Butter chicken met cashewnoten en aubergine

Goedenavond goed volk! Ik hou het vandaag kort want ik heb een to do lijst die steeds langer wordt ipv korter, maarrrrr ik wil je wel dolgraag even vertellen over mijn avondeten van gisteravond. Ik maakte namelijk een curry die echt heel erg lekker was.

Het zat zo; vrijdagavond was ik met een vriendin gaan eten in Amersfoort bij Mi-yao; een Aziatisch tentje waar ze echt een GEWELDIGE Massaman-curry hebben. Echt niet normaal geweldig. En dus had ik sinds toen 24/7 zin in curry. En dus dook ik gisteravond de keuken in om een heerlijke curry te maken. Dat wist ik alleen van te voren nog niet; dat dit heerlijk zou worden. But it was.

Goed, ik draai er niet langer omheen: let’s curry!

Nodig voor twee personen: 2 kipdijfilets – een handje cashewnoten – Kumar’s Butter chicken boemboe – 1 pakje kokosmelk – witte rijst – 1 aubergine – platte peterselie – 1 klein blikje kikkererwten

Snijd de kipdijfilets en de aubergine in stukken. Bak de aubergine in een laagje olie totdat deze er lekker gebakken en een beetje gekleurd uitziet. Voeg dan de kipstukjes toe en bak dit mee totdat het er een beetje gaar uitziet (het hoeft niet helemaal gaar te zijn). Voeg dan de boemboe toe en wat kokosmelk en laat dit lekker met elkaar pruttelen.

Kook in de tussentijd de rijst in 8 minuten gaar.

Je laat de curry pruttelen totdat de kip gaar is. De saus hoeft niet per se in te dikken; het mag best een beetje een natte saus zijn. Maar dat hoeft niet, hij mag ook dik. Je hebt zelf de controle door meer of minder kokosmelk toe te voegen.

Giet de kikkererwten af en spoel ze even om. Voeg die dan als laatste toe aan de pan met curry en bak ze heel even mee, totdat ze warm zijn. Doe er ook een handje cashewnoten doorheen.

Serveer de curry bij witte rijst en met wat platte peterselie on top. Eventueel een naanbroodje erbij (gewoon afbakken in de oven, of zelf maken met slechts twee ingrediënten). Klaar! Enjoy!!

butter

Ik vond het echt suuuuuper lekker. Dit is een hele zachte, lekkere, zoetige curry. Zo ontzettend lekker. En vol met van alles goeds: lekker kip, lekker cashewnoten, lekker kikkererwten en aubergine. Mjam! Dikke aanrader. Ik ga dit vaker maken.

Hoewel… Jan vond het een klein beetje pit missen. Zeurpiet.

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Butter chicken met cashewnoten en aubergine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *