Vega: Tortillataart met spinazie, mascarpone, tomaat, mozzarella, pijnboompitten en een kaaskorst

Holycrap wat heb ik verrukkelijk lekker gegeten vanavond. Lees je de titel van deze blogpost? Dat klínkt toch gewoon al als de hemel?

Ik had vandaag zin in iets van een lasagne en dan vooral eentje met een knapperige kaaslaag on top, van van die heerlijke grana padano. Ik fantaseerde wat en kwam tot dit recept. En jemig, dat pakte goed uit. Ik zit nog propvol, omdat ik véél te veel heb gegeten voor 1 persoon, maar ik heb wel echt zo lekker gegeten, mjam!

Nodig voor twee personen (misschien zelfs 3 personen): 7 kleine wraps (cordilla’s?) – 2 eetlepels mascarpone – 100gr spinazie – 2 eetlepels pijnboompitten – 1 tomaat – 1 bol mozzarella – beetje Grana Padano

Wok de spinazie in een droge pan totdat ’t geslonken is. Verwarm de oven voor tot 180C. Smeer een wrap in met mascarpone en leg in een ovenschaal met de mascarpone naar boven (duh). Leg daar weer een wrap op en doe daar de helft van de geslonken spinazie op + pijnboompitjes. Doe daar weer een wrap op en bedek die met 3 plakken mozzarella en 3 plakken tomaat. Bouw daar nog zo’n torentje op (mascarpone, spinazie, tomaat) en eindig met een wrap met mascarpone. Strooi daar wat kaas over en druk de toren aan. Zet ‘m in de oven voor 15 minuutjes en snij ‘m bij het opdienen in 2en óf zelfs in 3en, als je niet een grote eter bent. Eet smakelijk!

Nou, het is wel duidelijk dat ik dit lekker vond. Zó lekker zelfs, dat ik bijna voor het eerst in mijn food-leven de hashtag #foodporn wilde gebruiken. Niet omdat het er zo onwijs smakelijk uit zag (dat viel namelijk best tegen), maar vooral omdat het echt heel heel heel lekker was.

En nu zit ik vol.

Verder had ik vandaag een awesome day at work! We hadden een presentatie van de musical Sonneveld in DeLaMar en ik kon dus onder werktijd gewoon even genieten van o.a. Het Dorp, Aan de Amsterdamse grachten en meer! Midden op de dag! #anotherdayattheoffice. Nice! Ennnn ook leuk: vandaag verscheen op culy.nl en op mariekevanwoesik.nl leuke blogpots over mijn boek 😀 yay! 😀

Minder leuk; ik las de eerste slechte review van mijn boek. Hoort er ook bij, en staat niet in verhouding met alle positieve reacties, maar toch blijft zo’n negatieve dan steeds in je hoofd hangen. Stom hè? Maar goed, hoort er bij, doen we niks aan en we gaan gewoon weer door met wat heel veel mensen, inclusief mezelf, gelukkig wel blij maakt :).

PS: Als je in dit recept de mozzarella weglaat en de mascarpone vervangt door kruidenroomkaas heb je volgens mij een hele lekkere (machtige!) goedkope variant van dit recept.

See you later guys!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

25 reacties op “Vega: Tortillataart met spinazie, mascarpone, tomaat, mozzarella, pijnboompitten en een kaaskorst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *