Leo’s week 47: keihard op m’n bek, presenteren, de eerste oliebol, sollicitaties en meer

Hey hey! Het is woensdag en dus tijd om je bij te praten over mijn afgelopen week. Ik denk dat het dit keer een kort dagboekje wordt, omdat ik volgens mij niet heel veel heb beleefd, maarrrrrr ik ga NU m’n agenda erbij pakken en kijken of dat waar is…

Mijn week 47 stond in het teken van.. héél hard vallen (oja..), meeten met Coca Cola, de eerste oliebol van het jaar, campagnes, cheesy kerstfilms en sushi, een geweldig nieuw restaurant, Green Egg zaterdag en brunchen op zondagochtend. Veel lekkere dingen, gecombineerd met heel veel werk. Klaar voor? Let’s go!

Maandag: Presenteren bij ELLE Eten x Fontys cursus Foodjournalistiek
Mijn maandag begon top, NOT. Ik ging via Onefit voor het eerst naar pilates bij The White Door Studio’s in Amsterdam West. Super mooie yogaschool en ik had er helemaal zin in. Hoewel ik geen idee had wat pilates was, maar ik wilde het wel eens uitproberen. #ZININ!

IMG_1821
Vet mooie studio!

Eenmaal aangekomen in The White Door Studio’s liep ik over zo’n prachtige grijze, beton-look vloer en miste ik een afstapje en ging ik echt PLAT OP M’N BEK. Gewoon géén tijd om mezelf op te vangen met m’n handen en dus PLAT OP M’N TIETEN op de vloer. AU.

Ik had m’n wolf aan (dit is een héle dikke Parka met enoooorme nepbont-voering) en viel dus lekker zacht en eigenlijk was er niets aan de hand, behalve dat ik me dood schaamde en m’n meisjes bont en blauw voelden. En mijn god; idiooooot die ik ben. Echt zo gênant dit.

Goed, lekker begin van de dag.

Tijdens het lesje pilates ontdekte ik dat ik ook wel op m’n knie en handpalm was gevallen en daar ook mooie blauwe plekken aan het kweken was. Maar goed; de pilates les was verder wel heel lekker en ik denk absoluut dat ik dit vaker ga doen.

Na dit lekkere begin van de dag was het tijd om te werken. Ik heb momenteel 11(!) campagnes lopen en die moeten allemaal binnen nu en 3 weken klaar zijn. Haha, help. Dus: drukte!

IMG_1824
Lekker lunchen na het sporten: banaanpannenkoekjes met gebakken banaan, walnoten en honing

Mega leuk aan maandag: ik mocht een presentatie geven tijdens de cursus Foodjournalistiek die ELLE Eten organiseerde i.s.m. Fontys Hogeschool. Ik presenteerde anderhalf uur over hoe je succesvol kunt zijn met foodvideo’s op YouTube en dat was echt zo’n inspirerende sessie! In het publiek zaten echt leergierige en enthousiaste mensen en dat maakte het tot zo’n leuk geheel. Echt heel tof om te doen dit. Woehoe!

IMG_1860

Dinsdag: Coca Cola meeten in Rotterdam
Dinsdag stond in het teken van een tripje naar Rotterdam, waar ik in het Nhow hotel een event mocht bijwonen van Coca Cola. We gingen in gesprek over duurzaamheid en ik schrijf er nog een tof artikel over. Met allemaal praktische tips én vragen die ik mocht stellen aan deze grote commerciële partij. Vet interessant! Dit komt binnenkort online :).

IMG_1864
Goedemiddag Rotterdam!

’s Avonds dook ik de keuken in om een geweldige truffelrisotto in elkaar te knutselen en daarna kwam ik niet meer van de bank. Heurlijk.

IMG_1925
De risotto was zo lekker dat ik de pan nog ff op schoot heb leeg gelepeld. Tot het laatste stukje. MJAM!

Woensdag: de eerste oliebol
Mijn woensdag begon heerlijk met een lesje Aerial Yoga. Ik heb deze sport helemaal omarmd, zo fijn!

IMG_1927
Begin de dag in de gordijnen

Na yoga was m’n woensdag gewoon een werkdag. Kan er niet zo veel over vertellen…

’s Avonds maakten Jan en ik nog ff een wandelingetje en haalden we de eerste oliebol van dit jaar. LEKKER MAN. Amsterdam staat al een maand vol met oliebollenkramen en op de een of andere manier heb ik er de hele tijd zin in. Terwijl ik voorgaande jaren helemaal niet echt gek was op oliebollen. Nu zijn ze niet aaaaan te slepen. LEKKER.

IMG_1949
Twee happy campers

Donderdag: shooten voor een campagne, sushi & Kerstfilm
Op donderdag was ik een paar uur kwijt met het fotograferen van winterse mocktails voor een campagne met een nieuwe frisdrank. Dit komt binnenkort online en dat vind ik mega tof, want de foto’s zijn echt awesome geworden en de drankjes zijn echt héél erg lekker en passen zó goed binnen de trend om minder alcohol te drinken (en dan bij je Kerstdiner toch iets feestelijks te kunnen serveren). Echt cool dit. Hier een kiekje van backstage:

testshot
Dit zijn testshots, waarbij ik kijk hoe ik de foto wil nemen. Welke achtergrond gebruik ik, welke ondergrond, hoe positioneer ik het drankje erbij, in welk glas komt het ’t best naar voren, etc.
IMG_2007
Dit is m’n woonkamer in chaos (met een hele goede schaduw op de muur haha). Je ziet dat ik er verschillende planten bij haal voor een leuk groen stukje in de foto, ik heb Kerstverlichting random opgehangen, er staat een lampje die door het drankje heen schijnt om ‘m lekker op de foto te krijgen. Chaos! 😀
bullll
En het eindresultaat zie je binnenkort op mijn blog! 😀

Verder was donderdag echt een schandalige dag. Ik had het echt super druk (recepten verzinnen, foto’s maken, video maken, video editten, andere video editten, paar mails beantwoorden, feedback verwerken van een andere campagne, sollicitaties plannen, telefoonmeeting over het nieuwe huis, recept uitschrijven) en daardoor had ik geen tijd om boodschappen te doen en dus bestelde ik rond lunchtijd (lees: half 3, m’n campagneshoot die ochtend was meer werk dan verwacht) een vega pita gyros van Vleesch noch Visch en ’s avonds sushi bij Sushi su. ECHT ZO ERG. Maar wel heel lekker.

kte

IMG_2143
Waarom 2 stokjes? Ik eet dit allemaal alleen op hoor….

Jan was ’s avonds ergens anders dus ik had lekker het rijk (en de sushi) voor mij alleen. En daarom slingerde ik Netflix aan en ging ik m’n eerste Kerstfilm van dit jaar kijken. LOVED IT. Ik weet niet eens meer hoe hij heet of waar hij over ging, maar het was een super slechte film en daardoor echt een TOPPER. Echt zo’n classic slechte romkom waar je soms zin in hebt. #topavond!

IMG_2147
Topavond! Wat je alleen niet ziet is dat ik hier in de kou zit omdat zwerfpoes Dotje paniekaanvallen krijgt wanneer de deur naar buiten dicht gaat en dus alleen binnen wil zitten, met de buitendeur open. En ik ben dan ook nog zo zwak om daaraan toe te geven. Want: GEZELLIG! Hoe duurzaam is deze keuze, Leo? NIET. Maar het is wel vet lief.

Vrijdag: sollicitaties & geweldig uit eten
Op vrijdag had ik de hele dag sollicitaties voor een Facebook Held. Deze vacature had ongeveer 2 weken online gestaan en ik had 40 mails gekregen, waarvan er ongeveer 30 echt goed waren. Ik besloot een gesprek aan te gaan met 8 daarvan en daarvan zag ik er afgelopen vrijdag 5.

In een café bij mij om de hoek sprak ik steeds een halfuurtje/uurtje met de kandidaten en dit was weer heel leuk om te doen. Echt leuke gesprekken hebben we gevoerd <3.

Binnenkort hoor je meer over wie het is geworden en wat diegene gaat doen voor Gewoon wat een studentje ’s avonds eet :D.

’s Middags had ik honger en was ik wel ff uitgewerkt voor deze week en dus begon ik een #vrijmibo met mezelf. Bier en bitterballen, jalalalala!

IMG_2190

Om 8 uur hadden Jan en ik datenight bij een nieuw restaurant in de stad. We gingen eten bij Café MILK, van de Melkweg en onze verwachtingen waren niet super hoog: ‘gewoon ff een burgertje eten en daarna de kroeg in’. Nou, dat werd even een hele andere avond.

IMG_2191
Let’s go!

Ik ga er nog een uitgebreide blog over typen, maar het eten bij MILK was echt ge-wel-dig. De sfeer was ook fantastisch en op het personeel werden we een beetje verliefd. WAT EEN GEODE PLEK DIT! Amsterdam is een hotspot rijker en dat midden in het centrum en dan óók nog eens betaalbaar. Echt: wat een goede plek. De blogpost hierover komt snel online!!

7789136224_IMG_1684

Na een wijnarrangement en een whiskietje na lagen we er allebei behoorlijk af en gingen we in plaats van naar de kroeg, lekker naar huis.

Zaterdag: taart en loempia’s, een nieuwe parka en winterbarbecuen!
Mijn zaterdagochtend begon top: taart eten met Lianne! Die had ik alweer een tijdje niet gezien en het was tijd om bij te praten. We spraken af bij De Drie Graafjes, omdat Lianne jarig was geweest en we dus taart moesten eten. Nice!

Overigens vond ik de worteltaart helemaal niet zó het einde als iedereen altijd zegt en ik vond de bediening echt meer dan ruk, bij dit filiaal aan het Rokin. Echt súper slecht en ongezellig.

IMG_2212

Gelukkig was het met Lianne wel leuk <3 (En de Red Velvet was inderdaad heerlijk, maar véél te groot, hahaha).

Na taart in de ochtend, stonden er loempia’s op de planning. Ik meette Jan op de Ten Katemarkt, waar we ff overheen struinden, bloemen kochten, vlees voor de winterbarbecue ennnn dus een loempia. Zo lekker.

IMG_2216

’s Middags thuis rommelden we wat aan in huis en aan het einde van de middag gingen we lekker koken. We maakten speklaptorens op de Big Green Egg en dat was echt geweldig lekker <3. Check het recept hierzo!

IMG_2234 2

Ook tof aan zaterdag: ik vond eindelijk de gele parka waarnaar ik opzoek was! Ik had voor deze winter een vrij duidelijke winterjas voor ogen, maar hij was nog niet zo makkelijk te vinden. Ik zocht een gele parka; niet knalgeel, eerder okergeel. Zo een met een bontkraag (nep natuurlijk) en eentje die ECHT dik is. Hij mocht maximaal €300 kosten, wat veel geld is, maar voor een goede winterjas (waterdicht, echt warm, gaat jaren mee) wel een goede investering als je het mij vraagt.

Na lang zoeken (websites afstruinen, jullie via Instagram vragen) vond ik de jas uiteindelijk via Google Image Search op de zoekopdracht ‘gele parka’. Daar vond ik deze van 66north (een of ander Deens/IJslands merk, dus hij zal wel goed functioneren in de kou), die o-ver-al in Nederland uitverkocht was. Behalve bij één webshop uit Den Bosch. En daar bestelde ik er dan maar 3 (maat M, L en XL) en zaterdag hakte ik de knoop door en nu ben ik DOLGELUKKIG met mijn Large 66North Hekla Parka in het geel. LOVE IT!

IMG_2284

Zondag: brunchen bij Sea Palace
Zondagochtend was weer een topper. Jan en ik hadden gereserveerd bij Sea Palace om ’s ochtends te brunchen. Of nou ja; om 12 uur. VET NICE! Bij Sea Palace eet je echt geweldige dimsum en Jan was er nog nooit geweest dus dit was een perfect plan voor deze zondag. En het was zoooo chill.

IMG_2282
Hallo stoombroodjes gevuld met ossenhaas <3
IMG_2278
Hallo gyoza’s met varkensvlees en garnaal, hallo garnalenballetjes, hallo stoombroodjes
IMG_2269
Hallo dumplings met rundvlees <3

Daarna gingen we lekker naar huis want Jan wilde de F1 kijken en ik had zin om wat aan te rommelen in huis. Heerlijk zo’n zondag. Ik dook de keuken in voor een zelfgemaakte lasagne (met zelfgemaakte lasagnebladen en tomatensaus) en het leven was mooi <3.

IMG_2296
Dit recept komt binnenkort online!

Inmiddels zijn we alweer halverwege de volgende week en ik vertel je: het is nog steeds druk. Maar over 3 weken heb ik vakantie en dat is heerlijk! Bovendien ben ik wel echt met leuke dingen bezig en komen er nog echt zo veel mooie dingen online de komende tijd <3.

Dus, zoals gezegd een ietwat kort dagboek, maar ik moet echt weer door met… een foto maken voor een campagne (dit wordt echt HILARISCH: ik moet met een héle grote doos straks naar buiten voor een foto.. Stay tuned en hou Instagram in de gaten voor het eindresultaat haha), vanmiddag ga ik aan de slag met nog twee andere campagnes, ik ga nog 2 recepten uitschrijven en hopelijk het artikel over MILK en ik moet een knoop doorhakken rondom de Facebook Held. Dat is mijn dag. LET’S DO THIS.

Ik spreek je volgende week!

sintlovestoffetosti

Zoek je een tof cadeau voor Sinterklaas?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Leo’s week 47: keihard op m’n bek, presenteren, de eerste oliebol, sollicitaties en meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *