Kant & klaar #68: Kip kerrie met rijst van Lidl

Door Elske – Vorige week gaf ik je een update van de door jullie meest bekeken kant & klaar recensies en ik moet zeggen; goed rijtje hoor! Een aantal van mijn favorieten kwamen daar zeker in voor. Maar de wereld en ontwikkeling van kant-en-klaar maaltijden staat niet stil, dus ik ook niet 😉 We gaan gewoon lekker door met testen, want wie weet kom ik wel weer een nieuwe favoriet tegen.

Voor deze serie heb ik al vaker een kant-en-klare kip kerrie maaltijd getest. Als je deze recensie gelezen hebt, weet je dat ik wat kip-kerrie betreft kritisch ben. Ik vind de maaltijden al gauw ‘wel prima’, maar het overtreft het vaak niet bij een lekkere home made  kip kerrie. Terwijl je verwacht dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn om een lekkere kant-en-klare variant te maken, toch? Misschien dat Lidl het kan? Let’s test!

Het assortiment
Het assortiment van Lidl is prima en breidt zich naar mijn idee steeds verder uit. Waar er ooit alleen nog maaltijdsalades en lasagne in het schap lagen, liggen er tegenwoordig ook verse pizza’s en pasta’s, quiches, lunchsalades, etc. Het is nog niet zo uitgebreid als bijv. dat van de Appie, maar ze gaan de goede kant op en dat vind ik mooi om te zien. De prijs voor deze kip kerrie? €2,99.

De bereiding
Deze maaltijd bereid je in de magnetron voor 6 minuten op 700 watt. Daarna nog even een minuut (voor een halve doen we het ook #honger) laten afkoelen en je kunt eten.

kant&klaar68_curry_lidl_1

De smaak
Nou.. dit valt me helemaal niet tegen. Beter gezegd: behoorlijk lekker! De rijst is prima: niet te plakkerig, niet te droog. Dat vind ik altijd wel belangrijk bij dit soort maaltijden. De saus is donkerder dan verwacht, maar is goed op smaak én er zit voldoende kerrie-smaak aan. Iets wat ik miste bij de maaltijd van de appie. Ook geen rozijnen, zoals in de AH maaltijd, maar gewoon champignons en paprika. Dat vind ik er goed bij passen.

Verder zitten er meer groente in de saus dan ik verwacht had, dus dat verdient een pluspunt. Vier sterren voor deze maaltijd. Zeker gezien de prijs een lekker avondmaaltje!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *