OP REIS: Barcelona dag 3: Burrata eten bij El Filferro

Olaaaa! Daar is ‘ie dan; de laatste blogpost over Barcelona. In mijn vorige berichtje had ik een INTENSE cliffhanger. Vind ik zelf. Namelijk: Burrata. Jaja, ik at vandaag burrata. Mijn aller lekkerste favorietste eten. (Zei ik dat gisteren ook over iets? Nou, vandaag is het dit). Ik verorberde dit kleine stukje hemel (hoewel: het was vrij groot) El Filferro in Barcelona, tijdens mijn laatste middag op citytrip…

Burrata bij El Filferro
Ook bij El Filferro stond een wachtrij; dat is toch ongelofelijk? Wel een goed teken, want ik weet kennelijk de goede plekjes te bezoeken (met jullie hulp uiteraard), maar wel bizar. Sta jij in Amsterdam (of ergens anders in Nederland) ooit in een wachtrij voor een restaurant?! Anyway; weer het voordeel van alleen reizen; aan de bar was nog een plekje voor me, dus ik streek neer.

De menukaart hoefde ik eigenlijk niet te zien; ik wist al wat ik wilde. Namelijk de salade met rucola, olijven, tomaat en burrata.

Geduldig, lezend in m’n leesboek dat steeds spannender werd, wachtte ik op het witte kwakje hemel (há dat klinkt vies, haha). Na een kwartiertje arriveerde hij en hij was prachtig. Zacht, wit, groots, romig en hij lag er prachtig bij, op z’n bedje groen.

Toen ik m’n mes erin zette voelde ik twee seconden kleine gevoelens van teleurstelling; hij was best hard en mozzarella-achtig. Ook lekker, maar ik ging voor vol romig.

Het tweede stukje dat ik aansneed was dat gelukkig; de burrata viel uit elkaar van zachtheid. Oh oh oh. Burrata. Dat is alles was ik zeg. Oh, burrata.

Na een halfuur in de hemel vertrok ik weer bij El Filferro (aanrader dus!) om een bezoekje te brengen aan het strand. Het was inmiddels alweer vet zonnig buiten, dus de ideale omstandigheid om mijn tijd te doden op het strand. Want ja, tóch voelt zo’n laatste dag een beetje als tijd doden. Ik denk dat dat wel komt omdat ik alleen reis. Maar goed, I can handle it.

Een foto die is geplaatst door Leonie Ter Veld (@lterveld) op 7 Feb 2016 om 7:45 PST

Om een uur of 4 keerde ik terug richting mijn hotel om mijn overige bagage op te halen en vertrok ik met de Airportbus (met zonder wifi) naar het vliegveld voor mijn reis terug. Op het vliegveld verorberde ik nog een classy McDonald’s maaltijd (altijd hetzelfde) en om 8 uur ging ik de lucht in.

Ik kan weer terugkijken op een lekker weekend met mezelf. Man, wat zijn die citytrips toch heerlijk. Ik heb verrukkelijk gegeten en wil eigenlijk helemaal nog niet naar huis. Er zijn nog zó veel eettentjes die ik uit wil proberen; jullie hebben zoveel goede tips gegeven!

Maar aan alles komt een einde. Dus ook aan deze trip. Morgen moet ik om 8 uur weer op mijn werk zijn; dat is óók leuk. Maar anders. Ik ga gauw een nieuw tripje plannen. Dat iedere twee maanden in het buitenland zitten wat ik in 2015 deed beviel me wel en ga ik zeker doortrekken naar 2016. Dus mei 2016: wat zullen we gaan doen? En de grote vraag: ga ik weer alleen?

Hier nog even op een overzicht alle tips voor Barcelona, zodat je als jij ook gaat, je niet alleen mijn tips hebt, maar ook de honderden van mijn lezers kunt doorspitten.

CHECK HIER DE TIPS OP INSTAGRAMCHECK HIER DE TIPS OP FACEBOOK

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8000 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER REISVERHALEN LEES JE HIER.

3 reacties op “OP REIS: Barcelona dag 3: Burrata eten bij El Filferro

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *