Romige pasta pesto met garnalen

Ola goed volk! Ik typ deze blogpost vanaf een zonnig terras in Amsterdam. IN MAART! Ik ben zo zo zo gelukkig dat ik weer even buiten kan zitten. Heerlijk!

Ook heerlijk (slechtste bruggetje ooit): deze romige pasta pesto met garnalen. Weet je nog dat ik laatst een pittige pasta pesto maakte? Gisteravond, of nee eigenlijk de hele vorige week, had ik zo veel zin in die pasta pesto, maar ik was op reis en kon niet zelf koken. Gisteravond voor het eerst wel weer en daar heb ik gretig gebruik van gemaakt. Tijd voor pasta pesto, maar dan SUPER romig. Oh, wat vond ik dit lekker.

Nodig voor twee personen: 200gr grote garnalen – 1/2 basilicumplant – 3 eetlepels pijnboompitten – 3 eetlepels olijfolie extra vierge – 1/2 punt parmezaanse kaas* – 1 pakje verse spaghetti – 1/2 courgette – 1/2 pakje Alpro soya cuisine – 1 chilipeper

*je weet wel; je koopt in de winkel toch zo’n punt meestal en daar rasp je de helft van op

Erbij maakte ik nog een salade van gemengde sla, gegrilde groene aspergetips, 1/2 gegrilde courgette, pijnboompitten, balsamicodressing, walnoten en een bol buffelmozzarella.

Je begint met het maken van de pesto, dit is heel simpel. Doe de blaadjes basilicum samen met olijfolie, pijnboompitten en parmezaanse kaas in een hoge kom en zet de staafmixer er op. Doe dit totdat je je pesto mooi en smakelijk vindt; je kunt altijd op gevoel nog wat extra van een van de ingrediënten toevoegen.

Kook nu de pasta in 4 minuten gaar. Bak in een andere pan de garnalen 1 minuutje in een scheutje olijfolie, samen met een beetje rode peper die je in stukjes hebt gesneden. Je moet even zelf bepalen hoeveel rode peper je erdoor doet; ik ging ongeveer voor 1 theelepel met stukjes rode peper, maar dat had best iets meer mogen zijn. De rest van de rode peper heb ik op tafel gezet, zodat je het er sowieso later nog door kan doen.

Voeg vervolgens een scheut kookroom toe aan de pan met garnalen én wat pesto. Begin eerst met een paar eetlepels en kijk gewoon even aan hoe de saus wordt; te romig = meer pesto, te droog = meer room.

Haal nog even een halve courgette door een spirelli en gooi die een paar seconden in de pan met spaghetti, voordat je dat afgiet.

Meng nu de afgegoten spaghetti en courgetti met elkaar en gooi het in de pan met garnalen in pesto roomsaus. Meng alles lekker door elkaar en serveer in een diep bord.

Je kunt er nog wat salade bij serveren, maar het hoeft niet; niet voor de smaak en niet om je te vullen. Maar wij hadden een week gewintersport en alleen maar shit gegeten, dus het was even tijd voor groentes ;-).

pesto

Anyway; het was echt een hele lekkere maaltijd. Jan vond dat er teveel room door de pestoroomsaus zat, waardoor de smaak van de pesto minder intens is. Heeft ‘ie gelijk in (dat laatste), maar ik vond het echt HEERLIJK. Bereid je bij dit recept gewoon voor op het feit dat je pasta met pestoroomsaus eet en niet pasta pesto. Maar man, wat vond ik dit lekker. Aanrader!

Lijkt het je lekker? Laat je hieronder horen! Vind ik leuk 🙂

Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?

Hé nog even over TOFFE TOSTI’S…
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

3 reacties op “Romige pasta pesto met garnalen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *