Kant & klaar #7: Maaltijdsalade Marokkaanse kip met couscous van de Aldi

Door Elske – Dag leuke mensen! Voor het testen van mijn kant-en-klaar maaltijd van vanavond belandde ik weer eens bij Aldi. Die zit dichtbij mijn werk dus dat was lekker makkelijk. En omdat mijn vorige kant-en-klare maaltijd van de Aldi een succes bleek, moest ik snel de rest van het assortiment ook eens proberen. Ook benieuwd of er nog meer pareltjes bij de Aldi te vinden zijn? Let’s test!

Het assortiment
Naast de geweldige lasagne, verkoopt Aldi nog meer kant-en-klare pasta’s, maar daar wilde ik vanavond niet voor gaan. Even verderop staarde de (nog steeds goor uitziende) foe yong hai mij aan, evenals een tikki masala. Ook daar had ik niet zo heel veel trek in, waarbij het uiterlijk van de verpakking hoogstwaarschijnlijk meespeelde. Verder bleek er niet veel keuze: alleen maaltijdsalades bleven over, dus daar ging ik dan maar voor.

Mijn oog viel op een maaltijdsalade met Marokkaanse kip en couscous met daarin verse spinazie, doperwtjes en bosui. Een zakje amandelen en gedroogde abrikozen maakten het geheel af. Erbij zat een citroen-munt dressing waar ik wel heel nieuwsgierig naar was. MJAM! Dit klonk eigenlijk wel vrij fantastisch. Ik rekende de salade voor 3,87 af en scheurde op mijn fietsje naar huis om hem meteen te kunnen proberen.

kant&klaar_7couscousmaaltijd

De bereiding
Tja… Wat kan ik jullie vertellen over de bereiding van een maaltijdsalade? Je ontdoet alle ingrediënten die in de bak zitten van hun plastic verpakking (dit mag wel iets minder zijn..), pleurt alles bij elkaar en roert het even goed door. Ik doe dit meestal in een grote mengkom, omdat ik dit echt nooit, en ik herhaal nooit, netjes voor elkaar krijg, zonder de helft van de ingrediënten over de rand van de bak heen te gooien. Wie herkent dit probleem?

kant&klaar7_couscoussalde

Voor de oplettende kijker: ik at deze salade nog voor 01-02-2019. No worries ;)

De smaak
Tja die was… gewoon prima. Het was zeker lekker en een keer wat anders dan een maaltijdsalade met aardappel of pasta als basis, maar toch.. Ik had er meer van verwacht. De Marokkaanse kip was niet heel sterk gekruid en de dressing smaakte niet naar citroen of munt. Eerder naar gewoon een yoghurt-dressing. Smaakte hier ook prima bij, daar niet van, maar noem het dan geen citroen-munt dressing. Wat ik wel echt lekker en een hele fijne toevoeging vond waren die stukjes amandel/gedroogde abrikoos. Zorgde voor lekkere crunch en de wat zoetige smaak paste goed bij de rest. Verder vond ik de spinazie ook een voordeel. In veel van die kant-en-klare maaltijdsalades zitten van die mega grote (taaie) stukken sla. Deze salade is op basis van spinazie en dus zit je daar niet mee. Chill!

kant&klaar7_maaltijdsaladecouscouskip

Dus, kom jij tijdens het uitzoeken van een maaltijdsalade niet verder dan de standaard caesar salade? Of wil je gewoon eens wat anders proberen, dan is deze salade een lekkere optie. Niet heel verrassend, maar gewoon prima. Goede portie en vult. Op naar de volgende kant-en-klaar test! Hopelijk is die weer een keer meer dan fantastisch.

Wat vind jij de lekkerste kant-en-klare maaltijdsalade uit de supermarkt?

En dan nog dit…
Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK


7 reacties

elske -

Hahah met al deze varianten voel ik een vergelijkend warenonderzoek aan komen 😉 Goeie tips mensen!

Claudia -

Deze hebben ze ook van de AH en dat is echt mijn favoriet ever! Misschien leuk om ze eens te vergelijken?

A -

Deze maaltijdsalade hebben ze ook bij de HEMA (op stations in ieder geval)
Zo te horen dezelfde inhoud ongeveer maar dan met lekkere dressing en de kip smaakte ook erg goed! Tijd voor een vergelijking haha

Karlijn -

Het ziet er wel goed uit, lekker groen! Wel jammer van de ‘mwah’ smaak. Maar goed, dat hoort er soms ook bij 😉

elske -

Ja precies; het kan niet altijd feest zijn 😉

Tessa Berg -

Ziet er goed uit! Maar ik maak het toch liever zelf klaar. Ik ben er ook niet erg lang mee bezig en ik vind het leuk om te koken!

elske -

Lekker Tessa! Ja, zelf gemaakte couscous is heerlijk en kost meestal idd weinig tijd. Maar mocht je nou nét ook heel erg weinig tijd hebben, dan is dit misschien een optie 😉

Reageer ook