Spaghetti Bolognese

JOEHOE! Vanaf mijn hotelkamer in STOCKHOLM breng ik jullie een blog over mijn eten van gisteravond. Want die hebben jullie nog te goed en het is toch nog heel vroeg en ik ga me straks wel vermaken in Stockholm.

Ik at gisteravond spaghetti Bolognese, op de classic (mijn classic) manier klaargemaakt met gehakt, groentes en kruidenmix voor spaghetti Bolognese. Ik vergat alleen de Doritos (oké, nee ik moet eerlijk zijn: ik had de Doritos per ongeluk al opgegeten voordat de spaghetti klaar was) en at ‘m daarom met kaas en komkommer. En die kaas was me een partij smaakloos; ongelofelijk. Toch benieuwd naar het recept? Daar gaan we!

Nodig voor ̩̩n persoon: 150 gr half om half gehakt Рeen halve bak macaroni/spaghettigroentes (ik had van Dirk met o.a. champignons er in, was lekker!) РHonig kruidenmix voor spaghetti Bolognese Рspaghetti Рkaas Р5 cm komkommer

Kook de spaghetti in 8 minuten gaar. Bak het gehakt rul in een wok en voeg de groentes en kruidenmix er vervolgens aan toe. Klein scheutje water erbij en laat pruttelen tot een saus. Serveer de saus op de spaghetti en rasp er wat komkommer over (dit is heel leuk om te doen) en wat kaas. Ik had een rood zakje kaas van AH (iets van Italiaanse vlokken ofzo?) en daar zat echt 0,0 smaak aan. Bizar en super saai.

Ik moet dus wel toegeven dat deze spaghetti een tikkeltje saai was en ik vrees een klein beetje dat ik op mijn all-time-favourite Honig spaghetti uitgekeken raak. Nooooo! Wie heeft er een goed (lees: makkelijk en weinig werk) spaghettirecept voor me? Dan probeer ik binnenkort eens iets nieuws.

Voor nu zeg ik: adios! Ik ga Stockholm verkennen!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER RODE PASTA:

6 reacties op “Spaghetti Bolognese

  • Probeer het een keer met o.a. spekjes, gehakt, rode wijn, tomaat uit blik en een beetje worchestershiresaus. Is oprecht heel erg lekker! En als je er de tijd voor hebt het even laten pruttelen doet vaak ook al heel erg veel voor de smaak. 🙂

  • Anoniem zegt:

    Grand Italia erbe of traditionale saus pot (groot), 500 gram h/h gehakt gekruid of zelf gehaktkruiden traditioneel verstegen toevoegen, gehakt uitje of twee, knoflook vers 1 a 2 tenen, (veel) peterselie, wat paprikapoeder, beetje goudse of parmezaanse kaas erdoor of erover heen (als het klaar is). serveren met verse pasta of spaghetti van de appie. genoeg voor minstens 2 personen of iemand met een grotere maag 😉

  • Anoniem zegt:

    Zelfde recept als hierboven, maar dan met champignon- of truffelsaus (gewoon uit een potje)! ziet er heel gek uit, champignonsaus met al die groenten erin, maar is erg lekker! wel maak ik hem zonder gehakt of met vega gehakt, en dan neem ik meestal gewoon de pittige geraspte kaas van de euroshopper om erop te strooien. evt nog een stokbroodje kruidenboter erbij en klaar is kees 🙂

  • Italiaanse groentemix
    Italiaanse kruidenmix
    200 gram gehakt
    Bertolli traditionale (Ik pak altijd de grote fles voor twee personen)
    Parmezaanse kaas of pecorino

    Bak het gehakt rul, doe de groenten bij het gehakt en laat even bakken. (Ik gebruik trouwens geen boter of olie, want het gehakt is al vet genoeg.)
    Doe er de bertolli bij en laat het even pruttelen. Serveer over de pasta en rasp er wat parmezaanse kaas of pecorino over.

  • Gehakt bakken, groenten bakken, blikje tomatenpuree erbij, even meebakken, bouillon erbij en aan de kook brengen, zachtjes laten pruttelen eventjes, verse tomaten toevoegen, parmezaanse kaas toevoegen (niet uit een zakje maar van zo'n blok) en dan de pasta bij de saus zodat de pasta nog een beetje saus opneemt. Dit is duizendmaal lekkerder en gezonder dan saus uit een zakje of pakje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *