Gegrilde kipfilet met zoete aardappelpuree en romige boontjes

Hoi allemaal! Afgelopen woensdagavond zou ik eigenlijk vet heerlijk uit eten gaan bij GIN, een nieuw restaurant in de Jordaan. Vét veel zin in, maar omdat ik me niet zo lekker voelde moest ik het even verplaatsen. In plaats daarvan werd er thuis lekker voor me gekookt.

Ik vertelde ik m’n vorige blogpost al dat mijn eetlust nihil is en dus aten we een totaal inspiratieloze maaltijd. Die we, tot mijn verbazing, toch nog best smakelijk hebben weten te maken. Intens saai werd dus eigenlijk dik prima. Kijk, daar hou ik van.

Overigens zie je die boontjes keihard shinen op de foto hierboven en ik ga je als je verder leest, vertellen hoe dat komt en waarom jij dat ook moet doen.

Nodig voor twee personen: 400gr kipfilet (ik at voor het eerst de bio kip van AH en die is knetterduur maar heel lekker!) – 400gr boontjes – 2 zoete aardappelen – scheutje melk – klontje roomboter – peper & zout – kipkruiden – nootmuskaat

De zoete aardappelen schil je en snij je in grove stukken. In een minuut of 10-15 kook je dit gaar. De boontjes ontdoe je van hun kop en kont en kook je in 10 minuten beetgaar. De kippetjes smeer je in met olie en haal je door wat kipkruiden en grill je een paar minuten tussen de grill (a.k.a. mijn tostiapparaat) tot ze gaar zijn en níet langer, dan worden ze droog.

Zodra de boontjes gekookt zijn giet je ze af en roer je er een klontje boter door. Daar gaan ze van glimmen en ze worden heerlijk romig van smaak. Vet goede tip! En strooi er nog een beetje nootmuskaat overheen voor de oldskool smaak van vroeger bij je moeder thuis.

De zoete aardappelen giet je ook af en stamp je fijn, met een scheutje melk en wat peper, tot een puree. Serveer alles bij elkaar en doe er appelmoes bij want appelmoes is koning. KLAAR!

Een soort van Hollandse pot, maar dan net even iets interessanter. Ik vond het chill. Het lijkt misschien heel saai, maar omdat we met ieder ingrediënt wel iets hadden gedaan (geen kale kip, kale bonen, saaie aardappelen), werd het toch echt een smakelijke maaltijd. Nice!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

SINTERKLAAS-TIP!
Vorig jaar stroomde op 5 december mijn Instagram-timeline vol met mensen die mijn kookboek cadeau kregen van de Sint. Dat wil ik dit jaar weer. Zullen we er samen voor zorgen? Geef het Gewoon wat een studentje ’s avonds eet Kookboek cadeau aan iemand óf vraag ‘m zelf en post een foto op social media! Koop ‘m via Bol.com, bij Bruna, de Bijenkorf of een andere boekenwinkel in Nederland of België!

MEER HOLLANDSE POT:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *