Zelfgemaakte kip kerrie (zonder zakje)

Hello allemaal! Vorige week maakte ik voor het eerst ooit echt zelf rijst met kip kerrie en ik heb me toch een tering lekker recept klaargemaakt. Allegoden nog aan toe: dit was verrukkelijk.

Op Facebook vroeg ik jullie om inspiratie voor zelfgemaakte kip kerrie en aan die reacties heb ik echt zoveel gehad. Dank daarvoor! Bij mij kwam er dit recept uit:

Nodig voor 1-2 personen: 2 kippendijen – 1/4 blokje kippenbouillon – een stukje verse gember van 2x2cm – 1 ui – 10 champignos – 2-3 eetlepels kerriepoeder – 250 ml kokosmelk – 2 kneepjes limoensap (of 1 /2 limoen erover uitknpijpen) – 2 eetlepels bloem – 2 handjes spinazie – beetje verse peterselie – grof zeezout – witte rijst

Snijd de kippendijen, ui en gember in stukjes. Doe ui en gember in de pan en voeg een eetlepel kerriepoeder toe. Bak dit op middel vuur totdat de ui er glazig uitziet. Voeg dan de kippendijen er aan toe en bak dit 10 minuten. Doe er dan 1/4 blokje kippenbouillon bij en een scheut water zodat de kip bijna onder staat. Laat dit pruttelen totdat vrijwel al het vocht verdampt is. Doe er dan alle kokosmelk bij en laat dit lekker pruttelen. Snijd de champignons in partjes en doe die ook bij de saus. Laat dit pruttelen totdat de champignons gaar zijn (minuut of 6-10) en totdat de saus een mooie dikte heeft. Als de saus niet per se dikker wordt, kun je er nog wat bloem bij doen. Breng de saus verder op smaak met meer kerriepoeder (hoef je niet zuinig mee te doen). Zodra de saus echt klaar is (en de rijst ondertussen gekookt), doe je nog een beetje limoensap er doorheen. En BAM, opeens is dit gerecht meesterlijk geniaal. LEKKER.

Laat nog wat spinazie slinken in de saus (even de deksel op de pan), serveer het met rijst en breng eventueel nog op smaak met wat grof zeezout of Maggi! Aftoppen met verse peterselie (omdat het leuk staat) en eet smakelijk!

Man, man, man. Wat was dit LEKKER. Het smaakt niet zoals de kip kerrie uit een pakje, maar is echt bijzonder geweldig van smaak. Wat ik zo chill vond, was dat je een hint gember proeft, de kokosmelk een duidelijke, maar subtiele smaak meegeeft, de limoensap is al helemaal een bizar geweldige toevoeging en de basis is natuurlijk dan die kerrie. Echt: smaaksensatie dit!

Ik ben super benieuwd wat jij er van vindt als je dit klaar maakt. Laat je het hieronder weten of via #GWESSE of #gewoonwateenstudentjesavondseet op social media? <3

Vanaf nu is mijn derde boek te reserveren!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?


5 reacties

teunielle -

Ik heb dit zojuist gemaakt alvast voor vanavond, vet chill. En het ruikt mega lekker! En natuurlijk even geproefd.. Man, als er vanavond nog wat is om op te eten is een prestatie (als het nog niet op is van te voren). Ik heb er alleen wat meer lekkernij toegevoegd (lees ; sugarsnaps, paprika en peultjes i love them). Ik heb zin in vanavond, duurt lang duurt lang…..

Kim -

Mijn laatste curryprobeersel is thuis niet in goede aarde gevallen, ik zal deze toch eens moeten proberen.

leonie -

Jaa zeker doen! Deze móet wel lukken!

Juul -

Aah klinkt zo lekker! Behalve dat ik niet van kokos(melk) houd, enig idee of ik het kan vervangen met melk of kookroom?

leonie -

Absoluut! Ik zou dan van die alpro soya cuisine doen, dat is echt lekker spul. En anders gewoon kookroom!

Reageer ook