Holycrap wat heb ik verrukkelijk lekker gegeten vanavond. Lees je de titel van deze blogpost? Dat klínkt toch gewoon al als de hemel?
Ik had vandaag zin in iets van een lasagne en dan vooral eentje met een knapperige kaaslaag on top, van van die heerlijke grana padano. Ik fantaseerde wat en kwam tot dit recept. En jemig, dat pakte goed uit. Ik zit nog propvol, omdat ik véél te veel heb gegeten voor 1 persoon, maar ik heb wel echt zo lekker gegeten, mjam!
Nodig voor twee personen (misschien zelfs 3 personen): 7 kleine wraps (cordilla’s?) – 2 eetlepels mascarpone – 100gr spinazie – 2 eetlepels pijnboompitten – 1 tomaat – 1 bol mozzarella – beetje Grana Padano
Wok de spinazie in een droge pan totdat ‘t geslonken is. Verwarm de oven voor tot 180C. Smeer een wrap in met mascarpone en leg in een ovenschaal met de mascarpone naar boven (duh). Leg daar weer een wrap op en doe daar de helft van de geslonken spinazie op + pijnboompitjes. Doe daar weer een wrap op en bedek die met 3 plakken mozzarella en 3 plakken tomaat. Bouw daar nog zo’n torentje op (mascarpone, spinazie, tomaat) en eindig met een wrap met mascarpone. Strooi daar wat kaas over en druk de toren aan. Zet ‘m in de oven voor 15 minuutjes en snij ‘m bij het opdienen in 2en óf zelfs in 3en, als je niet een grote eter bent. Eet smakelijk!
Nou, het is wel duidelijk dat ik dit lekker vond. Zó lekker zelfs, dat ik bijna voor het eerst in mijn food-leven de hashtag #foodporn wilde gebruiken. Niet omdat het er zo onwijs smakelijk uit zag (dat viel namelijk best tegen), maar vooral omdat het echt heel heel heel lekker was.
En nu zit ik vol.
Verder had ik vandaag een awesome day at work! We hadden een presentatie van de musical Sonneveld in DeLaMar en ik kon dus onder werktijd gewoon even genieten van o.a. Het Dorp, Aan de Amsterdamse grachten en meer! Midden op de dag! #anotherdayattheoffice. Nice! Ennnn ook leuk: vandaag verscheen op culy.nl en op mariekevanwoesik.nl leuke blogpots over mijn boek 😀 yay! 😀
Minder leuk; ik las de eerste slechte review van mijn boek. Hoort er ook bij, en staat niet in verhouding met alle positieve reacties, maar toch blijft zo’n negatieve dan steeds in je hoofd hangen. Stom hè? Maar goed, hoort er bij, doen we niks aan en we gaan gewoon weer door met wat heel veel mensen, inclusief mezelf, gelukkig wel blij maakt :).
PS: Als je in dit recept de mozzarella weglaat en de mascarpone vervangt door kruidenroomkaas heb je volgens mij een hele lekkere (machtige!) goedkope variant van dit recept.
See you later guys!
Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!
Kitty zegt:
Sorry, maar vega is toch echt zonder kaas. Bij veggie kan t wel. Ik zoek alleen op vega. Helaas kan ik dit alles niet eten
Katharina zegt:
Dit is echt zoo lekker! Kon het de eerste keer dat ik het maakte inderdaad niey in mijn eentje op, dus vanavond maak ik het samen met mijn vriend 🙂
Maaike zegt:
Dit is echt super lekker! Grote hit bij mijn studentenhuis, de grote mannen kregen het zelf nauwelijks op, en ze misten het vlees geeneens zeiden ze, dat is een compliment, als vegetariër. Dankjewel! Liefs
Susan zegt:
Sinds ik dit receptje heb ontdekt is het echt m'n troostvoedsel geworden haha!! Het verslaat zelfs een zelfgemaakte mac and cheese!
Thanks Leonie!
Mandy zegt:
Oké, dit was superlekker. Heb de hoeveelheden voor twee avonden mezelf voor, en dat was prima! Ik gebruikte kruidenroomkaas ipv mascarpone, omdat ik dat vergeten was. Alleen werd daardoor de onderste tortilla bij mij een natte bende. Tweede keer de oven op 200 gezet, toen ging het al beter.
leonie zegt:
ah wat leuk om te lezen dat je het ook lekker vond!!
Anoniem zegt:
Ik heb zoiets wel eens gemaakt met andere ingredienten. Kleine dunne pannenkoekjes bakken – creme fraiche, gerookte zalm en gebakken champignons ertussen in verschillende lagen totdat je een 'pancake-cake' hebt. Was echt te lekker!!
leonie zegt:
Jaaaa pannenkoekentaart is awesome!
Michelle zegt:
Ooh, ik kom dit tegen door je top 5-blogpost en wat ben ik daar blij mee zeg. Ik ga dit héél snel eens maken!
leonie zegt:
Ah wat goed 😀
Red Sonja zegt:
Ooeeeh, dit lijkt me zo lekker! Had 'm nog niet gezien, maar kwam 'm net tegen via je top 5 posts! Waarvoor dank! Ik ga dit vanavond maken 😀
leonie zegt:
Ah wat goed dat je er zo toch nog bij bent gekomen. Was het lekker?
Ellen zegt:
Wow, ziet er heel leuk uit. Snel proberen!
Nog een tipje: je linkje bestel mijn kookboek "hier" doet het nu. Affiliatelinkje naar bol.com erbij?
Groetjes, Ellen van bol.com
leonie zegt:
Hoi Ellen! Ik heb een betere (affiliate) deal met Soemer.nl, vandaar dat ik daar naar doorlink. Zo nu en dan ook naar bol.com hoor, via het partnerprogramma :).
Bibii zegt:
Vandaag meteen gemaakt. Een echte aanrader! Iedereen vond het jummie
leonie zegt:
Oeeeh nice 😀 Leuk dat je het ook even laat weten!
Anoniem zegt:
Nomnomnom dit moet ik gewoon een keer proberen :D!
Zou het lekker zijn om kleine blokjes chorizo toe te voegen ?
leonie zegt:
Ja absoluut! Of spekjes!
Merel Timmerman zegt:
Mmmm lijkt me heerlijk!! Ik heb geen oven in m'n studentenhuis en mis m zó vaak
leonie zegt:
Ah potverdikkie, dat zou ik ook echt missen. Je kunt misschien de pannenkoekenvariant maken, met warme pannenkoeken ipv wraps en dan de toren in de pan bouwen en dan de deksel er op en kijken of 'ie dan ook warm wordt?
leonie zegt:
Rucola!! Of courgette?
Lonneke Janssen zegt:
Jezus, dat ziet er lekker uit! Alleen ben ik allergisch voor spinazie 🙁 Heb je misschien een idee voor een vervanger? Broccoli is wel lekker, maar misschien wat dik voor ertussen?
leonie zegt:
Ah nooo, wat een ramp! Spinazie is zo lekker! Je kunt ook voor rucola of courgette gaan?
Sanne zegt:
Ik ga het morgen meteen proberen! heb er nu al zin in 🙂
leonie zegt:
Nice! Hoe was het? 😀