5 originele borrelhappen met brie (door de lezers van)

Gesponsord – Hoi hoi! Jongens! Ik mag dan op het moment van schrijven ziek op bed liggen, ik heb toch een trek gekregen in BRIE! Het zit namelijk zo. Een paar weken geleden kondigde ik een samenwerking met Président Brie aan waarbij lezers van mijn blog aan de slag zouden gaan met originele recepten met de lekkerste en romigste Brie uit de supermarkt: Président Brie <3. En vandaag heb ik eens even door alle recepten heen gescrold (check #sundaybites) en er zitten echt zulke lekkere dingen tussen. Love it!

In deze blogpost een overzicht van de 5 tofste sunday bites met Brie door de lezers van gewoonwateenstudentjesavondseet.nl. Ik weet zeker dat je hierdoor ook trek krijgt in Brie :D.

Voor de lezers die mee hebben gedaan aan deze Bloginsiders actie: super bedankt voor je toffe content! Aan het einde van deze blogpost lees je wie de winnaar is van de challenge en een borrelbon van €50 wint!

Gevulde champignons met Brie van Nicole
Geniaal! Nicole serveert haar Brie niet op een toastje, maar in een champignon. Ik vind dit echt zó goed bedacht en het lijkt me echt verrukkelijk.  Ik spot rode ui, peterselie, Président Brie en pijnboompitten en gok dat ze dit heeft afgebakken in de oven. Mjam!

Schermafbeelding 2018-10-30 om 15.40.59

Gefrituurde Brie van Marcel
Dit is ook een awesome recept. Ik wil dit altijd nog een keer zelf uitproberen, maar Marcel was me voor en als ik de reacties op z’n foto moet geloven, dan was dit een heerlijke borrelhap. Ik neem aan dat Marcel de Brie door bloem heeft gehaald, daarna door een geklutst eitje en daarna door paneermeel en dit gefrituurd heeft. Het lijkt me echt heer-lijk. Goede vraag is wel: welke saus eet je hier bij?!

44581825_10212032748805343_3845324335103344640_o

Bladerdeeghapjes met Brie en appel van Suzanne
Suzanne is aan de slag gegaan met bladerdeeg, Président Brie, cashewnoten en appel en heeft er een soort mini quiches van gemaakt. Ik vind dit er super lekker uitzien en het gerecht staat echt mooi op de foto. Ook vind ik het tof dat Brie en appel een vrij standaard combi is, maar dat die cashewnoten het geheel vet origineel maken. Lekker bezig Suzanne!

Schermafbeelding 2018-10-30 om 15.46.10

Brie-tosti van Nathalie
Nathalie weet hoe ze mij lekker kan maken: zij bedacht een tosti met Brie, tapenade en ontbijtspek. LEKKER MAN! Ik maak zelf wel eens een tosti met Brie, maar heb nog nooit tapenade toegevoegd. Leuk idee! Ik ga dit zeker eens uitproberen.

Schermafbeelding 2018-10-30 om 15.59.17

Brie-fondue van Nadine
Oooh en hier word ik ook blij van: Nadine heeft een broodje uitgehold en daar een Brie in gesmolten, als een soort kaasfondue. HEERLIJK! Volgens mij is de fondue afgetopt met spekjes en kruiden (ik gok iets van Provençaalse kruiden of tijm, omdat ik denk dat dat lekker is) en erbij heeft ze nog lekker wat knapperige groenten geserveerd; om te dippen in de Brie. Tof recept Nadine!

Schermafbeelding 2018-10-30 om 15.49.36

Dit waren 5 toffe recepten die mijn lezers hebben gemaakt met Président Brie. Kun je er geen genoeg van krijgen? Als je op social media zoekt op #cheeseupyoursunday, #presidentbrie of #sundaybites dan vind je nog veel meer toffe recepten.

En dan komt nu voor de lezers die mee hebben gedaan aan mijn Bloginsiders actie een spannend moment. Diegene die naar mijn mening het leukste, tofste, lekkerste, mooiste, origineelste recept heeft bedacht en daarmee de winnaar is van een borrelbon t.w.v. €50 is….

Suzanne Sperber! Omdat ik de foto mooi vind, het gerechte origineel, het ziet er echt lekker uit, je hebt een klassieke combi gebruikt, maar die net even anders gemaakt. Ja: ik krijg écht zin in jouw sunday bite met Brie, appel en cashewnoten. Tof gedaan en gefeliciteerd! 😀

Voor iedereen die ook mee heeft gedaan: THANKS THANKS THANKS. Ik heb echt vet genoten van jullie inzendingen en berichtjes in de Facebookgroep. Ik hoop dat jullie snel weer meedoen met een toffe Bloginsiders actie <3

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

3 reacties op “5 originele borrelhappen met brie (door de lezers van)

  • Hé, wat leuk om mijn brie-fondue tegen te komen ik je blogpost! Hij is inderdaad afgetopt met spekjes, Provençaalse kruiden en verse peterselie. Had ook nog een kuiltje gemaakt in de brie voor ‘ie de oven in ging en daar een scheutje witte wijn in gegooid (want kaas wijn = liefde).

  • gefrituurde brie, misschien met chilisaus?

    Leuke receptjes.. was leuk om mee te doen aan deze uitdaging.. Manlief vond het ook erg mooi om mee te denken. En ik had geluk in die periode jarig te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *