Aubergine lasagne met mozzarella en parmezaan

Hallo leuke mensen! De eerste blogpost van 2019 van mijn hand, woehoe! Happy New Year! Hebben jullie een mooie tijd gehad? Ik absoluut! Ik heb intens genoten van mijn vakantie en zit vol nieuwe energie om aan de slag te gaan.

Gisteravond was weer de eerste dag dat ik avondeten klaarmaakte waarover ik ook wilde bloggen; ik heb de afgelopen 2,5 week gewoon niet één keer mijn avondeten goed gefotografeerd (ZO LEKKER EVENTJES!), dus ik moest er gisteravond weer ff inkomen ;-). Maar goed. Ik at wel lekker. Ik maakte een aubergine-lasagne met lekker veel groentes en kaas. Smaakte prima!

Nodig voor 3-4 personen*: 3 aubergines – 2 bollen buffelmozzarella – 2 pakjes passata di pomodori – 2 handen spinazie – 1 teen knoflook – 15gr basilicum – 100gr grana padano – 2 eetlepels pijnboompitten – best wat olijfolie – 1 vleestomaat

*eerlijk gezegd vind ik dit gerecht lekkerder als voorgerecht en dan heb je met deze hoeveelheden genoeg voor 8 personen.

Snijd de aubergine in lange plakken van ongeveer 1 cm dik en grill ze tussen een grill met een wat olijfolie. Dit zijn voorbereidende werkzaamheden en het duurt lang en is saai…

Snijd ondertussen de vleestomaat in zo dun mogelijke plakjes.

Verhit een beetje olijfolie in een wokpan en bak hierin twee handen spinazie met een uitgeperste teen knoflook totdat de spinazie geslonken is. Voeg dan de passata di pomodori toe en laat dit zachtjes pruttelen. Doe er ook een lekkere schep zout bij, wat peper en fijngesneden basilicum. Dit is je saus!

Bouw de lasagne als volgt op: begin met een laag aubergine-plakken, daarop een laag tomaten, daarop een halve bol mozzarella die je in stukjes scheurt en dan een laag saus. Bouw dit op totdat je ingrediënten op zijn. Top dan af met een laag grana padano kaas (gewoon dat hele zakje leeggooien) en als laatste wat pijnboompitten.

Zet de aubergine-lasagne nog ongeveer 20-30 minuten in de oven. De lasagne is klaar wanneer de bovenste laag kaas mooi gesmolten en goudbruin is. In principe hoeft niets in de lasagne te garen (de aubergines heb je al gaar gemaakt tussen het grillijzer), dus dat scheelt tijd.

lasagne

Ik vond het een lekkere maaltijd en het was echt heel goed gelukt. Maar ik moet wel bekennen dat het na een paar happen wel een beetje eentonig wordt. Officieel is melanzane (aubergine-lasagne) ook een voorgerecht en dat is eigenlijk wel terecht… Het was gewoon een beetje te veel van hetzelfde.

Dus, we trappen 2019 af met een prima maaltje, maar: THE ONLY WAY IS UP! Lekker begin van het jaar wel, toch 😀

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

PS: Wist je dat ik drie boeken schreef?


2 reacties

Odette -

Ahh, Melanzane alla parmigiana! Heerlijk

Daisy -

Hoi, op hoeveel graden en hoe lang zou je de lasagne in een hete luchtoven zetten?

Reageer ook