Hallo allemaal! Vanavond was het (alweer) feest! Tijd voor champagne en taart want ik heb vandaag te horen gekregen dat ik een vast contract krijg bij DeLaMar! 😀 Ik werk er al 3 jaar en het was even spannend of het zou gaan komen of niet, en vandaag hoorde ik dus van wel:D WIEHOE! Champagne & taaaaaaart!
Verder ging ik lekker samen met le boyfriend eten. Ik wilde óf kikkererwtenburgers maken (daar had ik zin in), of zalm met rijst en sausje (lekker makkelijk) of Mexicaanse wraps. Boyfriend koos voor dat laatste, maar toen was dat opeens op in de appie (grrrrr) en moest ik iets anders verzinnen. Het werd Turkse Durum, ook uit een pakje van Knorr Wereldgerechten en ik heb echt gruwelijk lekker gegeten.
Nodig voor twee personen: 400 gr kippendijen – 1 rode appel – 1 rode paprika – 10cm komkommer – paar tomaatjes – beetje feta – 1 grote ui – 150ml magere yoghurt – Knorr Wereldgerecht Turkse Durum
Snij de kip in stukjes en leg met olijfolie in de marinade, zo’n 10 minuutjes. Snij de ui, paprika, appel en komkommer tot kleine stukjes. Bak de ui glazig in de wok. Voeg de paprika toe en bak zo’n 2 minuutjes. Voeg dan ook de kip toe en laat lekker pruttelen tot de kip gaar is. Voeg dan ook de appel er aan toe. Maak ondertussen een dressing van de yoghurt met de sausmix en verwarm de durums in de magnetron. Smeer je durum in met de yoghurtsaus, doe er het kip-paprika-appelmengsel in en eventueel wat komkommer. Serveer ernaast een minisalade van tomaatjes, komkommer en wat feta. Eet smakelijk!
Ik vond het SUPER lekker. Ik ben echt gek op deze Turkse Durum, die volgens mij absoluut NIETS met echte Turkse Durum te maken heeft, maar het is echt een lekkere frisse, zoete maaltijd. Vaak vind ik het alleen net niet genoeg voor twee personen, dus je moet wel écht 400gr kip nemen als je het mij vraagt. En die salade erbij was wel vriendelijk. Dus, VET heerlijk gegeten. En daarna dus nog champi gedronken en voor het eerst in m’n leven zo’n taartje. En nu vrees ik dat ik er een nieuwe verslaving bij heb. Ik MOET meer van die taartjes. Gelukkig is het inmiddels 3 minuten voor 10 en is de Ap dus bijna dicht. Zelfbescherming.
Aju!
PS: De foto’s zijn echt crap deze week, maar ik heb nog geen goede fotolamp en het is helaas niet meer licht ‘s avonds als ik thuis kom. Binnenkort even een goede lamp aanschaffen! 🙂
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!
Daphne zegt:
YUM!
Ziet er heerlijk uit. Ik heb dit soort bloemtortilla's ook al eens helemaal zelf gemaakt, was niet heel veel werk én nog lekkerder!
leonie zegt:
Hoe maak je ze zelf?
Karlijn zegt:
Jaa de prut is wel genoeg alleen niet genoeg wrapjes. Goede tip van de pita's! En ik zou zelf ook n teentje knof door de saus doen, veuls te weinig knoflook anders 😮
leonie zegt:
Hahahaha
Anoniem zegt:
Yummm ik hou ook zo van het durum pakketje! Ik vind alleen die kleine wraps zo onhandig eten (vooral met dat heeeerlijke sausje waar ik altijd veel te veel van wil) dus ik eet het altijd met pita broodjes! Scheelt een hoop geknoei 🙂
leonie zegt:
Oeh goeie tip! De wraps zijn inderdaad net te klein…