6x fijne winterse maaltjes

Door Elske – Hááállootjes allemaal 🙂 Jeetje wat is het koud buiten he? Ik vries in ieder geval weg op mijn fiets in de ochtend en verheug me dan al op een lekker bordje dampend warm avondeten. Heb jij nou ditzelfde of denk je gewoon ‘neuh geen last van’, maar heb je wel zin in een fijn winters receptje? Check dan de winterse gerechten voor inspiratie!

Twee heerlijke stamppotjes
Oke, dat stamppotten een typische winter-gerecht zijn is overduidelijk. Ik moet eerlijk toegeven dat ik ze zelf niet zo vaak maak, want a) aardappelen schillen, b) twee woorden, negen letters; duurt lang. Maar, gelukkig heeft Leonie hier de oplossing voor; aardappelpuree uit een zakje. Zo staat een stamppot toch redelijk snel op tafel. En belangrijker: je hoeft geen aardappelen te schillen Deze of deze zijn fantastisch lekker! Makkelijk, snel en heerlijk. Wat wil een mens nog meer? Juist ja, stamppot.

Stamppot met zoete aardappel, gehakt en geitenkaas. Check het recept hier!
Broccolistamppot met kruidenroomkaas, kipfilet en pijnboompitten. Check het recept hier!

Zelfgemaakte tomatensoep
Of je het nu warm hebt of bevriest, of je nu ziek bent of je kiplekker voelt; met soep zit je altijd goed. En met deze zelfgemaakte tomatensoep helemaal. Eet hem met een broodje en je maaltijd is compleet.

Deze superchille tomatensoep check je hiero!

Risotto met geitenkaas en spek
Risotto. Eén woord, maar heel veel comfort-food. Deze geweldige risotto hoor je op de bank op te eten, onder een dekentje, uit een diep bord of kommetje. Ja hoor, hiermee verslaan we de herfst/winterdepressie.

Klik hierrrr voor deze fijne risotto met geitenkaas, spek en paddenstoelen

Gnocchi met cheddar en ei
Deze gnocchi at Leonie als ontbijt (serieus) maar lijkt het mij ook goed te doen als avondeten #breakfastfordinner. Of.. nou ja, weet je wat? Eet dit anders gewoon toch als ontbijt zodat je niet van je fietsje vriest ’s ochtends #dinnerforbreakfast.

Klik hier voor gnocchi heerlijkheid, met cheddar, ei en peterselie

Tosti-tijd!
En last but zeker not least de ‘Boerenkool-met-worsti’:
Natuurlijk mag een tosti als winters maaltje niet ontbreken op de website van de tosti-koningin van Nederland. En laten we eerlijk wezen; dit is ook het beste van twee werelden en alles waar je zin in hebt, wanneer je weer koud van je fiets/uit de trein/(zelf in te vullen) stapt. Een fijn receptje voor de lunch of als je ome DUO’s geld al hebt uitgegeven deze maand en geen cent meer te makken hebt #sorrymam.

Deze beauty van een tosti dus! Ben je nu helemaal gezwicht voor tosti’s of spoken er altijd tosti’s door jouw dromen? Dan verwijzen wij u door naar deze link (KLIK) want Leonie heeft haar eigen tosti-boek uitgebracht en geloof mij, die wil je hebben!

Genoeg inspiratie gekregen om jezelf op te warmen? En wat is jouw favoriete winterse maaltje? Laat het hieronder weten in de comments!

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *