Mini hotdogs met een lekkere salade

Hey allemaal! Gisteravond had ik zin in little willie’s. Dit zijn van die hele kleine worstjes van de Vegetarische Slager en ik vind ze echt veeeeettttt lekker.  Ik bedacht dat ik wel benieuwd was of die worstjes ook lekker als vega hotdog zouden zijn en dus probeerde ik het gisteravond uit. Erbij aten we nog een salade, omdat ik nog steeds een soort buikgriep heb en toch iets gezond naar binnen wilde werken.

Benieuwd of het lekker was? Lees verder!

Nodig voor twee personen: 6 little willie’s (liever meer) – 6 witte puntjes – mosterd – ketchup – mayonaise – gebakken uitjes – augurk

Nodig voor de salade: zak eikenblad slamelange – 1 aubergine – een handje sperziebonen – 1 eetlepel pijnboompitten – 1 bol buffelmozzarella – balsamico sladressing – 2 sneetjes oud brood – olijfolie – 1 teen knoflook – peper en zout

In de salade zit het meeste werk: de boontjes dop je en snijd je in tweeën en die kook je in 5 minuten gaar. De aubergine snijd je in plakken en die rooster je even tussen een grill-ijzer totdat ze gaar en glibberig zijn.

Meng vervolgens alle ingrediënten in een kom: sla met mozzarella, pijnboompitten, aubergine, boontjes en balsamico-dressing. De croutons maak je door een oud brood in blokjes te snijden. In een pan verwarm je een lekkere flinke scheut olijfolie en daar pers je een teentje knoflook in uit. Dan doe je het brood in de pan samen met wat peper en zout en dit bak je net zo lang totdat het brood goudbruin is. Dan haal je het uit de pan en laat je de croutons heel even ‘opdrogen’ op een bord oid. Dan worden ze pas echt knapperig! Daarna drapeer je ze over de salade.

De Littly willy’s bak je in 5 minuten warm en knapperig in een koekenpan. Draai ze regelmatig om, zodat alle kanten mooi bruin kleuren.

Serveer de kleine vega worstjes op een klein wit puntje met mosterd, mayo, ketchup, augurk en gebakken uitjes. Klaar! 

jan

Er is geen beeldmateriaal van de mini hotdogs want die waren écht heel erg lelijk en het was al laat (en dus donker) haha. Helaas! Maar fantaseer ze erbij 😀

Al met al vond ik het een hele lekkere maaltijd. De kleine hotdogs waren echt fantastisch, maar ik zou wel aanraden om 2 worstjes per broodje te doen. Want het is vet lekker en de worstjes zijn echt heel erg klein.

Verder was het qua porties wel gewoon goed hoor, zoals in het recept hierboven staat beschreven. Maar Jan en ik wilden gewoon allebei meer worstjes 😀 Haha! Goed teken, toch?

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *