Patat met speculaaskruiden met ovenhapjes en sla

frites_koek_speculaas_kruidenHi y’all! Afgelopen maandag was ik uit eten bij een restaurant waar ik Libanese frietjes at. Deze deden me een beetje denken aan patat met speculaaskruiden en dat zette me aan het denken; dit recept kan ik kraken. Of ik kan in ieder geval een goede poging doen om het na te maken. Gisteravond was het zo ver…

Nodig voor één persoon: 5 rode aardappelen (zijn kleine aardappelen, bij AH heten ze ‘pommes rouges’) – olijfolie – 1/2 eetlepel koek- en speculaaskruiden (ik gebruik die van Verstegen) – ovenhapjes – sla

Snijd de aardappelen in halvjes en dan in dunne frietjes. Week de frites een paar minuten in een bak water. Giet het water er dan uit en besprenkel de frites met olijfolie en hussel door elkaar. Doe de frites 25 minuten op 180C in de oven. Leg de laatste 15 minuten de ovensnacks erbij in de oven. Zodra de frietjes klaar zijn bestrooi je ze met zout & koek- en speculaaskruiden. En je serveert het geheel met sla en mayo!

En en en, was het net zo lekker als in het restaurant? Nee.. Maar! HET WAS WEL ECHT HEEL LEKKER! Dit is dus awesome; wie had nou gedacht dat frietjes met koek- en speculaaskruiden lekker zouden zijn? NIEMAND. Maar het is echt heer-lijk. Je moet er wel ook zout overheen doen, want dat zorgt voor een extra kick. Maar verder vond ik ‘t top.

Ik ben razend benieuwd wat jij er van vindt, dus laat vooral een reactie achter als je het geprobeerd hebt!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

4 reacties op “Patat met speculaaskruiden met ovenhapjes en sla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *