Burger salade met gegrilde aubergine, feta en bessen

Door Elske  – Hallo daar! Je leest misschien de titel van het recept en denkt; for real, Els? Ja, ik meen het serieus. Maar daar moet ik wel bij vertellen dat dit ook maar een experimentje was. Ik zag dit recept van Leo voorbij komen en ik dacht: tering lekker. Ik ging naar de supermarkt, kocht een aubergine en veel verder kwam ik niet. Want ik belandde op het terras met witbier en nacho’s. Ook niet verkeerd, maar niet het begin van dit recept.

Goed, het feit wilde dus dat deze aubergine nog steeds in mijn koelkast lag en een vriendin bij mij kwam eten. Ik had nog vegaburgers (die van de appie wonnen een prijs voor de beste vegaburgers en ik móést ze proberen) en feta liggen. Toen begon het recept van Leo weer door mijn hoofd te spoken. Ik besloot dat saffraanyoghurt een brug te ver was en ging op pad voor wat granaatappel-pitjes. Wat denk je? OP. Dus ik nam rode bessen mee, want ook rood van kleur dus dat moest dan wel lekker smaken. Ja mensen, zo werkt mijn brein. Of dat geslaagd was lees je verderop.

Nodig voor 2 personen: zak gemengde salade – 2 tomaten – 2 (vega)burgers – halve aubergine – half blok feta – 4 takjes rode bessen – optioneel: 5 cm komkommer

Wat je doet: je snijdt de aubergine in plakken van een halve centimeter dik. Smeer een grill in met olijfolie en bak hierin de aubergine plakken totdat ze zacht zijn en mooie grill strepen hebben gekregen. Ondertussen kun je de vegaburgers bakken in de pan. Gooi er een laagje olijfolie in en laat op zacht vuur pruttelen.

Hou je aubergine ondertussen goed in de gaten. Verdeel de salade e salade over twee borden en snijd je tomaten in blokjes. Die verdeel je over de salade, net als de komkommer. Die laatste is niet perse nodig, maar kan je wel toevoegen als je daar zin in hebt. Ik heb verder geen dressing gebruikt, maar deed wat extra vergine olijfolie over de salade om het net wat extra’s te geven, maar het tegelijkertijd wel neutraal qua smaak te houden.

Aubergine klaar? Verdeel de plakken over de salade. Wanneer je vegaburger goed warm is leg je deze in het midden van de salade, verkruimel de feta hierover heen en maak af met wat besjes. Klaar is je hamburger salade!

Ondanks dat dit totaal niet meer volgens Leo’s recept is, smaakte het heel goed. Zelfs veel beter dan gedacht! En mijn tafelgenoot was ook tevreden dus jeej! Weer een experiment geslaagd.

En wat jij; lijkt jou dit een lekker recept? En zou je een vega- of een normale hamburger gebruiken? Ben benieuwd!

burgersalade_1

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Leo óók! Check haar via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *