Vegetarische bami

Hoi! Jaja, het was weer eens tijd voor bami: een van mijn favoriete gerechten en je vindt dan ook echt al tientallen blogs over bami op mijn site. En vandaag gewoon weer een nieuwe. Is het ook een nieuw recept Leo? Mwah, een klein beetje. Klaar voor? Let’s bami!

Nodig voor twee personen: dikke udon noedels – Conimex mix voor bami – zo’n bak bami groentes – een bakje nepkip – 10cm komkommer – 1 rode peper – 2 eieren – een scheut azijn

Voor erbij: gebakken uitjes, satésaus, kroepoek & atjar tjampoer

Bak de nepkipstukjes in een pan met (kokos)olie totdat ze mooi gegrild eruit zien. Dit duurt een minuut of 10 op hoog vuur. Voeg dan de groentes en de bami kruiden toe en bak dit even mee.

Bak in de tussentijd in een andere pan twee eitjes met hele dooier en zorg dat de dooier lekker nat blijft, zodat die straks lekker over je bami heen kan lopen.

Maak in de magnetron wat satésaus voor erbij.

Oh en ik maakte er nog zure komkommers bij, waarbij ik komkommerplakjes mengde met azijn en wat rode peper. Heerlijk!

Roer als alles bijna klaar is de udon noedels door de bami; deze noedels hoeven alleen maar warm te worden in de pan en hoef je dus niet apart te koken. Vet chill!

Serveer de bami in een diep bord en doe er een ei bij, atjar tjampoer erbij, wat zure komkommers erbij, wat satésaus er overheen, kroepoek erbij en gebakken uitjes er overheen. KLAAR!

bamivega2

Ik blijf dit echt zo’n grandioos feestmaal vinden. Wat heer-lijk.

En helemaal vega! Woehoeeee!

Ben benieuwd hoe jij je bami het liefste eet. Laat je het weten in een reactie?

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Vegetarische bami

  • Boompje zegt:

    Oh oh wat is bami toch heerlijk. Zelf maak ik hem altijd net iets anders dan niet staat beschreven. Zelf maak ik het meestal met spaghetti, groente (je kan zelf kiezen) vaak gebruik ik broccoli, maar ook bonen of een roerbak mix, beetje kruiden ( indien gewenst), gebakken eitje, wat sla, pindakaas, cassave. Alles lekker wokken en je hebt een heerlijke maaltijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *