Dikke burgers met cheddar, aubergine, augurk, BBQ-saus en een groenteschijf!

Goedemiddag leuke mensen! Afgelopen maandag was het natuurlijk weer *allemaal in koor* Meat Free Monday en ik had zin in burgers. Dat wil zeggen; ik had zin in veel barbecuesaus en kaas en besloot daar een burger mee te bouwen. Een vegaburger welteverstaan, want het was immers vega-maandag. Goed, tot zo ver de ontstaansgeschiedenis van deze burger; laten we maar gewoon aan de slag gaan. GO!

Nodig voor één persoon: 2 groenteschijven – 2 broodjes (ik had kaas-pompoen) – 2 augurkenplakjes uit pot – 1 aubergine – 6 plakjes komkommer – mayonaise – barbecuesaus – 2 plakjes cheddar

Bak de groenteschijven af in de oven, 15 minuten op 180C. Beleg ondertussen je broodje alvast met mayonaise en plakjes komkommer. Snijd de komkommer een beetje diagonaal, dan heb je grotere plakken en kun je ’t straks beter eten.

Grill in de tussentijd de aubergine; snijd ‘m in 6 plakken van 2 cm dikte en leg die tussen de grill totdat ze grillstreepjes hebben. Doe ook de plakjes aubergine en het augurkenplakje op het broodje.

Leg de laatste 2 minuten van het afbakken van de groenteschijf een plak cheddar op iedere schijf en laat dit nog even smelten. Leg de groenteschijf op je broodje en top af met lekker veel barbecuesaus. Top van het broodje er op, prikkertje erdoor en klaar!

Ik at voor het eerst in mijn leven een groenteschijf en moet toegeven dat ik denk dat dit recept lekkerder is met een Toscaanse carré, een vegaburger of een nepkipschnitzel. De groenteschijf deed me echt een beetje denken aan een nasischijf en dat was niet helemaal de richting waar ik op aimde (schrijf je dat zo?!).. Maar goed; ik at twee units op, dus kennelijk vond ik het toch wel smakelijk ;-). Ik hoop jij ook!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet


11 reacties

je moeder -

vaalde nit te eden hed was nied leker die sauz was te knoflok achtig
en aboneer mirjambijlsma

EliUsi -

Lijkt mij heerlijk.

Iris -

De vega hamburgers van de Vegetarische Slager zijn écht een dikke aanrader. Heb je die al eens geprobeerd? In de koekenpan gebakken zijn ze het lekkerst en qua smaak zijn ze echt geweldig! Niet zoals groenteschijven of zo iets. Ben heel benieuwd hoe je die vind in vergelijking met een echte burger en andere vega burgers.

leonie -

Ah, die moet ik eens proberen. Thanks voor de tip!

Iris -

Zeker, aanrader! Lees graag je mening 😉

Anne -

Waarom is de vorige blog verwijderd?

leonie -

Ik voelde me er niet goed over… Toen in overleg met ’t restaurant verwijderd 🙂

Eva -

Klinkt goed! Maar is een hele aubergine niet wat veel?

leonie -

Nee valt best mee! Als je ‘m in 6 dikke plakken snijdt heb je nog een beetje over, maar dat kun je bewaren..

Rosemarijn -

Weet je welke groenteschijven echt intens lekker zijn (ik klink net als jou heb ik het idee hahaha); de groenteschijven van Vivera! Serieus, die kan ik elke dag eten. Maar thanks voor ’t recept! 😀

leonie -

Haha shit, volgens mij had ik die 😀

Reageer ook