Vega: Pasta met champignons, tomatensaus, rucola, parmezaanse kaas en peppadews

Joehoe! Een vriendin van mij maakte ongeveer anderhalf jaar geleden eens een pasta voor me met peppadews (van die gevulde mini pepertjes met roomkaas) erdoor en dat vond ik zo geniaal, dat ik ‘t sinds dien best zo nu en dan nog eens door m’n pasta gooi. En vrijdag wilde ik dus ook weer een lekkere pasta peppadew maken, maarrrrrrr toen bleef het gehakt dat ik in huis had bedorven te zijn (oh mijn god, laat dit nooit gebeuren, echt dit stinkt het ergste ooit) en dus moet ik improviseren met andere ingrediënten in huis (champignons) en dat was niet per se een enorm succes. Dus… Pasta peppadew is een aanrader, maar niet per se dit recept. Probeer beter deze variant! Maar goed; toch het recept voor de liefhebber:

Nodig voor ̩̩n persoon: half zakje gesneden kastanjechampignons Р1/2 pakje tomatenblokjes Рeen handje rucola Рeen handje pasta Рbeetje parmezaanse kaas Р5 peppadews

Bak de champignons in een pan tot ze een mooi kleurtje hebben en voeg dan de tomatensaus toe. Oh, ikd eed er ook nog rozemarijnkruiden door (ja, hoe bedenk je het?!). Niet echt een aanrader, dus laat dat maar achterwege. Je kunt natuurlijk wel op smaak brengen met oregano, knoflook, peper & zout. Kook ondertussen de pasta gaar. Schep de pasta op je bord, de saus erop, een pluk rucola er op, wat parmezaanse kaas erover en dan evrdeel je de peppadews erover. Als je gaat eten snij de peppadews dat in stukjes en meng een beetje door de saus. Mmmmmm!

Die peppadews zijn echt fantastich door de pasta, maar de combi met champignons in plaats van gehakt vond ik hier gewoon niet echt een vet succes. Jammer, want ik was totaal onbevredigd na dit avondmaal. Maar goed, shit happens!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

12 reacties op “Vega: Pasta met champignons, tomatensaus, rucola, parmezaanse kaas en peppadews

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *