Couscous met gegrilde aubergines en tandoori-spiesjes

Hoi hoi! Oooooh mensen! Het recept dat ik nu met je ga delen was echt mijn favoriet van de afgelopen week. Er zitten zoveel verschillende smaken in, het is allemaal makkelijk klaar te maken, je zou het ook allemaal afzonderlijk van elkaar klaar kunnen maken en het is een grote heerlijkheid.

Wat denk je van: couscous met gegrilde aubergines met yoghurtprutje en granaatappelpitjes, met kip-tandoorispiesjes en mango chutney? JA? JA!

Nodig voor twee personen:

Voor de kipspiesjes: 300 gr kipdijfilet – 4 prikkers – 1/2 zakje Versteegen tandoori-kruiden – mango chutney voor erbij – klein beetje yoghurt

Voor de couscoussalade: 75 gr couscous – 2 eetlepels feta – 1 tomaat – 10 cm komkommer – peper & zout

Voor de aubergine: 1 aubergine – 2 eetlepels magere yoghurt – 2 dashes knoflookpoeder – sap van 1/2 citroen – 1 eetlepel granaatappelpitjes – beetje verse peterselie

Zoals gezegd kun je deze dingen ook prima los van elkaar eten, dus bereid lekker wat jou lekker lijkt en ga los in de keuken. Let’s do this!

De kip snijd je in grote stukken en je verdeelt er wat Tandoori-kruiden over. Masseer dit er lekker in en laat dit zo lang mogelijk marineren, maar je mag ook meteen gaan bakken (haha, tot zo ver het nut van marineren #geengeduld).

De spiesjes bak je in een minuut of 5 af tussen een grill (je weet wel; zo’n tosti grill), zonder olie toe te voegen. Vet chill! De spiesjes zijn klaar zodra de buitenkant lekker bruin is en de binnenkant gaar.

Smeer bij het opdienen een beetje yoghurt op de kipspiesjes en serveer ze met mango chutney. Lekker!

De couscous maak je door 75ml kokend water op 75 gram couscous te schenken en dan laat je de couscous wellen/groot worden. In 2 minuten is je couscous gaar en klaar. Chill!

Meng de couscous met in stukjes gesneden tomaat, komkommer en feta en een beetje peper en zout. Klaar is je salade voor erbij!

De aubergine heb ik in tweeën gesneden en dan in beide helften ruitjes gesneden (maar niet door de schil heen snijden!). Smeer de aubergines in met een beetje olie en bak ze 15 minuten op 200C in de airfryer. Dan komen ze er echt per-fect sappig en gaar en heerlijk smaakvol uit. NICE! (Mocht je geen airfryer hebben dan kun je er hier een kopen of je snijdt de aubergines in dunnere plakken en grilt ze ook even tussen je grill).

Maar ondertussen een mengsel van yoghurt, citroen en knoflookpoeder en verdeel dat over de gare aubergines. Top dan af met wat granaatappelpitjes en verse peterselie en klaar is je aubergine.

IMG_5680_Facetune_11-08-2018-20-13-40

Zooooo! En dan heb je een lekkere maaltijd! Hoppa. Ik zat echt vet vol na dit feestmaal. Ik moet zeggen: ik heb heerlijk gegeten. De couscous salade was een beetje saai, maar omdat je al zoveel smaken hebt in deze maaltijd, is dat helemaal niet erg. Alles bij elkaar is het echt heel erg lekker.

En ik vind het ook echt een leuk recept om een keer klaar te maken als je een etentje geeft. Gewoon wat verschillende lekkere hapjes op tafel en combineren maar. NICE! Enjoy!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Couscous met gegrilde aubergines en tandoori-spiesjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *