Mihoen met biefstuk, Soya-gembersaus en wokgroentes

Goedemorgen! Jongens, deze maandag is alweer in volledige chaos begonnen. Ik stond om 8 uur in de AH om de boodschappen te doen voor een deadline om 11 uur, maar ik kijk net in m’n agenda en die deadline is pas over twee dagen, haha. Normaal ben ik altijd te laat met deadlines (slechte eigenschap), maar nu gewoon twee dagen te vroeg. Kan ik dan nooit gewoon eens op tijd zijn?! Anyway; tijd over dus en dus tijd om je eens even bij te praten over mijn avondeten van afgelopen vrijdag.

Ik had vet veel zin in biefstuk, dus ik ging eens even noedels met biefstuk in elkaar flansen. Normaal mislukt dit bijna altijd, maar iets met ‘oefening baart kunst’, dus let’s go!

Nodig voor één persoon: 1 biefstuk – mihoen – halve zak Oosterse wokgroentes – een woksausje (ik had Conimex Soya-gember-zwarte peper wokpasta)

Bak de biefstuk in 4-6 minuten aan beide kanten mooi bruin. Leg ‘m dan even apart in aluminiumfolie. Wok de wokgroentes in de pan en voeg daar na een paar minuten de woksaus aan toe. Kook in de tussentijd de mihoen (2 min ongeveer) en schep die daarna door de wokgroentes met saus. Serveer de biefstuk, in stukjes gesneden, op de noedels en doe er eventueel wat verse koriander of munt over. KLAAR!

Nou, ik vond ’t prima. Het was in ieder geval niet mislukt en dat is echt al heel wat bij Aziatische gerechten voor mijn doen. Ja, je leest het goed; ik faal in de Aziatische keuken, haha. Maar ik blijf proberen. Op zich zou je denken dat er niet veel mis kan gaan als je met een pakje kookt, maar bij mij gaat ’t dan toch mis bij de ingrediënten ofzo.. Nu was die biefstuk ook weer niet dat je denkt van tjonge wat lekker. Maar goed. Buik vol en dat is het belangrijkst. BYE!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet


9 reacties

roos -

Ik mis de laatste tijd een beetje ‘echte’ recepten. Begrijp me niet verkeerd, ik lees je blog met veeel plezier en vind al je artikelen leuk. Maar ik zie niet echt meer vernieuwende recepten die ik vroeger wel zag. Ik heb niet vaak meer ‘goh dit ga ik ook eens maken’.. Weer meer recepten zoals in je kookboek!

leonie -

Goed om te weten! Ik ga er mee aan de slag 😀

Tamara -

Ik denk dat je je biefstuk beter bij de slager kan kopen. Die van de AH is heel taai vind ik en eigenlijk is dat zo met alle supermarktbiefstuk.

leonie -

Deze was van de Dirk en die was zowaar nog erger dan die van AH, haha!

Henk -

Ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat je voor een normale prijs een goeie biefstuk kan krijgen in Nederland. Sowieso niet in een supermarkt.

leonie -

Dit is zo waar. boeehoeee!

Laura | liefdevoorbakken -

Ooh dit zit er fantastisch uit! Deze ga ik uitprinten en uitproberen!

leonie -

Ben benieuwd wat jij er van vindt!

Anne -

‘T ziet er sowieso top uit!

Reageer ook