Leonie’s week 40: 2x radio, langs bij NOS, bierproeven, babyshower, locaties spotten & verhuizen naar een villa met 11 kamers

Hello you! Het is maandagochtend en ik heb zin in deze nieuwe week. De komende week staat vol gepland met leuke dingen, maar eerst ga ik samen met jou terugkijken op mijn vorige week, wat ook echt een behoorlijk toffe week was. Zo ging ik locaties spotten voor m’n boeklancering, moest ik naar Hilversum voor een item van NOS, was ik uitgenodigd voor een bierproeverij én een diner én een toffe opening, organiseerde ik een babyshower (mag ik even kotsen) voor mijn volop zwangere zus en was ik twee keer op de radio. Benieuwd? Lees verder!

Maandag: drukte & bierproeven
De afgelopen en komende dagen zijn voor mij heel druk. Naast het gewone werk (blogs schrijven, social media, mails en advertorials), moet ik veel organiseren voor de boekpresentatie, Een Nieuw Tof Project en publiciteit vergaren voor boek #2. Het zijn drukke dagen, maar ik ga er écht goed op. Maandag had ik het zelfs zo druk dat ik twijfelde of ik naar de bok-bierproeverij in Hangar (teringgoed restaurant in Amsterdam Noord) zou gaan en uiteindelijk besloot ik om een Uber te nemen, zodat ik in de auto verder kon werken. Ik voelde me even heel erg Anna Wintour. Ik weet niet waarom specifiek Anna, maar het was toch wel even bizar om zo druk te zijn, dat je in de Uber verder werkt. Maar zoals ik al zei; ik ga er goed op. Wat héérlijk!

img_8575
Dit was mijn ontbijt en lunch op maandag. Een broodje carpaccio van Stach! (oeps #meatfreemonday)

*waarschuwing: er komt nu een intens smerige foto:*

img_8574
Dit was de teleurstelling van het broodje carpaccio. Die ranzige slierten op links en rechts zijn dikke pezen in de totaal niet malse carpaccio. Wát een ranzige teleurstelling. Normaal ben ik juist fan van dit broodje van Stach!

De bierproeverij was overigens heerlijk. Met een groep die voornamelijk bestond uit Mannen Met Verstand Van Bier, stond ik daar toch vrij hilarisch tussen als Blondine Zonder Verstand Van Bier. Maar hey: ik heb van alles geleerd. Geloof ik. En al die kennis meteen weer weggedronken, man; wat raak je snel aangeschoten van Bokbier.

img_8573
Toffe locatie: Hangar in Amsterdam Noord
img_8572
Heerlijk bokbier van Brouwerij ‘t IJ
img_8536
Lekker bokbiertje van Grolsch. Dit was mijn favoriet!

‘s Avonds had ik eetclub en kookte Ingelise een fantastische veganistische maaltijd voor ons. Verrukkelijk gegeten!

schermafbeelding-2016-10-10-om-09-54-59
check de recepten hierzo!

Dinsdag: locaties spotten voor de boeklancering & item bij NOS
Dinsdagochtend begonnen Laura en ik moet locaties spotten voor de boeklancering. We zijn letterlijk heel Amsterdam door gefietst en waren over sommige locaties echt behoorlijk enthousiast. Tof! En to be continued…

img_8589

Oja, wist je dat je mijn hele week ook via Snapchat Lterveld kunt volgen? 😀

img_8571
Locatie #1!

Tussen de middag lunchten we even gehaast bij de Foodhallen, waar ze een foodstand hebben met steamed buns en die zijn ge-wel-dig. Ik schreef er al een blogpost over!

img_8577
Gestoomd broodje met soft shell crab, wasabi, wakame en meer lekkers!

Daarna sjeesde ik weer naar de andere kant van Amsterdam om de trein naar Hilversum te halen. Om 3 uur was ik in Hillywood voor de opnames van Mashup. Dit is een YouTube-kanaal van de NOS waarop ze op een vlotte manier en samen met bekende YouTubers het nieuws bespreken. Mijn bijdrage had alles te maken met het nieuws dat er chips is gemaakt van de heetste peper op aarde en dat die chips zo heet is, dat ze per stuk worden verkocht. Aan mij de taak om deze chips – die nog niet in Nederland verkrijgbaar is – na te maken mét de heetste peper ter wereld. En dat op video te gaan proeven, met de twee presentatoren van Mashup en Wouter, bekend van zijn YouTube-kanaal. Daar gaan we…

img_8587
Bekijk de video hier!

Woensdag: ontzettend niet met je administratie bezig zijn & ‘s ochtends eten bestellen
Woensdag had ik de hele dag geblokt voor m’n administratie. Ik ben er alleen compleet niet aan toe gekomen, haha. Het enige dat ik niet leuk vind aan voor mezelf werken, is die fucking administratie. Wat ingewikkeld en TERGEND SAAI. Maar ik mag niet klagen. Denk ik.

img_8601
Om maar onder m’n administratie uit te komen, ging ik aan de slag met het ontwerp voor een nieuwe lading Canvas tassen, die rond de boeklancering verkrijgbaar zijn. Dit ontwerp is het overigens niet geworden, maar ik vond de woordspeling best ene beetje grappig. 😀

Verder moest ik vandaag ook nog véél voor  de promotie van het kookboek doen én weer even langs locaties met Lau, dus veel kwam er niet terecht van de administratie. En ‘s avonds had ik datenight, dus daar was al helemaaaal geen plek voor administratie. Jammer joh. Echt jammer.

img_8685
Locatie #3!

Overigens vond ik ‘s ochtends vroeg nog dat ik mezelf compleet in de watten moest leggen -omdat ik dus administratie ging doen en dat kun je maar beter leuk maken voor jezelf- en dus bestelde ik – ja ‘s ochtends vroeg – een koffie, fruitsapje en de lekkerste croissant die ik ooit at- bij BOX via foodora. Schandalig decadent, zo ‘s ochtends vroeg je ontbijt bestellen, maar zó lekker.

img_8568
Dit is het lekkerste ooit. Een ontbijtje bij je thuis bezorgd. Ideaal!

Donderdag: NH radio kwam langs en de toch-niet opening van BANK
Donderdagochtend had ik een kater van hier tot Tokyo en heb ik heel erg mijn best gedaan dit goed verborgen te houden voor o.a. de radiomeneer die om half 10 op de stoep stond. Voor zijn radioitem op radio Noord Holland ging ik samen met Sjoerd Hilarius tosti’s bakken op de vroege ochtend. Je kunt het radio-item hier terugluisteren of hier bekijken.

img_8585
Welke ingrediënten spot je?

‘s Middags had ik een afspraak met een bedrijf dat de beste hotdogs van Noord Nederland maakt, voor een samenwerking en dat was TOF. We gaan leuke dingen doen!

img_8594
Thee op Nieuwmarkt en leuke plannen maken <3

En daarna had ik zin in hotdogs, dus stond ik om half 5 ‘s middags al mijn avondeten klaar te maken. Japanse hotdogs, mjam!

‘s Avonds zou ik naar de opening van BANK, een nieuwe locatie van het W Hotel, tegenover het W hotel. En dat leek me tof, want ik ben fan van het W Hotel en de bars en het rooftop zwembad, dus ik wilde graag naar deze opening. Maar m’n plus 1 liet me zitten (potverdorie) en na een whatsappsessie met mijn hele whatsapplijst, kreeg ik niemand zo ver om een mooi jurkje (of pak) aan te trekken en mij te vergezellen tijdens een avond met open bar. Hoe is het mogelijk, right?! Dan maar een avond op de bank met mezelf en biertjes en een zak chips en Expeditie Robinson.

Vrijdag: administratie (nu echt) en Assen!
Vrijdag moest ik dan toch echt met m’n administratie aan de slag. En dat deed ik. Tot 3 uur ‘s middags en toen snelde ik naar Assen, voor een weekendje bij m’n ouders. Die ik kennelijk sinds 10 augustus al niet meer had gezien.

img_8599
Een goed begin is het halve werk. Goedemorgen!
img_8604
Onderweg naar Assen met thee & mijn lievelingsschoenen van dit moment

Zaterdag: Babyshower!
Op zaterdag had ik samen met het zusje van de vriend van mijn zus, een babyshower voor mijn zwangere zus georganiseerd. Sas wist van niks en was flink verrast (sorry zus!).

img_8612

Omdat we allemaal niet van onzinnige dingen als luiertaarten en dikke buiken schilderen (really?!) houden, werd het gewoon een gezellig vreetfestijn met een mooie taart en hapjes van tante Leo. Ik dus. Prima middag!

Trouwens ook leuk! Ik was zaterdagmiddag opeens op 3FM, toen Sander me overviel met een telefoontje, meteen live in de studio, voor een spontane aflevering van Tostitijd. Wat heeerlijk om m’n jingle weer even te horen 😀

Zondag: autorijden & de villa van Willy!
Zondag gaf vriend Wilbert een Housewarming van zijn villa in een dorp in Groningen en omdat ik toch in Assen was (een soort van in de buurt) en een auto tot mijn beschikking had (en tegenwoordig weer durf auto te rijden; wat zeg ik; compleet verslaafd ben aan autorijden), besloot ik er naartoe te tuffen.

img_8676
Kiek dr gaaaaaan!
img_8677
Dit is het huis van Willy. Wauw!
img_8684
Bij binnenkomst viel ik met m’n neus in de boter: er stond een heerlijke aardappelsoep voor me klaar met verrukkelijk zelfgemaakt brood met boter. Wat is het goed om vrienden te hebben die van lekker eten houden <3

Helemaal in Noord Groningen vind je de villa van Wilbert. Een jaar lang gaat hij wonen in deze prachtige 11-kamer woning met 7 tuinen waar je compleet in verdwaalt. Echt, dit huis is te gek! Er zijn 11 kamers, waaronder twee bibliotheken, een muziekkamer, een spelletjeskamer, een prachtige keuken en ga zo maar door.

img_8680
Dit is de gang op de 1e verdieping
img_8679
Dit is de spelletjeskamer

En dan de tuinen; de tuin is enorm en onderverdeeld in 7 aparte tuinen. Prachtig begroeid met wilde planten, je vindt er vijvers, een brug, een moestuin, een kas, tuinhuisjes om te mediteren. Echt, deze plek is te gek!

img_8678
Zoete aardappel cheesecake in de woonkamer
img_8681
Zelfs het toilet is tof!
img_8672
Groetjes uit de bruine bibliotheek!

En het tofste is: Wilbert zit hier een jaar in om het huis wat meer op de kaart te zetten; om er wat meer leven in te krijgen. Ben je op zoek naar een toffe locatie voor een vriendenweekend, om een toneelstuk in op te voeren, om met je bedrijf te vergaderen, om een videoclip op te nemen, what so ever; deze plek is te gek. Neem contact op met Wilbert om het te regelen! Ik weet al dat ik er een keer met mijn eetclub naartoe ga om te eten en slapen. En eens met vriendinnen, voor ons standaard vriendinnenweekend in januari. Zó tof.

img_8682
Een bibliotheek in je huis; wauw!

Zondagavond ging ik weer terug naar Amsterdam en vrat ik een zak Hamkas chips leeg tijdens Heel Holland Bakt. En dat was een heerlijke einde van mijn week. 😀

Inmiddels is het maandagochtend en de komende week zit weer vol met leuke plannen. Zo ga ik vandaag de locatie vastleggen voor de boekpresentatie en naar een tasting in de foodhallen. Morgen is een van m’n besties jarig en gaan we taart eten, woensdag ga ik cocktails drinken met een friend van Java én naar de boekpresentatie van aartsrivaal Jelmer de Boer. Donderdag heb ik weer een borrel en een boekpresentatie, vrijdag ga ik een nieuwe aflevering opnemen van Tosti’s bakken met leuke mannen en in het weekend heb ik nog geen plannen. Prima weekje zo <3

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Of nou ja, bijna. 26 oktober is het zo ver en je kunt ‘m hier al pre-orderen via Bol.com. YES!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo.

Eén reactie op “Leonie’s week 40: 2x radio, langs bij NOS, bierproeven, babyshower, locaties spotten & verhuizen naar een villa met 11 kamers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *