foto’s online komen én dan mag ik een kortingscode bij fonQ met jullie delen. Dus nog héél even geduld :D.

IMG_5114
It’s a wrap!

Dinsdagavond had ik voor mezelf Leo-tijd in mijn agenda ingepland. Dat had ik namelijk een beetje te weinig gehad voor mijn doen. Dus op dinsdagavond, donderdagavond en vrijdag overdag was het tijd voor mezelf. Nice! Ik vind het wel lekker werken om dit dan ook daadwerkelijk in te plannen, zodat je ook echt die tijd vrij houdt voor… jezelf!

IMG_1254
YES! Teddy kwam dinsdagavond voor het eerst mee naar boven!! Hij is eindelijk onder/achter de bank vandaan en durft een beetje in huis te verkennen. YAY! Vet gezellig, poes op bed <3

Woensdag: Voor het eerst naar een VVE-vergadering
Op woensdagochtend maakte ik me klaar voor de eerste VVE-vergadering van ons huis. Jan kon er niet bij zijn, dus ik moest helaas alleen. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar het leek me saai én ik zou er waarschijnlijk geen ruk van begrijpen. Ik ben niet zo van formeel taalgebruik, haha.

IMG_6140
Net pakske voor mijn doen

En het viel me echt alles mee. Ik vond het zelfs hilarisch! Een beetje alsof je bij een aflevering van de Rijdende Rechter zit, woehaha. Niks ernstigs hoor, maar er waren wat kwesties die op tafel kwamen (die niets met de VVE te maken hadden) en dat was vrij hysterisch en hilarisch om bij te zijn. Anyway; heb nog een tijdje nagepraat met de buurman over al z’n honden en binnen een halfuurtje stond ik weer buiten. Wat een belevenis. Nu al zin in volgend jaar.

IMG_2493
Shit is áán; nu gaat Teddy helemaal op avontuur. De kledingkast is z’n nieuwe favoriete plekje.
IMG_9236
En de avonturen van Teddy gaan inmiddels zo ver dat deze kat VET graag naar buiten wil. Maarrrrr dat wil ik nog niet. Ik wil ‘m echt even 6-8 weken binnen houden en dat betekent dat hij waarschijnlijk na onze vakantie komende week, naar buiten mag. Maar man, wat wil hij graag. Gelukkig had ik nog een rekje staan die ik aan de deur vast heb getaped (je weet wel, deze hing eerst in onze woonkamer!), zodat hij wel vast naar buiten kan kijken, de boel kan ruiken en een beetje frisse lucht krijgt. Maar hij mag er nog niet uit…

‘s Avonds hadden Jan en ik tijd samen ingepland. Jan is onwijs druk op z’n werk en komt vaak laat thuis en nu was het even tijd voor ons tweeën. En dus reden we om een uur of 8 nog richting het strand met onze Ford Ka+ om de zonsondergang te zien en een hapje te eten bij Tijn Akersloot. Heerlijk! Het was echt een mega fijne avond <3.

IMG_8128

Donderdag: levering Koopeenkoe.nl
Op donderdagochtend werkte ik weer eens buiten de deur. Ik streek neer bij het Kweekcafé. Dit is echt een super leuke alternatieve, creatieve (en kindvriendelijke) plek dicht bij m’n huis en ik vond het een fantastische werkplek.

IMG_6080
Hallo Kweekcafe!

Ik moet zeggen dat de wrap met nepkip en barbecuesaus die ik er bestelde niet echt goed was (héél neutraal van smaak en structuur), maar verder vond ik het een top plek om te zijn. Ik heb er lekker zitten werken en ein-de-lijk de tijd genomen om de blogs van Elske te lezen, corrigeren en in te plannen.

Om 12 uur moest ik thuis zijn i.v.m. een levering die vandaag zou komen. Voor de daktuin hadden we nog 18 planken nodig om een trap van te maken en die werden vandaag geleverd door Tuincentrum Osdorp.

Jan was helaas niet thuis, wat betekende dat ik alle 18 planken van 3 meter én de 10 onderplanken van 80 kilo (om en nabij) zelf naar boven moest tillen. Ellende.

Ik had me toch een sjáns. Aan al die mannen die aardige dingen riepen (“Lekker, zo’n hardwerkende vrouw”): de volgende keer heb ik liever dat je helpt in plaats van verlekkert toekijkt.

IMG_4199
Bloedheet en uitgeput

Qua leveringen was dit trouwens wel echt een topdag, want alle leveringen die zouden komen, kwamen heel erg aan het begin van het tijdvak. Waardoor ik vrije tijd over hield! En die spendeerde ik door eventjes in de buurt te shoppen :D.

389169B4-92B9-4237-BF1C-0880CA090EE3
Shoppen in de buurt! Deze niet gekocht (hij was best prijzig), maar wel echt een leuk jurkje!

‘s Avonds kwam de levering van Koopeenkoe.nl. Op Koopeenkoe.nl koop je een kop-tot-staart vleespakket direct bij de boer. Je deelt één koe met ongeveer 30 andere mensen. Pas als de hele koe verkocht is, wordt de koe geslacht, gerijpt en thuisbezorgd. We hadden hier ongeveer 3 weken op gewacht en nu was het pakket er. Mega chill. Voor €150 hebben wij het biologische luxe pakket gekozen; dat houdt in dat we een biologische koe hebben, die komt van een boerderij die ook bezig is met andere duurzame dingen. Beter vlees dan dit krijg je niet dus! En die €150 is niet heel duur, als het het terugrekent naar de maaltijden; dit pakket kost €149,95 voor 8,4 KG biologisch vlees (€17,85 per KG) en bevat 32 maaltijden voor 2 personen. Dat is dus €2,34 per persoon per maaltijd.

IMG_1067

Ik ben super blij dat we dit hebben gedaan. Als je dan vlees eet, eet je tenminste vlees van een goede afkomst.

Vrijdag: shoppen & wijntjes
Vrijdag was echt een topdag. Overdag had ik tijd voor mezelf ingepland. Dus alleen in de ochtend heb ik nog aan één campagne gewerkt en daarna ben ik lekker de stad in gegaan om te shoppen. Tijdens de verhuizing heb ik behoorlijk wat kleding weggegooid en vooral zomerkleding bleef weinig over. Tijd voor nieuwe dingen dus!

IMG_9347
Thuiswerken met mijn liefdes

Ik heb helemaal de gezellige printjes en jurkjes-vibes te pakken en ben uiteindelijk goed geslaagd :D. Yay!

IMG_6532
Ik kocht o.a. dit jurkje dat eruit ziet als een strandstoel. Heel blij mee!

‘s Middags moest ik nog ff langs het kantoor van Vera en haar vriend om de sleutel op te halen van dat kantoor, om Vera daar de volgende ochtend te verrassen voor haar vrijgezellenfeest. Waaaah, vet spannend. Ik ben echt de allerslechtste leugenaar op aarde, dus ik hoopte echt dat ik Vera niet tegen het lijf liep en opeens een smoes moest gaan vertellen. Gelukkig gebeurde dat niet en kreeg ik de sleutel van Leroy en ging alles goed.

Vrijdagmiddag had ik afgesproken met vriendin Hiemke die ons huis in Haarlem kwam bekijken en daarna zijn we lekker met z’n twee naar De Oerkap gefietst. Dit is een stadsstrand in Haarlem en het is er op vrijdagmiddag héél druk. Maar het was ZO leuk! We dronken wijntjes in het zonnetje, voetjes in het zand en aten pizza.

D968A8E0-A619-48EF-A70C-74757A89536D

Wat een heerlijke middag zo. Om een uurtje of 8 gingen we behoorlijk tipsy naar huis en ben ik meteen naar bed gegaan, haha. Ik ben ook echt niets gewend tegenwoordig.

IMG_8267
Behoorlijk aangeschoten meteen naar bed. Vet gezellig, want door Teddy ben ik nu nooit meer alleen thuis!

Zaterdag: Vrijgezellenfeestje Vera
Op zaterdagochtend moesten we alweer vroeg uit de veren (voor een weekenddag), voor het vrijgezellenfeest van Vera. Veer wist van niets, maar samen met een stuk of 14 vriendinnen verzamelden wij ons in het kantoor van Vera & Leroy voor de verrassing. Om half 10 kwam Vera binnen…

SURPRISE!

Ze had het van te voren niet door (YES) en nu kon het Vrijgezellenfeest eindelijk beginnen! 😀 WOEHOE! We begonnen de dag met een workshop Modeltekenen door Sella Molenaar. We betaalden wat extra voor een mooi mannelijk naaktmodel (haha) en dit was echt zoooooo leuk. Ik heb er ook echt van geleerd gewoon! We hebben ongeveer 2 uur lang getekend en de resultaten waren heel tof. Echt een vette aanrader dit jongens! Mocht je ooit een vrijgezellenfeest organiseren; doe dit. En we vonden het tekenen van een naakt mannelijk model wel gewoon degelijk; als in, een vrijgezellenfeest MOET iets bloots bevatten (volgens ondergetekende) en dit was gewoon op een subtiele manier toch ff uit je comfortzone, maar wel chic. Loved it!

IMG_2470
Ik – die niet kan tekenen – heb dit getekend!!

Daarna lunchten we op kantoor en daarna gingen we met z’n allen met de trein naar Amsterdam, om vervolgens lekker op een bootje te stappen en de grachten over te varen. WOEHOE!

IMG_9405
Let’s wine

We hadden bedacht dat we karaoke zouden doen op de boot (we hadden echt een mega goede karaokeset bij ons), maar helaas mag je tegenwoordig geen muziek meer afspelen als je over de grachten vaart. VET GAAR. Maar op de Amstel en in het IJ zijn we helemaal los gegaan op Celine Dion en weet ik wat voor ellendige karaoke-songs nog meer. Loved it 😀

IMG_6069

En man, wat was het FANTASTISCH lekker weer.

Daarna zijn we door Vera’s oude buurtje gaan wandelen (behoorlijk beschonken inmiddels) en hebben we een quiz gedaan bij Festina Lente. We hadden een quiz gemaakt waarbij Leroy antwoord moest geven op vragen over hun relatie en Vera moest vervolgens gokken wat het antwoord van Leroy was. Fout antwoord? SHOTJE!

En hoewel Veer vet veel vragen goed had, moest er toch flink gedronken worden ;-).

IMG_9432

Daarna hebben we nog lekker gegeten bij Bar Spek en toen was het mooi geweest. Voor mij tenminste; ik kón niet meer, haha. Dus Mik en ik gingen naar huis (met nog wat anderen) en een clubje die-hard-feestgangers zijn nog een karaokebar ingedoken. Maar man, wat was dit een GEWELDIGE dag. Echt ge-wel-dig.

IMG_9445
kannietmeer

Dit belooft wat voor de trouwerij in mei <3.

Zondag: brakdag
Op zondag werd ik een beetje brak wakker. Niet MEGA brak gelukkig, maar wel zo’n kater waarvan je de hele tijd op de wc zit, haha. Lekker.

IMG_8647
Goedemorgen!

‘sOchtend kwamen mijn ouders gezellig langs in Haarlem. Jan was dit weekend weg naar de Amstel Gold Race (om ‘m in 7,5 uur uit te fietsen, ZO knap) en dus was ik ff lekker alleen met m’n papi en mami. Vet nice! Op het nieuwe dakterras. We hebben er zoooo lekker gezeten. Echt fijn <3

IMG_3776
Meteen aan het werk 😀

En toen opeens was Jan al thuis! Ik dacht dat hij pas einde van de middag thuis zou komen, maar niets was minder waar. ZO gezellig 😀 Zo hebben we nog lekker de hele dag met elkaar aangerommeld. Ik een boekje lezen buiten in het zonnetje, Jan de Amstel Gold Race kijken vanaf de bank. Echt; wat een heerlijke hangdag. Dat was alles wat we allebei nodig hadden.

‘s Avonds hebben we lekker de Big Green Egg aangestoken en burgers gemaakt van onze koopeenkoe.nl-levering. Vet lekker. En! Vergeet ik bijna te vertellen dat we deze dag 2 jaar verkering hadden! En dat moesten we even vieren met een wijntje in onze tuin. Heerlijk :D.

IMG_9567
Aubergines met mozzarella, munt, granaatappel en salsa verde. Recept hier!
IMG_9570
Zooooo lekker
Schermafbeelding 2019-04-24 om 12.21.49
2 jaar verkering-polaroid

En toen was de week alweer voorbij!

Volgende week ben ik een weekje op vakantie en dan probeer ik zo min mogelijk te werken. Dussss even geen dagboek komende week. Ik ga een week naar Noord Frankrijk met het gezin (Mam, pap, Sas, Yor, Os, Olaf en Jan <3) en als je dat wil meemaken, moet je me vooral even volgen op Instagram!

Die week erna vertel ik je ongetwijfeld nog over deze week, maar misschien ook wel niet, want er gebeurt niet heel veel spannends, haha. Conclusie: ik spreek je snel ;-). Thanks voor het lezen en tot dan!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *