Risotto met pompoen, geitenkaas en champignons

Door Elske – Hallo leuke mensen! Soms heb je van die dagen dat je écht zin hebt in risotto en vandaag was zo’n dag. Ik kan er veel woorden aan vuil maken, maar dat doe ik niet. Zin in risotto? Aan de slag dan!

Voor 5 personen: 1 pak (400 gram) risottorijst – 2 zakjes pompoen – 1 bakje kastanjechampignons – 2 blokjes paddenstoelen-bouillon – 1 ui – 2 teentjes knoflook – glas droge witte wijn – 1 rol half harde geitenkaas* – 50 gram Parmezaanse kaas – 2 handen pijnboompitten

* Deze heeft een semi-harde schil, maar is aan de binnenkant zacht en smeerbaar. Ik koop hem vaak bij de Lidl, maar geloof dat alle grote supermarkt dit hebben. Hier is een voorbeeld van welke ik precies bedoel.

Snipper de ui en pel de knoflook. Zet een pan (eentje met een dikke bodem werkt het best voor risotto) op het vuur en doe hier flink wat olie in.  Voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit. Roer even door en voeg vervolgens ook de risottorijst toe. Iedere korrel moet een olie-laagje hebben gekregen, zodat straks het vocht goed opgenomen kan worden. Heeft jouw rijst dat nog niet? Voeg dan wat extra olie toe. Schep de rijst goed door en voeg de witte wijn toe. Zet het vuur op middelhoog en roer nogmaals door.

Nu kan je de eerste bouillon toevoegen. Voeg per keer ongeveer 1 – 1,5 soeplepel vol bouillon toe. Blijf de risotto rustig doorroeren. Is de bouillon bijna opgelost? Voeg dan een nieuwe schep bouillon toe. Belangrijk is dat je blijft roeren en de rijst niet vastplakt aan de bodem van de pan. Je kunt heus een minuutje weglopen om iets te pakken o.i.d. maar je kunt de pan dus niet heel lang alleen laten. Risotto maken vergt wat aandacht 🙂 Na ongeveer 2 soeplepels bouillon voeg je de champignons (in plakjes) toe. Je kunt de champignons ook apart bakken en later toevoegen, maar dat vind ik teveel moeite en zo ging het ook prima.

Ondertussen kan je dus wel een andere pan met olie op het vuur zetten. Hierin bak je de pompoenstukjes aan. Doe dit tot ze beetgaar zijn. Niet te zacht, maar wel zacht genoeg dat je er makkelijk doorheen kunt bijten; beetgaar dus 😉 Voeg aan het eind voor de smaak nog wat peper en zout toe. Zet de pompoenblokjes even aan de kant in een kom, veeg de pan schoon en bak de pijnboompitjes zacht aan tot ze een lichtbruine kleur hebben gekregen.

Je risotto staat nog lekker te pruttelen. Is je bouillon bijna op? Snijd dan de geitenkaas in blokjes en rasp de Parmezaanse kaas. Voeg alle geitenkaas en de helft van de Parmezaan toe aan de risotto. Voeg ook de pompoen blokjes toe. Roer goed door en voeg dan de laatste bouillon toe. Zodra dit is opgenomen door de rijst proef je even. Is de rijstkorrel niet hard meer en lekker romig van smaak? En is de bouillon goed ingedikt? Dat wil je <3! Draai het vuur uit en zet de pan op tafel. Serveer met de rest van de Parmezaan en pijnboompitjes on top.  Eet smakelijk!

risotto_geitenkaas_pompoen_paddenstoel_1

Ik maakte dit gerecht voor the whole family en dat beviel heel erg goed kan ik je vertellen. Zelfs mijn broer, die altijd zijn neus ophaalt voor geitenkaas, vond dit lekker. De pan werd nog net niet leeg gelikt. Mjam, AANRADER 😀

Ps. Eet je vanavond alleen? Deel de ingrediënten dan door 4 en je hebt alsnog een ruime portie 🙂

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Risotto met pompoen, geitenkaas en champignons

  • Tip: eerst een scheut bouillon en dan pas de wijn, anders raak je gelijk de smaak van de wijn kwijt door het “blussen”. Zonde!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *