Nasi met nepkip en ei

OLA! Ik ben helaas nog steeds niet uitgepraat over m’n ziekbed van de afgelopen week, want ook gisteren was ik nog niet helemaal in orde (en zelfs vandaag ben ik nog niet topfit) en at ik dus saai. Ik heb gewoon nog nergens zin in en proef niks, dus dan is koken vrij zinloos. Anyway, ik dook wel gewoon de keuken in en maakte een nasi met extreem veel kruiden, zodat ik tenminste íets zou proeven.

Nodig voor één persoon: 1/2 bakje nepkip van de vegetarische slager (sowieso verkrijgbaar bij AH) – 1/2 zakje nasi-groentes – 1 zakje nasi-kruiden – 1 kopje witte rijst – 2 eieren

Bak de nepkip even aan in een beetje kokosolie. Voeg daar dan de groentes en de kruiden (het hele zakje) aan toe en bak dit totdat de rijst gekookt is. Die kook je dus ondertussen in 8 minuten gaar. Ook in de tussentijd: bak twee eieren, sunny side up. Dus niet omkeren en lekker kledderig houden aan de bovenkant. Waarom? 1. Omdat dat thunderlekker is en 2. omdat de nasi op zichzelf vrij droog is (ik was satésaus vergeten in de supermarkt, kill me now) en dan brengt dat ei tenminste nog iets van nattigheid.

Serveer eventueel met ketjap, seroendang (kokos en pinda) en gebakken uitjes, zodat het meer smaak krijgt.

Ik kan niet zeggen of het lekker was, want ik proefde geen ruk, haha. De structuur was in ieder geval geslaagd.

Best lastig hoor, chef zijn zonder smaakpapillen. Ik ben zó klaar met deze intense griep. *neemt nog een vitaminepil*.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!


2 reacties

Jantina -

Probeer eens de vega kip van vivera, die is veel chiller!

chantal -

Ik maak altijd nasi als ik geen zin heb om te koken, geen tijd heb of geen inspiratie. Rijst opbakken is nog makkelijker dan koken (de pan schoonmaken is een ander verhaal). Die Vega kip vind ik persoonlijk alleen te eten met een lading kruiden of chilisaus haha. Wij doen meestal tofublokjes

Reageer ook