Heerlijke nacho’s uit de oven

Hello you! Vorige week hadden Jan en ik echt vet veel zin in vet voer en dus stond er woensdagavond een flinke bak nacho’s op tafel (dat wil zeggen: op het bijzettafeltje bij de bank, haha). MAN, wat lekker. Ik deel vandaag met alle liefde het recept met je, hoewel het vrij standaard is en je het vast al kent, maar omdat het zo heerlijk is: here you go.

Nodig voor een hele grote bak nacho’s voor 2 personen: 1 zak nacho’s naturel – 300gr gehakt – 200gr zure room – 2 eetrijpe avocado’s – verse peterselie – 2 tomaten – 1 zakje geraspte kaas – beetje Tex-Mex kruiden – paar jalepeños uit pot – 1/2 teen knoflook – 3 dashes cayennnepeper

Bak het gehakt rul in een pan en voeg dan de Mexicaanse kruiden en in stukken gesneden tomaat toe. Laat dit even mee pruttelen.

Doe de nacho’s in een ovenschaal en verdeel het gehakt er over. Verdeel er ook kleine dotjes zure room over en eindig met wat jalepeños en lekker veel geraspte kaas. Zet dit dan even in de oven, totdat de kaas gesmolten is. Het is echt afhankelijk van je oven hoe lang dit duurt, maar het zal ergens tussen de 5 en 10 minuten zijn.

Top je nacho’s dan af met zelfgemaakte guacamole van beide avocado’s, gemengd met een beetje zure room (ongeveer 1 eetlepel), een uitgeperst teentje knoflook (of een halve) en wat cayennepeper en zout om het op smaak te brengen. Je kunt kiezen voor een grove guacamole door alles te prakken, of voor een gladde guacamole door alles met de staafmixer fijn te maken. Mjam!

Serveer de guacamole dus over je nacho’s en top af met nog een beetje extra zure room en eindig met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

nachooo

MENSEN. Dit was echt De Hemel. Zo ontzettend lekker. We hebben echt zo hard zitten schransen op de bank. Gewoon direct uit de ovenschaal. Heer-lijk. Morgen weer. Haha!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?


Reageer ook