Ravioli met romige champignonsaus met schnitzel en tomaatjes

Hey you! Gisteravond heb ik echt heel erg lekker gegeten. Ik had zin in ravioli met een soort van roomsaus, maar ben daar normaal niet zo goed is. Toch probeerde ik wat uit en dat lukte echt fenomenaal. ZO lekker. Dit moet je eens klaarmaken als je zin hebt in comfortfood. En hey; het is praktisch winter buiten, dus zin in comfortfood heb je. Let’s go!

Nodig voor ̩̩n persoon (flinke portie): halve bak verse ravioli met spinazie en kaas vulling Р1 gepaneerde varkensschnitzel (liefst van de Dirk, die zijn echt lekker) Р1/2 flesje kookroom Р1/2 ui Р1/2 bak gesneden kastanjechampignons Рeventueel wat cherrytomaatjes Рzwarte peper

Snijd de schnitzel in vier stukken en bak in een pan met boter totdat ze gaar en knapperig zijn. Zet het vuur niet te hoog.

Haal de schnitzels dan uit de pan en bak in diezelfde pan met een scheutje boter of olijfolie een gesnipperd uitje en de gesneden champignons totdat het allemaal glazig en gebakken eruit ziet. Voeg er dan wat kookroom aan toe, de schnitzels en wat zwarte peper en laat dit een tijdje op middelmatig vuur staan totdat het een mooi, smakelijk sausje is (minuut of 10). Kook in de tussentijd de ravioli in ongeveer 4 minuten gaar.

Doe als laatste de ravioli ook in de pan met saus en schnitzels en serveer op je bord met wat verse peterselie (optioneel) en cherrytomaatjes. Ik had behoefte aan groentes (#verkouden), maar vond qua smaak dat de cherrytomaatjes er niet echt bij pasten.

Tadaaa: klaar. Een dikke machtige maaltijd, maar ik vond het echt vettttt lekker. De saus had echt goed veel smaak (champignons en vlees) en het was qua portie ook echt perfect. Heerlijk!

Wie gaat dit eens namaken? Het is best een gek maaltje. Maar ik beloof je: de moeite waard!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

3 reacties op “Ravioli met romige champignonsaus met schnitzel en tomaatjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *