Wraps met kaneelkip, paprika, appel en crème fraîche

Hello you! Afgelopen zaterdag heb ik echt gruwelijk lekker gegeten. Ik had eigenlijk zin in Turkse Dürum van Knorr (die overigens niets met echte Turkse Dürum te maken heeft), maar ik wilde niet uit een pakje koken, omdat ik het tijd vond voor weer een goed nieuw recept online. En dus ging ik aan het experimenteren. Ik maakte wraps met kaneelkip, crème fraîche, paprika en appel. Compleet geïnspireerd op die Turkse Dürum die ik net noemde, maar dan mijn eigen variant. En lékker dat ‘t was, oeeeeeh!

Ook een ding waar ik trots op was; ik maakte gewoon een normale portie. Gewoon twee wraps en niet nog zo’n derde die je er dan bij probeert te proppen terwijl je eigenlijk al vol zit. Chill!

Nodig voor één persoon: 2 wraps – 1/2 gele paprika – 1/2 rode paprika – 2 eetlepels crème fraîche – 2 kippendijen (of filet) – 1 eetlepel kaneel – 1 eetlepel suiker – 1/2 groene appel (liefst een zurige)

Snijd de paprika’s in stukjes en bak in een koekenpan een paar minuten zodat ze wat gegrild zijn. Snijd in de tussentijd de kip in stukjes en bestrooi met kaneel. Haal de paprika’s uit de pan en bak vervolgens de kip in deze pan. Zorg dat ze rondom bruin worden, maar zet het vuur niet te hard, want dan verbrandt de kaneel. Als de kipstukjes bijna gaar zijn, doe je er een schep suiker bij en dit bak je even mee. Doe dan de paprika’s er weer bij en laat even warm worden. Bak in de tussentijd de wraps even in een pan zonder olie (is lekkerder dan de wraps warm maken in de magnetron).

Smeer de wraps in met crème fraîche, leg de kip en paprika er op en top af met wat stukjes appel. Beetje peper & zout erover en wrap it up!

En dan ga je dus echt zo gruwelijk lekker eten. De kip is kaneelachtig en zoet, de appel is lekker zuur en paprika’s had ik al minstens drie eeuwen niet meer gegeten, dus ook dat vond ik gruwelijk heerlijk. Jeeeeej! 😀

PS: Kaneelkip is mijn nieuwe favoriete woord. Kaneelkip. Kaneelkip. Kaneelkip.

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet


7 reacties

Petra -

Ik dacht eigenlijk dat ik dit niet zo lekker vond, maar ik bleef ‘m iedere keer maar zien op je beginpagina dat ik het toch maar gemaakt heb gister.. En wat was het lekker!!!! Echt verrassend, moest het gewoon even delen! :) Ga ik zeker vaker maken. Ik deed er voor de pit een beetje siracha naast, echt helemaal top!!!

Demivw -

Wat voor kruiden zouden hier nog meer lekker bij smaken, komijn?

Melanie -

SUPER lekker was dit! Alleen mis ik nog een beetje smaak in de vorm van kruiden, bv. door de crème fraiche heen. Heb je hier misschien suggesties voor?

Willemijn -

Man, ik heb nog nooit zo lekker gegeten…

Anne -

Ah wat een top combi lijkt me dit..

Johanneke -

Haha herkenbaar die net te grote porties 😂 Leuk recept om ook eens te maken, ik probeer ook als het even kan geen pakke te gebruiken al is het soms wel makkelijk.

Roos -

Yass wat ziet dit er goed uit! Die ga ik morgen ook maken 😀

Reageer ook