Simpele borrelhapjes voor een verjaardag of Babyshower (zonder gekkigheid)

Hello you! Afgelopen zaterdagochtend stond ik in de keuken voor de babyshower van mijn zus. Ik was verantwoordelijk voor de hapjes en hou helemaal niet van hysterische dingen als luiertaarten en kinderwagen-eieren. Maar ik hou wél van lekkere hapjes en dus dook ik de keuken in om klaar te maken: pestorolletjes met bladerdeeg, zelfgemaakte kaasstengels, gevulde dadels, rauwkost met dip en nacho’s uit de oven met zelfgemaakte guacamole. En ik zou er niet over beginnen, zonder de recepten met jullie te delen. Klaar voor? Let’s borrel!

Pestorolletjes met bladerdeeg
Nodig: potje rode pesto en wat velletjes bevroren bladerdeeg
Doen: Smeer een velletje bevroren bladerdeeg in met rode pesto en laat het velletje half ontdooien. Rol het velletje op en snijd ‘m in 6 stroken. Leg de rolletjes op bakpapier op een bakplaat en vak in 12 minuten op 225C af. Klaar!

Zelfgemaakte kaasstengels
Nodig: beetje strooikaas, opgeklopt rauw ei en wat velletjes bladerdeeg
Doen: Laat het bladerdeeg ontdooien, smeer in met een beetje rauw ei en snijd de velletjes in 6 stroken. Neem een strook en leg die op een bakplaat met bakpapier, maar twist ‘m één of twee keer. Strooi er wat kaas overheen en zet de kaasstengels 15 minuten op 225C in de oven.

Gevude dadels
Nodig: dadels, monchou en eventueel spek
Doen: Snijd de dadels open, haal de pit er uit en vul ze met roomkaas. Eventueel kun je er nog een plakje ontbijtspek omheen vouwen. Klaar!

Nacho’s uit de oven met zelfgemaakte guacamole
Nodig: een zak nacho’s (tortilla chips), 1 eetrijpe avocado, 1 eetlepel zure room, 1/2 teen knoflook, peper, zout, 1 tomaat, strooikaas
Doen: Doe de nacho’s in een grote schaal. Snijd een tomaat fijn en knijp het vocht er uit en verdeel ook over de nacho’s. Strooi er kaas over en zet dit 5 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is. Maak ondertussen guacamole door de avocado te prakken op een snijplank en dit te mengen met zure room. Knijp er een teentje knoflook over uit en breng op smaak met peper en zout. Serveer de nacho’s met tomaat en gesmolten kaas, naast de guacamole en dippen maar!

Rauwkost met dip
Nodig: 10 cm komkommer, worteltjes van ongeveer 10 cm, humus
Doen: Doe humus in een glas, een whiskyglas staat het mooiste. Snijd de komkommer en worteltjes in reepjes die je in het glas kunt zetten. Zet eht glas op tafel en dippen maar! Humus met wortel of komkommer is geniaal lekker en heel slank, mocht er iemand aan tafel zitten die op de lijn let (better not…).

Dat was het! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben! Heb je zelf een goeie borrelhaptip? Deel ‘m hieronder in de comments!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Of nou ja, bijna. 26 oktober is het zo ver en je kunt ‘m hier al pre-orderen via Bol.com. YES!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo.

 

 

7 reacties op “Simpele borrelhapjes voor een verjaardag of Babyshower (zonder gekkigheid)

  • Leuke receptjes!
    Wij doen altijd een rol bladerdeeg(kun je kopen net zoals pizza bodem, anders zelf maken) voor de helft met kruidenkaas en de helft met rauwe ham, groene of rode pesto eroverheen. Oprollen en min 1 uur op laten stijfen in de koelkast. Daarna in plakjes snijden en plat op de bakplaat leggen. Lekkere en hartige rolletjes!
    Verder zou je de dipsaus ook in een paprika kunnen doen die je van de bovenkant open snijdt.

  • Spiesjes met mini mozzarella balletjes, tomaatje en basilicum vind ik ook lekker en makkelijk.

    Zelf een mix maken van pittige nootjes, gedroogd fruit en cocos of chocolade is ook lekker en easy 🙂

  • (Vega) balletjes met salsa, mayo of satesaus vind ook bijna iedereen een lekker borrelhapje 🙂 Of gewone chips met dipsaus.

  • Het lijkt me leuk als je wat meer foto’s post bij je recepten! In dit geval bijvoorbeeld bij elk receptje een foto van het afzonderlijke hapje.

  • chantal zegt:

    Die pestrolletjes zijn een goed idee! Kaasstengels zijn ook een favoriet, die gaan allemaal op in no time. Ook vaste prik voor mijn feestjes zijn wraps met roomkaas, kipfilet en komkommer , die opgerold en ik stukken gesneden. Vind bijna iedereen wel lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *