Vega: Pizza Calzone met groentes en Grano Padano

Goedenavond! Vandaag had ik geen flauw idee wat ik wilde eten en besloot ik dat ’t weer eens tijd werd voor een zelfgemaakte pizza. In verband met Meat Free Monday moest ’t natuurlijk vega zijn, dus maakte ik een vega pizza Calzone!

Je maakt de vulling door 1 gele paprika, een paar champignons, wat kappertjes, een half blik tomatenstukjes, 100 gram Grano Padano (kaas) en 2 eetlepels oregano te mengen. Voor de pizzabodem gebruik ik altijd Knorr mix voor pizzabodem. Zorg dat je de bodem heel dun maakt. Leg dan op de helft de vulling en vouw de pizza dicht tot het lijkt op een calzone die je ook in een restaurant krijgt. Dit gaat 25 minuutjes op 220C in de oven.

Ik vond het eigelijk behoorlijk tegenvallen, maar weer niet zo goed wat er precies verkeerd ging. Misschien dat de pizzabodem van Knorr hier niet het meest geschikt voor was…?

Anyway, dat was ’t voor vandaag! Byebye

Misschien vind je dit ook lekker:6 reacties

Anoniem -

Mss helpt het als je de vulling wat "vettiger" maakt door er mozzerella doorheen te laten smelten?

leonie -

Ik denk inderdaad dat dat helpt!!

Mariska -

Je moet ook eigenlijk echt je eigen deeg maken! Zo simpel en zo lekker. Alleen je moet wel even het geduld hebben dat je het moet rijzen, maar je kunt het ook 's nachts in de koelkast laten rijzen, of een hele dag. Je kunt het deeg zelfs in de diepvries bewaren!

Ik maak altijd het deeg van het recept van Laura Vitale. En laatst heb ik ook haar Calzone gemaakt: http://www.youtube.com/watch?v=TlSXqNZ9MeI

Mmmmm 🙂

leonie -

Thanks voor je recept!!

Nina -

Klopt het dat het dan toch 3 sterren krijgt, ondanks dat je het behoorlijk vond tegenvallen?

leonie -

Haha, ja 3 sterren is een soort van gemiddeld. Het was niet vies, 't was prima te eten. Ik had er alleen meer van verwacht 😉

Reageer ook