Rijstpasta met gerookte zalm, avocado en sojasaus

Hi there! Oh jongens, wat een week weer. Ik ben van alles (werkgerelateerd) aan het doen en ik kom gewoon bijna niet toe aan avondeten. Terwijl ik jullie zo graag vertel over m’n prakje ‘s avonds, haha. Maar goed. Ik at dinsdag (welke dag is het vandaag?) geloof ik deze rijstpasta met zalm en avocado en het was lekker. En heel makkelijk, want ik had dus amper tijd. Let je op?

Nodig voor één persoon: 1 pak gerookte zalm – 1,5 avocado – 1 blokje rijstpasta (werkt net zoals met noedels) – een flinke scheut sojasaus – sesamzaadjes ter decoratie – waarschijnlijk ook lekker: wakame erbij

Snijd de avocado in stukjes en bak die in (kokos)olie eventjes een beetje bruin. Kook de rijstpasta in slechts een paar minuten gaar. Op de verpakking staat niet hoe lang, maar je proeft dat de bite na een paar minuten (2 ofzo?) al goed is.

Roer de pasta door de avocado en serveer de zalm fijngesneden on top. Beetje sesamzaadjes erover en wat sojasaus erdoor en het is klaar.

Is dit nou een volwaardige maaltijd? Niet echt. Het vult wel (enorm!), maar dat komt denk ik omdat avocado en zalm wel echt vet en daardoor machtig zijn. Ik vond het alleen niet echt een enorm bevredigende maaltijd. Niet dat ik dacht; ooooh dit was lekker. Meer: prima, ik heb gegeten. Als dit recept je een klein beetje aanspreekt, kun je beter deze variant maken met tofu en wakame!

Wat zou jij er nog aan toevoegen?

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Of nou ja, bijna. 26 oktober is het zo ver en je kunt ‘m hier al pre-orderen via Bol.com. YES!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo.


9 reacties

Floor -

Ik ben ook erg benieuwd naar de rijstpasta.. ik kan het ook nergens vinden :(

leonie -

Oneee wat shit! Deze lijken er op en smaken vrijwel hetzelfde: https://www.ah.nl/producten/product/wi376579/conimex-rijstnoedels-5-mm

Maaike -

Ik ben ook benieuwd waar je die rijstpasta kan kopen! In de Albert Heijn kon ik ‘m niet vinden…

Maud -

Bijzonder dat je het op facebook aanprijst met “Dit is echt gruwelijk lekker”, terwijl je in het stukje zelf zegt dat het niet heel bijzonder was. Verder ben ik wel benieuwd naar de rijstpasta!

Anouk -

Haha hee ja, wat is het nou

leonie -

Hahahha dit slaat echt nergens op, woehaha. Ik denk dat toen ik de foto weer zag dat ik dacht; OJA DIT WAS FANTASTISCH. Maar kennelijk vond ik dat niet per se. Maar ik kan het me niet vóórstellen. Kortom: ik moet ‘t binnenkort weer maken om de proef op de som te nemen.

Sophie -

Misschien heb je dit al een keer verteld, maar waar koop je die rijstpasta? Klinkt heerlijk!

Reageer ook