Ultiem festivalvoer: De hamburgerbar!

Hoi leuke lezers! Het is bijna juni en dat betekent dat het festivalseizoen al flink van start is. En ik heb er gigantisch veel zin in. Mijn festivalplanning tot nu toe:

Zaterdag 31 mei: Rollende keukens (Amsterdam, Westerpark)
Donderdag 12 juni: Het hoofdgerecht (Amsterdam, Het Stenen Hoofd)
Zaterdag 5 juli: Festival De Beschaving (Utrecht, Botanische tuinen)
Zaterdag 23 augustus: Festival The Brave (Amsterdam, De tuinen van West)

Heb jij al festivals op de planning staan? 

Ik ga dit jaar in samenwerking met Festival De Beschaving op zoek naar het ultieme festivalvoer. En daarbij heb ik jullie, mijn lezers, nodig. Een tijdje geleden zat ik met de organistie van Festival De Beschaving om tafel te brainstormen en het lijkt ons heel leuk als ik met een ‘Gewoon wat een een studentje ’s avonds eet’-achtig standje op Festival De Beschaving ga staan met ultiem festivalvoer. Of wellicht ga ik, naar aanleiding van jullie input, op zoek naar de juiste cateraar van jullie ultieme festivalvoer. Het is in ieder geval de bedoeling dat ik er samen met jullie achter kom want nou ultiem festivaleten is. En dan zorg ik er samen met de organisatie van Festival De Beschaving voor, dat jij precies dat op 5 juli kunt eten in de Botanische tuinen van Utrecht, alwaar Festival De Beschaving plaatsvindt. En ik ben daar natúúrlijk ook. En met mij o.a. Jett Rebel, Chef’Special, Jan Jaap van der Wal en Rob Wijnberg. LEUK! Toch?

Mijn ultieme festivaldag & festivalvoer
Ik ben dól op festivals, maar wordt lang niet altijd gelukkig van het eten wat er is. Waar ik wel gelukkig van zou worden? Let op! Mijn ultieme festival-eet-dag zou beginnen bij een standje van de Yoghurt Barn, met de lekkerste yoghurts om je dag super goed mee te beginnen. En daarna lekker genieten van muziek, cabaret en wetenschap, heerlijk. Dan zou ik gaan lunchen en dan ’t liefste bij een standje met heerlijke belegde broodjes. Op lowlands stond in dat jaar dat het zo bloedheet was, een stand van Oxfam Novib, met broodjes met heerlijke verse ingrediënten en een verrukkelijke verfrissende drank van koud water met munt en citroen. Vet heerlijk.

En daarna ga ik natuurlijk over op een biertje, geen festival zonder biertjes. Mjam! Als snack tussendoor vind ik churros het altijd erg goed doen op festivals, maar ook zou ik het ideaal vinden als ergens een standje zou zijn met allemaal verschillende soepen, als lichte maaltijd. Zo stond op Welcome to the village (Leeuwarden) vorig jaar een standje met heerlijke zelfgemaakte biologische soepen. Man, wat is dat heerlijk als je de dag ervoor te veel hebt gedronken waardoor je je totaal kut voelt de volgende dag op het festival. Soep it is!

Maar daarna moet er natuurlijk een flinke avondmaaltijd gegeten worden. En daarbij gaat mijn voorkeur niet uit naar één ding. Echt ultiem zou ik een hamburgerbar vinden; een stand waar je zelf je hamburger samen kunt stellen met allemaal verschillende ingrediënten. En dan wel echt zo’n goeie burgerbar; met goed vlees (bijvoorbeeld zoals die van de Thrill Grill, die vorig jaar op De Wereld Draait Buiten stonden) en goed brood. En ook een vegaburger. En gewoon écht veel keuze in ingrediënten. Dát is wat mij betreft ultiem festivalvoer.

En daarom besloot ik vandaag meteen maar uit te proberen welke burgers er dan wat mij betreft zeker geserveerd zouden moeten worden. Ik maakte vandaag voor mezelf drie kleine hamburgers met hele verschillende ingrediënten. Dure maaltijd zo voor mezelf, maar het vakantiegeld is net binnen dus ik mocht even spenden, hahaha. Nou; hier mijn recept voor drie verschillende heerlijke burgers.

Benodigdheden:
Mexicaanse burger: 1 hamburger – een stukje stokbrood (biologisch AH is heerlijk) – 1/2 avocado – 1 kleine teen knoflook – 3 plakjes chorizo – 1 theelepel mayo
Italiaanse burger: 1 hamburger – stukje stokbrood – 1/2 bol buffelmozzarella – 2 theelepels zelfgemaakte pesto – 1/2 tomaat
Classic burger: 1 hamburger – stukje stokbrood – 2 plakjes pancetta – 1/2 rode ui – 2 plakjes kaas – 1 theelepel barbecuesaus

Bereiding:
Bak de hamburgers. Snij je brood open. Voor de Mexicaanse burger prak je de avocado fijn met knoflook en wat mayo. Dit smeer je op je broodje, je legt er chorizo op en later ook de gebakken hamburger. Eventueel nog zongedroogde tomaatjes toevoegen. Voor de Italiaanse burger snij je de mozzarella en tomaten in plakken. Smeer de pesto op je broodje, leg de plakken tomaat en mozzarella er op en daar weer op je burger. Voor de classic hamburger snij je een ui in ringen en deze bak je even glazig in de pan. Ook de pancetta bak je eventjes, tot ’t wat knapperig is. Doe barbecuesaus op je broodje, daarop de uienringen, de pancetta en daarop je burger met een plak kaas (die je eventueel al in de pan even op de burger legt, zodat de kaas smelt).

Van deze drie burgers vond ik de Mexicaanse het lekkerst. Daarna de classic. Maar hoe ideaal zou het zijn als je gewoon bij 1 standje op een festival, de keuze hebt uit zulke hamburgers?! Lijkt mij TOP!

Maar, ik ben vooral ook gigantisch benieuwd naar jouw ultieme festivalvoer. Van het begin tot het einde van de dag! Laat het achter in de comments. En dan ga ik er samen met Festival De Beschaving voor zorgen dat ’t 5 juli terug te vinden is op dit festival in Utrecht. Zie ik je daar?

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


17 reacties op “Ultiem festivalvoer: De hamburgerbar!

  • Ellebelle zegt:

    Wat van mijn ideale festivalvoer heb ik (toch wat verbazend) gevonden op de Zwarte Cross. In The Bayou (een weide voor rockabilly, country, americana, southern style music) hebben ze het Beste. Eten. Ever.

    2 grote kampvuren met daarboven een lompe stalen grill, waarop de allerlekkerste verse burgers en pork chops bereid werden. Denk die op een stuk brood met verse groenten en salade naar keuze, en een goede schep saus, en mij kon je wegdragen.

  • Best Kept Secret Festival in de Beekse Bergen is een super leuk festival waar echt super uiteenlopend eten te verkrijgen is. Ik kom van Antwerpen, België helemaal naar Nederland voor dit festival waar niet alleen fantastische namen maar ook heerlijk eten wordt voorgeschoteld. Dit jaar hebben ze er zelfs een tomatenkraam staan waar je alles met tomaten kunt eten! Check zeker hun site om er alles over te weten te komen: http://www.bestkeptsecret.nl/04/29/complete-food-line-up-best-kept-secret-2014/ Zelf vind ik dat festivalvoer toch iets te duur, ja ik weet het, ik ben maar een arm studentje. Daarom nemen we zelf altijd veel eten mee, mijn favortiet is daarbij lekkere tomatensoep met mozarella uit brik met daarbij krakotten met geitenkaas, een echte TOPPER!

  • Wat ik vooral mis is 'gezond' festivalvoer. Vorig jaar was het op deBeschaving verschrikkelijk warm, waardoor niet alleen gratis water mistte, ik had ook onwijs veel zin in vers fruit. Het vegetarische aanbod mist ook vaak. (Pickles in Utrecht heeft fijne vegetarische burgers, wellicht staan die dit jaar al op deBeschaving)

    • Anoniem zegt:

      Pickles heeft sinds kort een rijdende hamburgerbar (ofzo, geen idee hoe ze het noemen), dus kan me voorstellen dat ze daar wel wat festivals mee af zullen gaan!
      Leonie: misschien is dat ook wel een goede partij om mee rond de tafel te zitten om je hamburgerplan op de beschaving rond te krijgen?

  • Anoniem zegt:

    Op een festival wil iedereen toch gewoon die-hard patat, pizza, pasta, kapsalon, turkse pizza en alcohol!!! Zo'n dag staat in het teken van makkelijk, lekekr en genieten. Verder geen moeilijk gedoe ;)!

  • Voor ontbijt wil ik wel iets stevigers dan yoghurt, ik ga dan toch liever voor iets als een bagel of stokbroodje met lekker beleg. Glaasje sinaasappelsap erbij graag.

    Voor lunch op een festival vind ik iets lichts als salade of dim sum wel fijn, je moet tenslotte nog een hele dag lopen en bewegen. En ik wil graag ijsjes gedurende de dag!

    In de avond wil ik gaan voor goed vullend voedsel dat je met de hand kan eten, dus Turkse pizza's of shoarma (mijn favoriete festival voedsel), gefrituurde kip, satay of hamburgers 🙂

  • Anoniem zegt:

    Ik ga deze zomer voor de derde maal naar Tomorrowland! Daar staan ook (Belgische) topchefs die hun eten serveren en heb je sowieso al een ruime keuze tussen bv.: chinees, thai, hamburger, luxe-hamburger, barbecue, etc… Niet enkel een aanrader voor de muziek, maar ook voor het eten dus! 🙂

  • Anoniem zegt:

    Een goed ontbijt zou fijn zijn ja! En iets met groente. Maar in het algemeen komen mensen niet voor het eten op een festival en met een dagfestival maakt met het geen moer uit.

  • Inderdaad de yoghurt, heerlijk als ontbijtje! En als avondeten vind ik t chill als ze iets van groenten hebben, zo'n soepje of verse hamburgers zijn inderdaad lekker! Of iets gewokt is ook altijd lekker. Maar vind het ook altijd wel belangrijk dat het een beetje betaalbaar is. Ijsjes op een warme dag vind ik ook een aanwinst, misschien echte fruitijsjes ofzo?

  • Ik houd op festivals altijd van pastasalades in zo'n lange beker, dat vult goed en voelt ook nog semi-gezond. Vorig jaar had ik een heel lekkere van catering Just Like Your Mom (die doet alles vegan, ook bijv vegan cupcakes etc). Verder idd dikke soepen, en ook wraps vind ik altijd een heel goed idee! Zowel warme als koude. In ieder geval iets wat heel goed vast te houden is en een combi van vullend en gezond.

    Vorig jaar had iemand bijv een heel bord met couscous maar dat heeft een ontzettend omgooi-gevaar.

  • Het zou heel fijn zijn als festivals meer keuze (of überhaupt) iets hebben voor mensen die allergieën hebben. Gluten/tarwe vrije snacks zijn er helaas nog veel te weinig.

    Verder vind ik het idee van yoghurt barn ook heel leuk, maar is dat ook lactose vrij?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *