I need your help! Tips voor Parijs?

Hallo leukerds! Ik heb jullie hulp nodig! Binnenkort, ik denk aan november of januari, wil ik weer een reisje maken in m’n eentje en ik zit sterk te denken aan Parijs. Lekker met de Thalys, voor een dag of vier.

Vorig jaar maakte ik zo’n reis naar Rome en Rome is echt een perfecte stad om in je eentje heen te gaan en te genieten van verrukkelijk voedsel. Nu wil ik dat ook in Parijs doen! Maar één detail; ik ben geloof ik niet echt gek op Frans eten. Maar dat zie ik daar wel. Ook weet ik dat Parijs eigenlijk leuker is als het warmer is, maar ik wil zo graag in november/januari weg en ik wil niet te ver weg en wil al heel lang weer eens naar Parijs…

Dus, nu heb ik jullie hulp nodig, want ik weet NIETS van Parijs. Ik ben op zoek naar tips voor hotels, restaurants en dingen om te doen. Belangrijk daarbij is:
– ik ben totáál niet avontuurlijk en heb ook helemaal niet de behoefte om dat wel te zijn haha
– ik wil een hotel in een veilige buurt, ergens waar ik me sowieso op m’n gemak voel
– ik doe het liefst alles te voet of per fiets, dus het zou ook fijn zijn als het hotel een beetje dicht bij ‘alles’ zit
– niet te duur, maar het hoeft ook niet het allergoedkoopste ooit te zijn
– Wifi in de kamer in het hotel is een must (anders kan ik niet bloggen ;-))

Ik heb er nu al zo veel zin in! 😀 Kom maar op met jullie tips 😀


LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

26 reacties op “I need your help! Tips voor Parijs?

  • Anoniem zegt:

    Ik ben net terug en heb in een fabeltastische tent gegeten:

    Maison de Lozère, een ontzettend schattig knus restaurantje met een menu van 24,50 maar ABSURD lekker bereid eten, werkelijk alles wat ik voorbij zag komen was heerlijk, zelf had ik de foie gras (knapperig gebakken met gemarineerde appelpartjes omnomnom) en de zalm (met gekarameliseerde peer, groentes en heel lekker gekruide knapperige ovenaardappeltjes). Hij zit in Saint Germain de Près, zuidzijde dus, heel dicht bij de Seine en metrostation, en er tegenover zit een gezellige Engelse pub voor een lekker speciaalbiertje voor of na het eten! Yelp link: http://www.yelp.com/biz/maison-de-la-lozère-paris

  • Net terug uit Parijs …
    4 dagen, 3 nachten geweldige tijd gehad.
    We hadden bij Bridgestreet – Le Marais geboekt, en kwamen in de 'wijk' Opera terecht
    appartement, 300€ ( 3 nachten ) eigen Wifi ( Orange ) dus geen mee-liftende buren 😉

    Héél veel gewandeld, Champs Elysee tot aan Arc d'triomphe, en langs de Seine tot aan LesHalles.
    Gegeten in een Bistro "cour de Rome" http://www.yelp.com/biz/la-cour-de-rome-paris
    Gewoon een alledaagse Bistro 2 personen 75€ uiensoep, biefstuk frites en dessert flesje wijn
    dag 2 op Champs Elysee – Cafe di Roma, een Italiaans restaurant zelfde bedrag ongeveer
    dag 3 was bij Rive Droite http://www.caferivedroite.com/cafe-rive-droite-paris-restaurant-karaoke.htm
    gezellige moderne uitstraling, en fantastische service !
    De laatste dag was er één van doorkomen, en losse eindjes, dus baguettes, zoetigheid en dergelijke.

    Ik zou zeker nog een keer voor een appartement gaan, in elke buurt zitten supermarkten voor de kleine benodigdheden, ( monoprix, logo = omgedraaide vodafone druppel ) en bijna elke wijk heeft zijn mini markten en vers-stalletjes.

    Vervoer …
    Ga voor een paris visite ( 2, 3 of 5 dagen en 1-3 zones ) dan kan je onbeperkt reizen met OV voor 35€
    Of een Navigo Semaine, een electro badge.
    Ik heb gigantisch veel info van de site parijs alacarte gehaald, zeker een aanrader
    http://www.parijsalacarte.nl/ticketsopenbaarvervoer.html
    ( ook voor andere dingetjes btw )

    Laatste dingetje waar ik heel veel baat mee gehad heb, zijn de apps voor het OV
    https://play.google.com/store/apps/details?id=net.ixxi.ratp.tourisme
    ( metro routes en planning )
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tripadvisor.android.apps.cityguide.paris
    ( cityguide met lichte routeplanner )
    Beide apps kan je offline gebruiken, dus handig onderweg, zonder het data-abo waar we zo aan gewend zijn.

    Vooral … Geniet, en maak aantekeningen, ik ben nu al 40% kwijt van onze belevenissen 😐
    < thank god for the photo's >

  • Anoniem zegt:

    Qua restaurants ken ik enkele toppers! Elke keer als ik in Parijs kom ga ik hier naartoe en elke keer weer was het eten even lekker!!

    In de buurt van Montmartre ligt het restaurant Il Picollo Caratello, Rue Audran (9 denk ik). Dit is een zijstraat van Rue Abbesses, de grotere winkelstraat met leuke boetiekjes met vintage tassen, juwelen, …. Perfect in combinatie met een bezoek aan de wijken Montmartre, Place du Tertre en de Moulin Rouge!
    Behoorlijk goedkoop, hoofdgerechten vanaf 10 EUR. Super lekker!! Reserveren is wel noodzakelijk. Lekkerste gerecht: De Lasangna Rossa!

    De eigenaars hebben twee zaken tegenover elkaar gelegen. Je hebt aan de ene kant een pizzeria waar je 's middags terecht kan voor een lekkere lunch (echt een aanrader!) en aan de andere kant van de straat kan je 's avonds terecht voor de heerlijkste pasta's!

    Ik ben een tijdje geleden met een groepje vrienden naar Parijs geweest en na ons dinnertje in Il Picollo Cartello wilden ze er elke avond opnieuw gaan eten! 🙂

    Nog een aanrader, vlakbij de Bastille is "Café de l'Industrie" .http://www.resto-de-paris.com/le-cafe-de-l-industrie-bastille/restaurant/paris Dit restaurant is een behoorlijke grote typische Parijse brasserie met een ongedwongen sfeertje. Het is een vrij druk restaurant, ook qua aankleding, maar het is gezellig en ook superlekker.

    Het allerlekkerste voorgerecht was een speciaal gevulde ravioli (ik dacht met geitenkaas). Bij de hoofdgerechten krijg je de keuze tussen diverse bijgerechten maar de huisgemaakte aardappelgratin is echt hun specialiteit!

    Zelfs als je à la carte bestelt kan je gemakkelijk voor zo'n 30 euro weer drie gangen eten. Het ligt een beetje verscholen in een klein straatje maar toch is het vlakbij de Bastille en de vele restaurants daar. Reserveren: 0147001353. Metro: Bastille.

    Ik hoop echt dat je de tijd vindt om hier langs te gaan. Zeker bij Il Picollo want ik garandeer je dat je er elke keer opnieuw zal willen gaan eten en net als mij (als een gek) iedereen dwingt om juist dààr langs te gaan!

    Groetjes Loes!

    Heel veel plezier!!

  • Parijs is leuk! Qua hotels: Mama Shelter of Hotel de Rocroy. Mama Shelter is misschien wat prijzig (ik was in de zomer dus laagseizoen, toen was het best wel goedkoop).

    Ik vond de wijk rondom Canal Saint Martin heel leuk. Je kunt daar koffie drinken bij Ten Belles of Craft en er is een bar, Le Comptoir General, waar ik graag heen wilde maar die ik niet kon vinden haha :') Ze noemen het een 'hidden gem' en het is dus ook wel goed hidden, maar het ziet er onwijs tof uit!

    Verder: koffie bij KB Cafeshop (ligt ook in een leuk buurtje vlakbij Montmartre), falafel bij L'As du Falafel (niet zelf geprobeerd maar veel over gehoord), Tour Montparnasse (naar de 56e verdieping voor heel mooi uitzicht over Parijs), een ijsje bij Berthillon (salted caramel ijs omg), boeken kijken bij Shakepeare & Company en tot slot wat drinken bij La REcyclerie (ook niet zelf geweest maar ziet er leuk uit en heb er goede verhalen over gehoord)

    Hoop dat je er wat aan hebt!

  • Parijs is echt een geweldige stad, wat leuk dat je daarheen gaat!
    Wat je absoluut moet eten als je in Parijs bent, is een broodje Falafel in le Marais (de Joodse wijk).
    Ik heb nog nooit ergens zo'n lekkere falafel gegeten, echt heerlijk! 🙂
    Het schijnt zelfs de lekkerste falafel van heel Frankrijk te zijn.

  • Parijs is fantastisch! Ben er afgelopen jaar in december geweest en Parijs is dan echt prima te doen! Het was niet te koud, dus daar hadden we wel geluk mee, maar het is een fantastische stad om gewoon doorheen te lopen. Vergeet ook de standaard-bezienswaardigheden niet. Eiffeltoren is indrukwekkend, maar ook de Sacré-Coeur. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Als je tijd en geld hebt; ga een dagje naar het Louvre! En dan niet alleen een foto maken met het gebouw, maar echt naar binnen. Heel indrukwekkend. Ook fijn als je juist wel een koude dag hebt; in het museum is het lekker warm 🙂

  • In de Marais zijn heel veel leuke restaurantjes. Vins des Pyrénées is een aanrader: klassiek Frans eten met een goede wijnselectie!

    • Hier nog even aan toevoegen: Marais is een leuke en veilige buurt, hier heb ik met een vriendin overnacht in een leuk appartement (AirBnB).

  • Hi! Ik was afgelopen zomer naar Parijs gegaan, maar mij lijkt Parijs juist mooier in de herfst dan met dat klamme weer haha. Zelf heb ik het ook niet zo van de Franse keuken, maar ik kan je vertellen dat er genoeg alternatieve restaurants zijn (waaronder talloze sushi-restaurants, yum!). Wil je ergens lekker, gezellig en gezond lunchen; ga dan zeker eens langs bij Cosi (heeerlijke salades, taartjes en panini's). Ook is de hippe wijk 'Le Marais' zeker een grote aanrader voor als je houdt van fashion, gezelligheid en unieke winkeltjes. Toevallig heb ik nog een hele blogpost aan hotspots in Parijs gepost, dus als je meer tips wilt zien kan je ook nog daar kijken misschien?
    Heel veel plezier in Parijs! Het is echt een prachtstad!
    X keep on blogging

  • Hi! Ik heb 5 maandjes in Parijs gestudeerd en er kwamen regelmatig vrienden of familie langs. Ik heb ze steeds meegenomen naar één restaurant: Cave la Bourgogne, onderaan Rue Mouffetard. Het is er altijd druk, dat zegt genoeg toch? Ze hebben echt lekkere Franse gerechten! En heerlijke 'antipasti platen' vol met lekkere kazen en worsten en andere andere nommings <3 Rue Mouffetard is een straat vol restaurants, cafés en gezelligheid. Er zit ook ergens een café dat biercocktails serveert, mss een idee om daar even iets geks te drinken! Veel plezier!

  • Hee,
    Oui oui, Paris, altijd leuk! Ik ben half Frans en ga over 1,5 week ook weer toevallig naar Parijs voor de 7e keer. Een goedkoop hotel dat heel centraal ligt is Hotel Rivoli, als het goed is dat dat de naam, in ieder geval in de 'reu de rivoli'. Hele lieve mensen, is niet altijd zo in Parijs namelijk… Alvast heel veel plezier en als je meer tips wilt, kan ik misschien wel helpen met mijn Franse taalkennis!

    xoxo

  • Dominique zegt:

    Ik ben er afgelopen zomer een maand geweest en ik kan twee restaurantjes aanraden: 1) Babalou (4 Rue Lamarck, 18e) is een superschattig Italiaans minirestaurantje met goede wijn en heerlijk eten, één minuut lopen vanaf de Sacré Coeur en 2) Chez Omar (47 Rue de Bretagne, 3e), de beste couscous die ik ooit heb gegeten, heerlijke Midden-Oosterse koekjes als dessert en superfijne bediening. Oh en let op alle mooie mannen in Parijs, je kijkt je ogen uit! Amuse-toi bien 🙂

  • Anoniem zegt:

    Het AntiCafe bij het Centre Pompidou!
    Je kunt hier voor 4 euro per uur onbeperkt koffie, thee, chocolademelk, koekjes, stokbrood, fruit etc. nuttigen en bordspelletjes spelen in een huiskamer/cafe-achtige setting. Het is echt een aanrader. Ik heb een tijd in Parijs gewoond en hier kwam ik regelmatig!

  • Noortje zegt:

    Chartier! Fantastisch restaurant in een oud metrostation (oid) waar je met zijn alle aan grote en kleine tafels zit en de obers geweldig zijn. Heb hier al veel leuke avonden gehad met vreemden omdat je dus met andere mensen aan tafel wordt gezet. Heerlijk en goedkoop eten en een gezellige avond gegarandeerd!

  • Ik ben een echte Parijs liefhebber, dus hier wat tips!

    Belangrijkste tip: doe een rondvaart op de Seine als het donker is! De mooiste gebouwen van Parijs staan aan de Seine en 's avonds zijn die allemaal prachtig verlicht! Echt superleuk! Bij Pont Neuf (een bekende brug) heb je zo'n rondvaart en die kost geloof ik zo'n 10 euro pp!

    Montmartre is heel leuk om rond te wandelen. Is een kunstenaarswijk. In die wijk heb ik ook een paar keer gezeten met een hotel. Er zijn daar meerdere van de bezienswaardigheden en het is niet superduur om daar te verblijven. In het centrum (in de buurt van de Eiffeltoren) is het echt onbetaalbaar namelijk.

    Le Marais is een hele mooie buurt om gewoon rond te wandelen, te winkelen of te eten. En inderdaad met een ruime boog om de armbandverkopertjes heen, want ze knopen ze echt om je arm zonder dat je het wil…

  • O nog meer tips: ga een macaron eten bij Ladurée, ga naar musée d'Orsay en de Orangerie, eet falafel in rue Rosiers, ga een rondje lopen in jardin du Luxembourg.
    En ik zou wel gewoon veel de metro nemen, want Parijs is groot en de 'hotspots' liggen ver uit elkaar. Maar de metro is superlogisch en totaal niet eng.

  • Ik heb er een blog over geschreven! http://dekokendestudent.wordpress.com/2014/02/09/tips-voor-culinair-en-betaalbaar-parijs/ Dat is vooral om het goedkoop te houden, maar het zijn ook oprecht leuke tips. Voor het echte Franse eten (en de ervaring) moet je echt naar Chartier!
    En het leuke van Parijs is juist dat je veel meer hebt dan alleen Frans eten. Libanees, Vietnamees, Koreaans, echt alles!
    En qua buurten, ik heb me binnen heel Parijs (binnen de ring dus) nooit onveilig gevoeld, maar echt leuke buurten zijn het 3e, 4e, 5e, 6e, 7e, 18e. Iets alternatiever maar heel leuk: 11e, 19e, 20e. Probeer iets in de buurt van rue Oberkampf te krijgen bijvoorbeeld.
    Veel plezier, Parijs is echt heel erg leuk!

  • misschien houd je er niet van, maar ik vond de catacomben in Parijs heel indrukwekkend. Hier liggen allemaal beenderen die er gerangschikt zijn op schedel bij schedel, arm bij arm enzo wanneer de kerkhoven na x aantal jaar geruimd werden. Het is een ondergrondse gang met allemaal muurtjes overal van bijv heupen. Het is helemaal niet vies of gruwel, maar juist heel vet! (vond ik dan…) Je kan zelf even kijken: http://www.catacombes.paris.fr/

    Verder: je kan de arc de triomph op, doen! Krijg je heel vet uitzicht.
    De eiffeltoren kun je beklimmen, maar aangezien dat altijd heel druk is: doe dat smorgens vroeg.
    Sacre coeur moet je ook niet overslaan, de vervelende mannetjes die je vanalles aansmeren wel. Die moet je sowieso volledig negeren, want ze knopen gewoon armbandjes bij je om, en dan moet je betalen. Dus oppassen geblazen 🙂
    Veel plezier, Parijs is leuk!

  • Sowieso voor de lunch lekker bij bakkertjes naar binnen lopen, vond ik veel leuker dan terrasjes.

    Het OV in Parijs is trouwens echt supersimpel en betaalbaar. 🙂

    Voor de rest is het voor mij ook al weer te lang geleden om echt concrete tips te hebben, sorry!

  • Ik ben in de zomer met m'n vriendje naar Parijs geweest! Bij de Notre Dame in de buurt zit een heel leuk wijkje met allemaal smalle straatjes met eettentjes waar je drie gangen diners voor echt 12 euro kan krijgen. T is wel wat toeristisch maar heel gezellig druk dus leuk om even te kijken. Daar in de buurt zit ook Frogburger waar ik echt de lekkerste hamburger ooit heb gegeten dus dat is zeker een aanrader!
    Galerie lafayette is ook erg mooi!
    Wij zaten in Villa Brunel, prima hotel en 5 minuten lopen van de Champs Elysees en de Arc de Triomph. Had wi-fi dus helemaal fijn en was ook niet heel duur!

  • Floortje zegt:

    Ik wil heeel toevallig ook eind dit jaar naar Parijs! Dus ben benieuwd hoe jij het gaat aanpakken, ik ben nog een beetje lost haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *