Vega: Ravioli met aubergine en mozzarella

Hello! Vanavond heb ik intens saai gegeten. Ik was vandaag overdag voor de laatste keer naar de Rollende Keukens en at daarom overdag al vrij veel (lees: broodje buikspek, dumblings, nutellabun en cake), waardoor ik ‘s avonds geen trek meer had. Tijd voor iets simpels dus. Ik maakte pasta met kant-en klare ravioli, aubergine en mozzarella. En dat is dan ook meteen de ingrediëntenlijst. Kind kan de was doen! Of niet. Want het was wel echt behoorlijk saai.

Nodig voor één persoon: half pak verse ravioli paddenstoelsmaak – 1 klontje boter – 1 aubergine – 1/2 bol mozzarella

Kook de ravioli in 4 minuten gaar, giet ‘m dan af en roer er een klontje boter door. Snijd de aubergine in plakken van 1,5 cm dik en leg onder de grillplaat met wat olijfolie. Grill totdat ze grillstreepjes hebben. Serveer de aubergine op de pasta met boter en serveer de mozzarella er bij. Of nou ja, ook gewoon er op, maar dan zou het een lelijke zin zijn. Top af met zout en peper en klaar ben je!

Eindoordeel? SAAI. Niet namaken. Of wel doen en dan hieronder je ultieme oppimptip posten. Ja, doe dat maar 😀 (PS: nieuw favoriet woord: oppimptip).

GROETJES!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet


7 reacties

Kim -

Aubergine langer grillen. Ravioli omgooien met goeie (kant en klare) tomatensaus en gegrilde aubergine. Gratineren met mozzarella (en pijnboompitjes!) en dan in de oven tot de kaas is gesmolten. Of gewoon de ravioli opwarmen in een pak kant en klare tomatensoep (of pompoensoep. of champignonsoep.).

leonie -

Dit is allemaal sowieso een beter idee dan wat ik had. Thanks!

Charlotte -

Vervang de mozzarella voor geraspte parmigiano en voeg salie toe aan de boter… Kind kan dan zeker de was doen.

leonie -

Ja salieboter moet ik eens gaan proberen. Klinkt zo culi haha 😉

Hanna -

Een beetje pesto doet denk ik al wonderen, maarrr nog niet zelf uitgetest. Oh en rucola erbij.

leonie -

Ja dat is allebei waar… Thanks! 😀

Anna -

Oppimptip (love it) in één woord: pesto

Reageer ook