Banaanpannenkoekjes met rood fruit en kwark

Goedenavond leuke lezer! Op Instagram postte ik laatst mijn banaanpannenkoekjes; iets wat ik vaak als lunch eet omdat het makkelijk is, lekker is én ik de ingrediënten vaak wel in huis heb.

Nu kreeg ik via Insta heel veel vragen naar het recept van deze banaanpannenkoekjes en dé truc waardoor ze niet uit elkaar vallen en ze zo mooi rond worden zonder hulpmiddelen. Nou ben ik de beroerdste niet, dus vandaag deel ik mijn banaan-pannenkoek-tips met alle liefde met je.

Overigens is dit recept wel echt vrij awesome, want het ziet er echt topppp uit (hallo zondagochtend) en het is eigenlijk ook best wel gezond. Volgens mij. Dus! Aan de slag!

Nodig voor 4 kleine pannenkoekjes (1 persoon): 2 bananen – 2 eieren – 1 eetlepel meel – een snufje kaneel – rood fruit uit de vriezer – een eetlepel kwark – klein beetje poedersuiker

Meng met een staafmixer de 2 bananen, eieren, meel en kaneel tot een gladde massa. Dit is je beslag! Doordat je er toch een beetje meel doorheen doet, blijft alles lekker aan elkaar plakken en vallen je pannenkoekjes dus niet helemaal uit elkaar. Als het goed is…

Laat wat kokosolie smelten in de pan en bak de pannenkoekjes hier in gaar. Ik maak altijd kleine pannenkoekjes, ook om ervoor te zorgen dat ze niet uit elkaar vallen. Ik bak in één pan meestal 2 of 3 pannenkoekjes tegelijkertijd. Voor één pannenkoekje gebruik ik ongeveer 1 opscheplepel beslag.

Ik keer de pannenkoekjes altijd om wanneer de bovenkant helemaal of bijna helemaal droog is gebakken. Daardoor wordt de onderkant van de pannenkoek egaal bruin óf hij krijgt een mooi randje.

In de tussentijd heb ik het rode fruit uit de diepvries even laten ontdooien in de magnetron in een paar minuutjes.

De pannenkoekjes serveer ik op elkaar op een bord, het rood fruit drapeer je er overheen en je doet er een dot kwark bij. Lekker! Klein beetje poedersuiker er overheen en klaar is je toffe ontbijt. Enjoy!

Schermafbeelding 2018-09-03 om 17.19.27

De poes was ook érg geïnteresseerd maar heeft geen hapje gekregen natuurlijk. MINE!

Boyfriend én ik vonden het vet lekker. Wat een TOP ontbijt. Voedzaam, lekker, mooi. Love it!

Ik hoop dat je met mijn recept ook echt goede banaanpannenkoekjes gaat maken.. Ik weet dat het een hele struggle kan zijn en dat het heel vaak banaan-roerei wordt, maar op de een of andere manier lukt het me tegenwoordig eigenlijk altijd om ze zo goed te krijgen… Ik hoop dat het bij jou ook lukt. Succes!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?


2 reacties

Esmee -

Je kan het meel en kaneel ook vervangen door havermout toch?:)

. -

Is ook heeel lekker en voedzaam met een zakje havermout i.p.v. meel.

Reageer ook