Kip met Ham-Kaas Saus, gegrilde groentes en aardappelpuree van MAGGI

Goedemorgen! Het was weer eens zo ver: ik had geen zin om boodschappen te doen en ongeveer vijfhonderd dingen in huis, dus ik moest gisteren even creatief koken met de dingen uit m’n voorraadkast. Daar vond ik MAGGI Ham-Kaas Saus en hoewel dat me dus echt behoorlijk smerig leek, probeerde ik het uit. Iets met uit je comfortzone stappen. En ragout is natuurlijk altijd heerlijk dus die twist vond ik wel een mooie uitdaging.

Ik combineerde ragout met wat gegrilde groentes (altijd goed) en MAGGI aardappelpuree, want tja: dat heb ik gewoon ook altijd in huis. Benieuwd of het lekker was? Lees door!


Nodig voor twee personen: 250gr kipfilet in stukjes – MAGGI Saus Ham-Kaas – 1 courgette in plakjes gesneden – 1 aubergine in plakjes gesneden – ongeveer 16 groene aspergetips – 1 zakje MAGGI aardappelpuree à la minute Naturel – plukje peterselie voor decoratie

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
1. Bak de kipfilet in olijfolie in een diep pannetje (wok) gaar.
2. Grill de courgette, aubergine en aspergetips in een grillpan met olijfolie tot ze mooie grillstreepjes krijgen.
3. Meng de MAGGI Saus Ham-Kaas met koud water en laat dit opkoken. Voeg de saus vervolgens bij de kip in de pan. Laat het pruttelen tot een soort ragout.
4. Meng 200ml kokend water met een zakje MAGGI aardappelpuree, tot een puree.
5. Doe de puree op je bord, leg de gegrilde groentes ernaast en schenk de kip met saus erbij. Klaar!

Tja en toen kwam het moment waarop ik voor het eerst in mijn leven een kaassaus ging proberen. Ik ben dus niet zo’n kaasfan en een kaassaus (of kaasfondue) klinkt voor mij wel een soort van als de hel op aarde. En wat denk je? Duh! Dikke aanstelleritis 😀 Vet chille saus, haha! Ik heb echt heel lekker gegeten: gewoon een lekker mals kippetje met lekker veel saus, waardoor het een ragout wordt. De gegrilde groentes zorgden voor een goede bite én lekkere smaak. Ik zou misschien alleen de volgende keer gebakken aardappeltjes er bij doen. Niet omdat aardappelpuree uit een zakje niet lekker is (jullie weten dat dit een van mijn lievelingsdingen is), maar omdat het wel een tikkeltje machtig wordt; puree én kip met ragout. Wat overigens wel weer echt fantastisch gaat zijn in de winter.

Heb jij ook iets waarvan je gruwelt, wat je eigenijk echt niet uit wil proberen? Laat het achter in de comments!

Deze blogpost is gesponsord door MAGGI!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

Eén reactie op “Kip met Ham-Kaas Saus, gegrilde groentes en aardappelpuree van MAGGI

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *