Vega: sushi bowl met avocado, wortel, wakame, edamame, nori, soya en… mayonaise!

Goedemiddag you! Ik ben terug van vakantie! En ik ben helemaal zen en probeer dat zo lang mogelijk nog vast te houden. Normaal ben ik intens druk en nu heb ik eindelijk eens rust in m’n agenda Ć©n in m’n hoofd en het is heer-lijk. Ik ga je de komende dagen in alle rust voorzien van lekkere receptjes. Misschien van m’n avondeten (nu in ieder geval), maar sowieso met kerstrecepten. En ik heb er zin in <3!

Te beginnen met het recept voor deze vega sushi bowl. Ik was de afgelopen dagen in Frankrijk op vakantie en heb daar vrijwel geen groentes gegeten, dus ik had gisteravond weer even behoefte aan groenvoer. En dat resulteerde in een vega sushi bowl. Ook handig dat ’t vegamaandag was trouwens.

Nodig voor Ć©Ć©n persoon: 1 kopje witte rijst – 1/2 avocado – een plukje peen julienne – 10cm komkommer – een half bakje wakame (Japanse zeewiersalade, vind je in hetĀ visschap) – 2 vellen nori (ligt bij de sushiproducten in de supermarkt) – een flinke dot mayonaise – een scheut soyasausĀ 

Kook de rijst in 8 minuten gaar. Giet ‘m dan af en spoel eventueel (!) met koud water af, als je zin hebt in een koude sushi bowl. Meng de rijst dan met wat mayonaise (1 kneepje) en doe op je bord. Je kunt alles door elkaar mengen, of alles naast de rijst serveren, dat maakt voor de smaak niet zoveel uit.

Terwijl je de rijst aan het koken was, kon je mooi al: de avocado in plakjes snijden, komkommer in kleine blokjes en de vellen nori in stukken scheuren. Doe alles bij de rijst op je bord, giet er wat soyasaus overheen en klaar ben je! Eet smakelijk šŸ™‚

Een prima sushibowl, hoewel hij natuurlijk nooit lekkerder is dan de variant met verse zalm. Of paling. Of tonijn. Mjam! Maar een prima maaltijd met veel groentes op maandagavond. Wat zal ik vanavond eens gaan eten….?

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vĆ³l makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ā€˜m viaĀ Bol.comĀ of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ā€˜m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
OokĀ mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. CheckĀ hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij viaĀ INSTAGRAMĀ | Ā YOUTUBEĀ | FACEBOOK. Als je iets klaarmaakt van mā€™n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *