Leonie’s week 7: tostiworkshop, spontaan slapen in Rotterdam, shoppen in Gent en vrijgezellig Valentijn

Hallo daar! Het is maandag en tijd voor een nieuwe week. Ik ben intens vrolijk en had de afgelopen week echt een hele leuke week. Met toffe dingen op werkgebied, leuke dingen met vriendinnen én familie. Alle liefde die je nodig hebt, in één week. Loved it!

Mijn week begon met een lang weekend weg, waar ik je in mijn vorige dagboek ook al over vertelde. Verder sliep ik deze week spontaan een nachtje in Rotterdam, kon ik eindelijk weer knuffelen met mijn favoriete mens in de wereld en gaf ik een tostiworkshop. Benieuwd naar het uitgebreide verhaal? Lees verder!

Maandag: naar Gent!
Op maandag werden Marte en ik wakker in Middelburg in een poepchic hotel. We waren door srprs.me op roadtrip gestuurd en waren in Zeeland beland. Omdat we het niet helemaal eens waren met Zeeland als eindbestemming, besloten we maandag zelf naar België te rijden. Gent welteverstaan. Waren we allebei nog niet geweest.

Schermafbeelding 2017-02-20 om 14.18.36

Goedemorgen vanuit ons chique hotel! In yogapants aan het ontbijt; kan gewoon.

En dat was me toch een goed idee! Gent is echt fantastisch! Het is best een grote plaats, je vindt er heel veel historie (prachtige gebouwen) en het is echt hartstikke gezellig. Nu scheelde het ook enorm dat we heel goed weer hadden (#zonderjasophetterras)(goede hashtag wel), maar ik ben helemaal fan. Toffe kroegen en cafées, goed shoppen; wat heeft een stad nog meer nodig? Loved it!

Schermafbeelding 2017-02-20 om 14.18.29

Groetjes uit Gent!

ringet

Ieder reisje een nieuw ringetje: ik kocht de linker in Gent, omdat het lijkt op een niet-inrijden-verkeersbord en ik dat dus exact wel deed in een straatje in Gent. Oeps! Maar goed: het gaat om de herinnering.

‘s Avonds bestelden Martie en ik een shitload aan Chinese hapjes op de hotelkamer en keken we BZV terug. En werden we allebei verliefd op boer Mark. Eigenlijk vond ik z’n persoonlijkheid niet leuk (en eigenlijk heeft Marte al lang een heel leuk vriendje), maar die OGEN. Smelt. Het was een mooie avond.

voedsel

Chinees op bed <3

Dinsdag: Middelburg en Valentijnsdag
Ook dinsdag werden we wakker in ons rete chique hotel in Middelburg. Het was ons laatste dagje met srprs.me en we besloten nu dan toch maar even Middelburg in te gaan. Wat we daar beleefden, zie je in deze vlog!

IMG_2569

Wakker worden in ons mooie hotelletje <3

Schermafbeelding 2017-02-20 om 14.24.06

Alcoholvrije biertjes in de zon op het terras in Middelburg.

‘s Middags reden we terug naar huis en was eerst Marte een held (want twee uur achter elkaar rijden) en daarna ik een held omdat ik in de spits van Rotterdam naar Schiphol ging rijden. In m’n eentje. WOEHOE! (Dit is een heldendaad omdat ik vorig jaar naar Lowlands pas voor het eerst sinds mijn rijbewijs (2008) weer autoreed en het nu dus steeds Een Ding is). Goed, ‘s avonds kwam ik veilig thuis.

Maar! Ik was gewoon te laat thuis op ‘n eigen feestje (het kon zo een tekst van Acda en de Munnik zijn). In januari nodigde ik al mijn vrijgezelle (of vrijgezellige vriendhebbende) vriendinnen uit voor Valentijnsdag bij mij thuis, omdat mijn toen nog lief dan nét in China zou zitten en ik alleen zou zijn en dat haat met Valentijnsdag. Inmiddels waren de omstandigheden wat veranderd en zat ik überhaupt alleen met Valentijnsdag en was het dus awesome dat ik in januari alvast een feestje geplanned had. Het idee? Sleepover met pyjama’s, wijn, pizza’s en chocola bij mij thuis. Girls only. En dan zonder daadwerkelijk te sleepover-en. En dat was meer dan geslaagd.

taartjes

Taartjes uit Middelburg om op te vreten met vrijgezelle meisjes op Valentijn <3

Om alle vragen meteen ook maar de wereld uit te helpen: ja ik ben inderdaad weer vrijgezel. Ik wilde er hier eigenlijk geen aandacht aan besteden, want dat is het me niet waard, maar ik krijg er zoveel vraag naar (en zoveel Valentijns-aanvragen van bedrijven die ik moest afwijzen want ‘ik heb geen relatie meer’), dat het praktisch toch wel handig is om het hier dan ook maar te vertellen. Ik ben vrijgezel en ik ben heel erg oké.

Woensdag: het terras op en koken met Willy
Woensdag was ik dan gewoon weer thuis en het was LEKKER WEER! Mijn hemel, je wil niet weten hoe erg ik uitkijk naar voorjaar in Amsterdam en deze woensdag leek het er zomaar eventjes op. Met een vriendin streek ik neer bij Hanneke’s Boom in het zonnetje met een theetje en het was verrukkelijk. ‘s Ochtends gewerkt, ‘s middags gechillt #eigenbaas.

thee

Ik vind deze foto tof.

‘s Avonds had ik zin om uitgebreid te koken voor mezelf en vriend Wilbert had zin om wijn te drinken bij mij, dus 1+1=2. Samen kookten we een wonderschoon visje en ik at het alleen op, onder toezicht van Willy, die later op de avond nog een eetafspraak had staan. Nice!

IMG_2683

Check het recept hier!

Donderdag: tostiworkshop, presenteren en slapen in Rotterdam
Donderdagochtend werkte ik thuis nog aan wat dingen voor m’n blog en aan het begin van de middag vertrok ik naar Rotterdam, alwaar ik een presentatie zou geven. De Nationale Nederlanden organiseren wekelijks leuke gratis events in het NN DE Café in Rotterdam (naast Centraal Station) en deze maand stond in het teken van studenten. Natuurlijk hoorde daar een tostiworkshop van ondergetekende bij én ging ik een klein uurtje praten over hoe mijn blog is geworden tot wat het nu is. Héél tof om te doen en de feedback was erg goed, dus BLIJ!

IMG_2550

Vet vrolijk aan het kletsen

Om 7 uur was het afgelopen en had ik zin om nog lekker in Rotterdam te blijven. Maar ik was ook moe. Ik besloot spontaan om een hotelletje te boeken en vertrok richting mijn slaapplek van die avond. Midden in het centrum van Rotterdam had ik een crappy kamer voor één persoon in het Easy Hotel en ik vond het helemaal heerlijk.

hotelll

Groetjes uit het hotel

Ik bestelde sushi, keek The Blacklist en was ultiem gelukkig. Met mezelf. Alleen ik. YES!

sushi

Sushi op bed baby!

Vrijdag: Hotspots in Rotterdam en chillen in Amsterdam
De volgende ochtend werd ik wakker in Roffaaaaa. Tof! Ik had het meeste zin om er meteen ‘s ochtends twee hotspots te ontdekken en zou dan aan het begin van de middag weer naar Amsterdam gaan om verder te werken.

Om te ontbijten streek ik neer bij The Tea Lab en daar schreef ik deze vet enthousiaste blogpost over. Wat een leuke plek!

teabar

cosy

Daarna ging ik lunchen bij Picknick en dat vond ik ook leuk, maar niet zo intens geweldig dat ik er een hele blogpost over wilde schrijven. Prima plek om te lunchen, maar that’s it.

Onderweg naar Picknick kwam ik zomaar Misslipgloss a.k.a. Cynthia(.nl) tegen op straat! Super toevallig dat we allebei random in Rotterdam waren; allebei de dag ervoor een presentatie gegeven en allebei het idee om daar een hotelovernachting en dagje Rotterdam aan vast te plakken. Leuk toeval!

IMG_2706

En daarna stapte ik terug in de trein naar Amsterdam. Ik vond dit wel cool; ik was gewoon even met mezelf weg geweest. Had alleen maar gedaan waar ik zelf zin in had. Hoe decadent het ook was (hoewel dat best meeviel; de hotelkamer was niet heel duur).

‘s Middags werkte ik thuis nog even en ‘s avonds hing ik met mezelf op de bank. En met The Voice. Je weet zelf: guilty pleasure.

Zaterdag: knuffelen met Os en koken uit boek #1
Zaterdagochtend vertrok ik weer met de trein en dit keer op weg naar Assen. Mijn oma werd op zondag 97 jaar oud (#omasaandetop) en dat was een reden voor een bezoekje. Bovendien kon ik nu weer even met mijn favoriete Oscar in de wereld knuffelen. Oh man, dat kind. Ik ben er zo zo zo gek op. <3 Familie!

IMG_2727

Deze week las ik dit boek uit. Het is een ENORME aanrader voor singles, maar ook voor niet singles. Er staan hele interessante ideeën over liefde in en is leuk geschreven. Aanrader! Bestellen kan hierzo. (DOE!)

vissenboul

Ik shopte deze week o.a. dit vissenblousje van ZARA. Hoe vrolijk word je hier van? :D

‘s Avonds ging ik voor m’n hele gezin koken en maakte ik de Italiaanse gehaktballetjes met mozzarella uit de oven uit mijn eerste kookboek (dat vanaf volgende week weer te koop is). Viel in de smaak! Yay!

gehakt

ovenschotel

Zondag: Oma = jarig en interieurshoot
En zondag gingen we dus naar oma in Beilen. En ‘s middags stapte ik op de trein terug naar Amsterdam, omdat ik m’n huis nog helemaal aan kant moest maken voor een interieur-shoot de volgende dag. Waar je als foodblogger al niet druk mee kunt zijn ;-).

Inmiddels is het maandagmiddag en zit de interieur-shoot erop. Was tof! Verder ga ik deze week koffie drinken met leuke mensen, naar de lancering van een nieuw biertje, naar een surf-film-festival (#surfdudes) en heb ik een paar advertorials waarmee ik aan de slag ga. Het is nog steeds vrij rustig, maar ik geniet. <3

Dan kreeg ik deze week ook echt bizar veel pakketjes toegestuurd met een aantal leuke nieuwe producten (allemaal niet gesponsord; wel gratis toegestuurd gekregen, maar dat betekent niet dat ik er iets positiefs over moet schrijven):

gluten

Ik ben heel erg fan van de repen van Eat Natural; lekker notig en vullend.

ikea

IKEA stuurde dit pakket vol etenswaren toe. De rechter Instant drink vond ik EXTREEM zoet en niet zo lekker, maar ik ben fan van de eetstokjes in fluor-kleuren en ben benieuwd naar de rest. Dat potje middenboven zit vol met die oranje viseitjes die je op je sushi doet. Nice!

body

Random pakketje van Body & Fit shop met o.a. hele lekkere pompoensoep van Krom Kommer! En kookspray van kokosolie: handig!

vla

Mona heeft een limited edition vla in de smaak… karamel zeezout! Zoute vla; lijkt het je lekker? Wilbert vond ‘t in ieder geval geslaagd 😀 En die is kritisch!

noedel

Heel tof: allemaal noodles met een smaakje; pompoen gember, zoete aardappel, etc. Ik heb ‘t nog niet geprobeerd, maar ben hier super nieuwsgierig naar (en nu al enthousiast over).

Ennn nu rest mij alleen nog jullie om jullie mening te vragen. Ik zit er heel erg over na te denken om te gaan vloggen. Ik vind het vet leuk om voor de camera te staan en maak zo nu en dan (..) best wel leuke dingen mee. Nu vlog ik alleen als ik op reis ben, maar ik zit er aan te denken om ook een weekvlog, met hoogtepunten van die week, te gaan maken. Zit iemand daar op te wachten? Ik post ‘m dan ín dit dagboek, dus de geschreven versie blijft bestaan. En ik doe er alleen dingen in die interessant zijn. Maar ik twijfel nog. Wat is jouw mening?

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!


27 reacties

Sophie -

Het lijkt me super leuk als je gaat vloggen! Ik kijk je filmpjes altijd met veel enthousiasme, dus meer filmpjes lijkt me alleen maar leuk! Zeker als toevoeging aan je dagboek.
Ik ben het verder wel eens met Maureen dat die tijd eventueel ook kan worden gestoken in wat meer consistentie (elke week een video/x aantal posts/…). Ik merk dat ik vaak op vrijdag youtube veel aan het refreshen ben, maar dat ik eigenlijk helemaal niet weet hoe laat de video online komt of er soms helemaal geen video online komt. Dat is wel jammer! Ik bedoel het dus niet negatief, ik kijk je filmpjes heel graag, maar een beetje weten wat we kunnen verwachten zou ook fijn zijn :)! Dit doen de andere vloggers ook! Liefs :)

Miriam -

Vloggen! Leuk! Maar houd inderdaad pleeeaasseee je geschreven dagboek, vind het echt heerlijk om die te lezen en rustig foto’s te kijken <3

leonie -

Haha, ja die blijft sowieso bestaan!

Jacqueline -

Neeeee, iedereen gaat maar vloggen. Dit soort dingen zijn veel leuker en gemakkelijker om tussendoor even te kijken en lezen. Ik neem geen tijd voor vlogs, jammer :(

leonie -

Ik doe het dan allebei he 😉

Maureen -

Zelf kijk ik al zo veel vlogs.. in jouw geval vind ik het leuker om te lezen en de foto’s te kijken (net als op Beautylab trouwens). Ik kijk wel je reisvlogs en tostivideo’s hoor! Maar een vlog kost ook veel tijd en misschien kun je die beter gebruiken voor het regelmatiger uploaden/vooruit werken/meer structuur? Geen haat, maar dat zou ik dan fijner vinden dan vloggen. Maar ik denk gewoon mee hè, je merkt vanzelf wat werkt 😉

leonie -

Goed punt!! Nog even over nadenken, haha

Suzanne -

Ik ben pro vloggen! Vond je reisvlogs ontzettend leuk en ik ben ervan overtuigd dat jij zelfs van de saaiste dagen nog een leuke vlog neer kan zetten.

leonie -

Leuk om te horen! 😀

Vera -

Jaaaaaaaaaaa vloggen! Je bent zo’n leuk mens om te volgen!

leonie -

Hahaha awww thanks!

Vee -

Ik zeg doen! Als Frans Bauer het kan kan jij het ook. En beter! 😉

leonie -

OMG! vlogt Frans BAuer?! hahah

Malou -

Ik kijk echt nooit vlogs dus voor mij hoeft het niet.

Kaylee -

Jaaaaa vloggen!!! Doen! Jouw Snapchat story kijken hoort echt bij m’n daginvulling, dus zou het mega leuk vinden!

leonie -

Aww en ik snapchat bijna niet meer :O

Eva -

Ja voor vlogs!

Lianne -

Jaaa superleuk als je gaat vloggen!!!!😍

Nadien -

Hoi! Ik volg je nog niet zo lang, maar ik vind je blogs en insta stories echt hilarisch. Denk dat je dat goed kan. Doe het! (Vloggen dus).

Amy -

Super leuk weekje weer! Taartjes uit Middelburg zien er goed uit zeg! Over het vloggen: ik kijk ook nooit vlogs, alleen al vanwege het geluid. Kan natuurlijk met oortjes maar dat doe ik ook liever niets Blogs lees ik toch vaak als ik ergens moet wachten (ov, wachtkamers, praatjes. ergens waar het gewoonweg saai is maar waar je wel stil moet zitten zijn) en dan is een filmpje toch niet zo handig. Ik lees liever :)

Eline -

Ja leuk! Ik kijk je vlogs altijd :)

Lysan -

Jaaa leuk vloggen!!

Sonja -

Hoi!
Ik kijk echt nooit vlogs,dus voor mij hoeft het niet
Maar als je hetzelf leuk vind waarom niet
Het is jouw blog
Probeer het je ziet vanzelf wel of het aanslaat

leonie -

Helemaal waar dit!

Maartje -

Met welk doel wil je gaan bloggen? (Voor wie en waarom?) Voor mij persoonlijk voegt het niet heel veel toe. Ik neem om en of andere reden meestal niet de tijd om een vlog te bekijken, terwijl ik je blogs (en foto’s’) met plezier tussen de bedrijven door bekijk.

Malinda -

Jaa vlog leuk!

- -

Heeel leuk als je gaat vloggen!!

Reageer ook